Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılışı

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde (AÇÜ) 2014 2015 akademik yılı düzenlenen törenle başladı.

22.09.2014 18:25  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AÇÜ Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen akademik yıl açılışına Vali Kemal Cirit, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Artvin Adli Yargı ve Adalet Komisyon Başkanı Mesut Toktaş, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, ABD Southern Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr. Thomas Miller, Dr. Adel Brown ve Dr. Osman Kandara, bazı daire amirleri, akademisyenler, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Vali Kemal Cirit, genç bir üniversite olan AÇÜ'nün yeni eğitim dönemi açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Üniversitelerin bulunduğu illerin vizyonu olduğunu ve üniversiteleri önemsediklerini vurgulayan Cirit, üniversitelerden vizyonuyla cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir performans beklediklerini ifade etti.

Üniversitelerin o ilin bütün dinamiklerini harekete geçirebilecek bilgiye ve insan kaynağına sahip olduğunu belirten Cirit, şunları kaydetti:

"Bakınız bugün bilgiye ulaşmak artık çok kolaydır. Çağımız bilgi toplumu çağı. Burada aslolan eşitçe ulaşılan bu bilginin daha yaratıcı yorumlarla üretime sokulması gerekir ki bunu da üniversitelerimiz yapacaktır. Üniversiteler akademik özgürlük ve çeşitli korkulardan arınmış, bilginin teknolojiye çevrildiği alanlar olarak hizmet verirken bugün sorgulanması gerektiğini düşündüğüm bazı sözlerimizin tersine ve klasik anlayışın dışında 'eski köye yeni adet getiren' üniversitelere ihtiyacımız var. Biz ülkemizin büyüklüğünü biliyoruz ama sorunlarını ve yapılan tespitleri de önemsiyoruz. Yine bakınız, Ortadoğu'da onlarca ülkenin üniversitelerinin toplam sayısı 500'ü aşmaz iken sadece Amerika'da 5 bine yakın üniversite var."

Konuşmasının sonunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Cirit, "Sevgili öğrenciler, şunu unutmayın, buralara seçilerek geldiniz. Üniversite okumak bir ayrıcalıktır. Bunu sizler başardınız. Geleceğimizden umudumuz çok yüksek. Sizin de yüksek olsun. Belli teknik bölümler dışında üniversiteler meslek kazanma yerleri değildir. Üniversiteler bir perspektif sunarlar, zihinsel gelişiminize katkı oluştururlar ve sonrasını size ve performansınıza bırakırlar. Paradigmal değişimi okullarınız yapar ama sonrası size aittir. Onun için çok çalışın" dedi.

AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman ise, üniversitenin kurulmasının ardından yaşadığı gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

"Üniversitemiz 2014-2015 eğitim-öğretim yılına 2 enstitü, 7 fakülte, 1 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulunda 42 ön lisans, 28 lisans, 5 lisansüstü programda, 6783 öğrenci, 125'i öğretim üyesi olmak üzere 425 akademik, 223 idari personel ile başlamaktadır" diyen Duman, üniversite olarak en büyük sıkıntılarının öğrencilerin barınma ve ulaşım sorunu olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından ABD Southern Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Thomas Lee Miller, yeni akademik yılın ilk dersini verdi.

Vali Kemal Cirit ile törene katılanlar Ali Nihat Gökyiğit Vakfınca açılan " İstanbul'da Bahçe ve Çiçek" sergisini de gezdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement