Artvin'de Kadınlar, İmam Eşi Tarafından Öldürülen Hemşire İçin Sokağa Döküldü (2) - Son Dakika
Güncel

Artvin'de Kadınlar, İmam Eşi Tarafından Öldürülen Hemşire İçin Sokağa Döküldü (2)

Artvin\'de Kadınlar, İmam Eşi Tarafından Öldürülen Hemşire İçin Sokağa Döküldü (2)

Güler SUBAŞI İÇİN KADINLAR HOPA'DA DA EYLEM YAPTI Güler Subaşı'nın, bileziklerini vermediği için imam eşi Yaşar Subaşı tarafından asansör boşluğuna atılarak öldürülmesine tepkiler dinmek bilmiyor.

21.01.2016 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güler SUBAŞI İÇİN KADINLAR HOPA'DA DA EYLEM YAPTI

Güler Subaşı'nın, bileziklerini vermediği için imam eşi Yaşar Subaşı tarafından asansör boşluğuna atılarak öldürülmesine tepkiler dinmek bilmiyor. Olayın meydana geldiği Hopa ilçesinde de tepki eylemi düzenlendi. Halkevlerinin çağrısı üzerine Hopa Belediye Parkı önünde toplanan CHP, ESP ve ÖDP'li kadın örgütleri ile Hopalı kadınlar, "Sustukça öldürülüyoruz, Güler Subaşı isyanımızdır" yazılı pankart açtı, "Erkek vuruyor, devlet koruyor" ve "Ölmek değil, yaşamak istiyoruz" sloganları ile yürüyüşe geçti. Polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında ıslık çalan ve alkış tutan kadınlar Hopa meydana geldi.

Kadınlar adına açıklama yapan Tuba Tunç, kadına şiddet olaylarının Türkiye genelinde her geçen gün arttığınd dikkat çekti, Hopa'da da ilk kez bir kadının cinayete kurban gittiğine işaret ederek şunları söyledi:

"Hopa'daki bu katliam bize gösteriyor ki hayatı ilmik ilmik ören biz kadınlar her an ölümle, şiddetle, tecavüzle karşı karşıya kalabiliriz. Çünkü AKP'nin kadına şiddete sıfır tolerans söyleminin aksine yasalar ve toplumsal ahlak kadını değil aileyi koruyor. Erkek egemen zihniyet kadınları ekonomik ve psikolojik olarak baskı altında tutarak bizleri gerici ve muhafazakar bir hayat sunuyor."

"İSYAN ETMENİN ZAMANIDIR"

Bir imamın eşini parası için katlettiğini hatırlatan Tunç, "Bizler sustukça hayatlarımız çalınıyor. Öldürülüyoruz, tecavüze uğruyoruz, şiddete maruz kalıyoruz. Sessizliğimizi bozmanın, yas tutmanın değil, isyan etmenin zamanıdır. Güler Subaşı'yı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu şehri kadın düşmanlarına, tacizcilere, tecavüzcülere, kadın katillerine teslim etmeyeceğiz. Katil Yaşar Şubaşı'nın en ağır cezayı alması için davanın takipçi olacağız" dedi.

EŞİNDEN ŞİDDET GÖREN KADIN KONUŞTU

Bu arada gördüğü şiddet nedeniyle 20 yıl önce eşinden ayrıldığını anlatan Güler Albayrak adlı kadın da alandakilere seslendi. Yaşadıklarını anlatan ve sürekli şiddet gördüğünü ifade eden Albayrak, kadınlara sessiz kalmamaları çağrısında bulundu.

CHP Hopa Kadın kolları Başkanı Sultan Akbıyık ise, Hopa'da yaşanan olayı kabullenmenin mümkün olmadığını belirterek, "Buna bir kısım kader ve alın yazısı diyecek ama bu görgüsüzlük ve cahilliktir" sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin'de Kadınlar, İmam Eşi Tarafından Öldürülen Hemşire İçin Sokağa Döküldü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ARTVINLI: Sayin ARTVINLI HANIMEFENDILER. Bir insanda PSIKOLOJIK Sorun varsa Hergünde Caddelere insenizde CÖZUM Bulamasiniz. ALLAH Beyin rahatsizligi , Akli Dengesiz Insanlarin Canini Alsin. Cözum BU. 3 0 Yanıtla

Advertisement