Artvin'de 124 Köye Elektrik Verilemiyor - Son Dakika
Güncel

Artvin'de 124 Köye Elektrik Verilemiyor

Artvin\'de 124 Köye Elektrik Verilemiyor

Artvin'de etki olan yağış nedeniyle sonrası meydana gelen sel nedeniyle Şavşat ilçe merkezi ve tüm il genelinde 124 köye elektrik verilemiyor.

13.11.2015 09:51  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de sel felaketi (1)

Artvin'de etki olan yağış nedeniyle sonrası meydana gelen sel nediniyle Şavşat ilçe merkezi ve tüm il genelinde 124 köye elektrik verilemediği belirtildi. Artvin - Borçka yolu arasında meydana gelen heyelan saniye saniye görüntülendi. Murgul'daki 3 diyaliz hastası ve 3 hamile kadın Sahil Güvenliğe ait Helikopter ile alınarak Artvin Devlet Hastanesi'ne bu sabah itibariyle intikal ettirildi.

HEYELANDA TOPRAK ALTINDA KALAN OPERATÖR ÖLDÜ

Artvin'in Hopa ilçesi Kemalpaşa Beldesi Sarp Köyü Yolbaşı sınır karakoluna ulaşım sağlamak için iş makinesi ile çalışma yapan İl Özel İdaresi çalışanı operatör Osman Korkmaz, dün saat 19.00 sıralarında aniden oluşan heyelan nedeniyle toprak altında kaldı. Geçici işçi statüsünde çalıştığı öğrenilen Korkmaz'ın cesedi, AKUT ve AFAD ekiplerinin çalışması sonrasında toprak altından çıkartıldı. 30 yaşındaki Osman Korkmaz'ın kısa süre önce evlendiği öğrenildi.

ARTVİN'DE KAPANAN YOLLAR

Artvin Valiliği kentteki son durum hakkinda resmi facebook hesabından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Hopa- Borçka ve Borçka- Artvin Karayolu'nda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Borçka- Murgul arası ulaşıma kapanırken yolu açma çalışmaları devam Artvin- Şavşat Karayolu ulaşıma açıkken Sahara bölgesinin yoğun kar yağışı dolayısıyla kapalı. Artvin - Ardanuç Soğanlı mevkiinde yol ulaşıma kapalı. Artvin- Yusufeli Karayolu yoğun yamaç akışı dolayısıyla kapalı" denildi.

"124 KÖYE ELEKTRİKE VERİLEMİYOR"

"Borçka ilçe merkezinde yüzde 80'lik alanda elektrik ve su verildi. Metrekareye yağan yağış miktarı son 1,5 günde Borçka'da 183 kg, Murgul'da 167 kg. Bir operatör Hopa yol üstündeki çalışmada heyelan dolayısıyla kaybettik. Şavşat ilçe merkezi ve tüm il genelinde 124 köyümüze elektrikler verilememektedir."

"3 DİYALİZ HASTASI VE 3 HAMİLE KADIN HELİKOPTERLE HASTANEYE GETİRİLDİ"

"Murgul'daki 3 diyaliz hastası ve 3 hamile kadın Sahil Güvenliğe ait helikopter ile alınarak Artvin Devlet Hastanesi'ne bu sabah itibariyle getirildi."

HEYELAN ANI KAMERADA

Artvin - Borçka yolu arasında meydana gelen heyelan saniye saniye görüntülendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin'de 124 Köye Elektrik Verilemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement