Arnavutköy'de Okula Gitmek İçin Çamur Banyosu Yapıyorlar - Son Dakika
Güncel

Arnavutköy'de Okula Gitmek İçin Çamur Banyosu Yapıyorlar

Arnavutköy\'de Okula Gitmek İçin Çamur Banyosu Yapıyorlar

İstanbul Arnavutköy'de çevre ve yol düzenlemesi tamamlanamadan eğitime başlayan ilkokulun çamur deryasına dönen yolu, veli ve öğrenciler için çileye döndü.

18.09.2014 16:28  Güncelleme: 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutköy'de çevre ve yol düzenlemesi tamamlanamadan eğitime başlayan ilkokulun, yağmurla birlikte çamur deryasına dönen yolu, servis kullanamayan veli ve öğrenciler için çileye döndü.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÇİLEYE DÖNDÜ

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde yeni yapılan KİPTAŞ bloklarının yakınındaki araziye İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan ilkokul, bu sene eğitime başladı. Nene Hatun Mahallesi'nde bulunan ilkokul, ortaokula çevrilince, çevredeki ilkokul öğrencileri yeni yapılan İBB Piri Reis İlkokulu'na yönlendirildi. Ancak yol ve çevre düzenlemesi tamamlanmayan okulun yolu, yağmurla birlikte veli ve öğrenciler için çileye döndü. Okulun hemen altında yapımına başlanan ancak tamamlanamayan park inşaatı ve çevresi iki gündür yağan sağanak yağmurla çamur deryasına döndü. Okulun diğer tarafı ise asfalt olduğu için, oradan gelen veli ve öğrencilerin geliş ve gidişlerinde sorun yaşanmıyor.

VELİLER ÇOCUKLARINI SIRTLARINDA TAŞIYOR

Çocuklarını okula götürmek için parkın içinden geçen velilerden bazıları çocukların ayaklarına naylon poşet geçirdi. Bazıları ise sırtında ya da kucağına alarak çocuklarını okula götürdü. Velisi olmadan okula gelen çocuklar ise birçok tehlike atlatarak okula ulaşmaya çalıştı. Park inşaatı içinde bulunan çukur ve süs havuzu, yağmur sularıyla dolduğu için çocuklar buralardan geçmek için ya duvar üzerinden ya da kaldırım taşlarına basarak geçmeye çalıştı. Veli ve öğrenciler okula yaklaştıklarında ise park inşaatının bitimindeki duvarın açık olan bölümünden, akan sel sularını ve oluşan çamuru geçmek zorunda kalıyor. Buradan geçmek istemeyenler ise duvardan atlayarak okula ulaşmaya çalışıyor.



BİR VELİ ÇAMURA DÜŞTÜ

Her gün iki kez bu yoldan geçmek zorunda olduklarını söyleyen veliler ise duruma isyan ederek yetkililerden yolun bir an önce yapılmasını istedi. Veliler, inşaat alanı içinde bulunan demirler, elektrik kabloları ve molozların tehlike saçtığını belirtti. Öğrenci ve velilerin çamurun içindeki yolculuğu sırasında bir veli ayağının kayması sonucu çamura düştü. Bir öğrencinin velisi, kendisinin Belediye Başkanına gittiğini söyleyerek, "Asla çıkmıyor, konuşmuyor. İlgilenmiyor. Biz gidiyoruz hiçbir şey demiyor. Biz araba yolu istemiyoruz, yaya yolu istiyoruz. Çamura battık. Buradan başka geçiş yolumuz yok. Yukarıdaki yolu yapacak. Oradan geçin, diyor. Belediye orada köprü yapıyorum, diyor. Halk olarak şikayetçiyiz" diye konuştu.

Servislerin pahalı olduğunu söyleyen bir veli, "Çamura bata bata geliyoruz. Muhtara, belediyeye gidiyoruz. Yerinde kimse yok. Yetkili bulamıyorsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arnavutköy'de Okula Gitmek İçin Çamur Banyosu Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • w: orada çile mile yok, orada padişahım çok yaşa var. orada bu hükümet başımızda olsunda hergün çamur banyosu yapmaya razıyım mantığı var. seçimlerdeki oy oranlarına bakın ilçenin daha iyi anlaşılır herşey. 5 0 Yanıtla

Advertisement