Arm ve Intel Arasında Yeni Savaş Çanları Çalıyor - Son Dakika
Teknoloji

Arm ve Intel Arasında Yeni Savaş Çanları Çalıyor

Arm ve Intel Arasında Yeni Savaş Çanları Çalıyor

ARM'le Intel arasındaki rekabet önümüzdeki zamanda biraz daha sertleşebilir.

25.11.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

PC ve sunucu endüstrisinde agresif bir strateji izlenmesine rağmen, ARM tabanlı işlemci platformlarının iki segmentte önümüzdeki iki yıl içinde önemli sonuçlar elde etmesi pek mümkün görünmüyor. Ancak kaynaklar ARM ve Intel'in IoT (Internet of Things) segmentinde iş fırsatları bulduklarını ve bölgede büyüme beklediklerini belirtti. IoT ise son zamanlarda oldukça popüler ve gelişmeye açık. ARM ve Intel bu noktada IoT içine yerleşerek çözümler sunacak.


Kaynaklar PC pazarının artık geçmişteki gibi güçlü bir sevkiyata sahip olmadığını, aslında son yollarda bu durumun mobil cihazlar tarafından elden alındığını kaydetti. AMD son yıllarda PC pazarındaki payında çok büyüme elde etmezken, PC pazarının %80'e sahip Intel ise mobil cihaz sektöründe zayıf bir performans çiziyor. Mobil sektördeki bu duruma rağmen Intel'in brüt marjlarını koruması bekleniyor.


ARM, Windows RT yardımıyla PC pazarı içine girmeye ümit etmesine rağmen, varolan Windows tabanlı programlara ve uygulamalara uyumluluk sorunları ile kendi ilerleyişini durdurdu. Pazarda yer alan birçok sunucu halen x86 tabanlı işlemciler kullanıyor. Varolan birçok donanım bileşenleri/yazılım da bilinen ve kullanılan bu donanımla uyumlu. Sektörde Intel'in egemenliği var. Özellikle sunucuların uzun vadede ARM'den etkilenmesi pek olası değil gibi duruyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Arm ve Intel Arasında Yeni Savaş Çanları Çalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement