Artvin'de Kar Üstü Karakucak Güreşleri Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Artvin'de Kar Üstü Karakucak Güreşleri Yapıldı

Artvin\'de Kar Üstü Karakucak Güreşleri Yapıldı

Artvin' in Şavşat İlçesine bağlı Veliköy'de bu yıl 20'ncisi düzenlenen kar üstü karakucak güreşleri nefes kesti.

14.02.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin' in Şavşat İlçesine bağlı Veliköy'de bu yıl 20'ncisi düzenlenen kar üstü karakucak güreşleri nefes kesti.

Güneşli bir havada karla kaplanmış zeminde yapılan güreşleri Artvin Valisi Yardımcısı Hasan Ongu, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Gürcistan' ın Kutaisi kenti Belediye Başkanı Zaza Nusubite ile yaklaşık 3 bin kişi izledi. Artvin'in yanı sıra İstanbul, İzmit, Kahramanmaraş, Tokat, Samsun, Sivas, Erzurum, Rize, Artvin ve Ardahan illeri ile Ukrayna ve Gürcistan'dan katılan 180 sporcu, kar üzerinde birbirleriyle mücadele etti. Soğuktan etkilenen bazı sporcuların kara lastik ayakkabı ve yün çorap giydikler gözlendi.

Etkinlik öncesi konuşan Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, güreş sporunun Türk tarihindeki önemine değindi, ilçede eskiden bayramlarda, eğlencelerde hatta cuma namazları sonrasında insanların güreştiğini anlattı. Kaymakam Sarıoğlu, etkinliğin ilçenin tanıtımına büyük katkı sunduğunu hatırlattı, devamı için çaba harcanacağını söyledi.

Bölgede yetersiz kar bulunması nedeniyle güreşlerin gerçekleştiği alana çevre illerden araçlarla kar getirilerek kar takviyesi yapıldı. Veliköy Muhtarlığı ve Veliköy Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 20'nci Veliköy Kar Güreşleri Festivali'nde 35 ile 120 kilogram arasında 11 kategoride güreşler yapıldı, yaklaşık 50 bin lira para ödülü dağıtıldı. Etkinlikte, 'O Ses Türkiye' yarışmasında çeyrek finale yükselen Artvinli ikizler Soysal ve Cemal Bilmaç kardeşler konser verdi, halk oyunları ekipleri de gösteriler yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin'de Kar Üstü Karakucak Güreşleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement