Arnavutluk Başbakanı'ndan İspanya'da Helikopter Düştü İddiası - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk Başbakanı'ndan İspanya'da Helikopter Düştü İddiası

Arnavutluk Başbakanı Rama: ''Fas’tan uyuşturucu nakliyesi yapan ve Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerinde Binbaşı olan Sokol Feka tarafından kullanılan bir helikopter düştü''

29.01.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, " Fas'tan uyuşturucu nakliyesi yapan ve Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerinde Binbaşı olan Sokol Feka tarafından kullanılan bir helikopter düştü" dedi.

Rama, meclis oturumunda, "Fas'tan uyuşturucu nakliyesi yapan ve Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerin Binbaşı Sokol Feka tarafından kullanılan bir helikopterin düştüğü" bilgisinin kendisine İspanyol hükümeti tarafından iletildiğini söyledi.

Binbaşı Feka'nın 18 yıldır Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığını belirten Rama, Feka'nın silahlı kuvvetlerinin "en güvenilir" pilotlarından biri olduğunu vurguladı.

Arnavutluk Savunma Bakanlığı'da yaptığı yazılı açıklamada, " İspanya'dan aldığımız ön bilgilere göre helikopter, Fas'tan İspanya'ya seyahat ediyordu. Helikopter pilotu kaza sonucu hayatını kaybetti. Bulunan belgelere dayanarak, bu kişinin Farka Hava Üssü'nde eğitmenlik yapan Arnavut vatandaşı Sokol Feka olduğu düşünülmektedir" ifadesine yer verildi.

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, Binbaşı Feka'nın 2009 yılında bu rütbeye terfi edildiği ve 12 - 31 Ocak tarihleri arasında yıllık izinde olduğu belirtildi. Açıklamada Feka'nın yurtdışına çıkma izni için başvurmadığını ve Arnavutluk Cumhuriyeti Askeri Statüsü kanunlarını da ihlal ettiği ifade edildi.

Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de olaya ilişkin soruşturma başlatılmasının talep edildiği kaydedildi. - Tiran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arnavutluk Başbakanı'ndan İspanya'da Helikopter Düştü İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement