Arınç'tan Erdoğan'a Cevap: Samimiyetsizlere Uyup Tahrikle Hareket Etme - Son Dakika
Güncel

Arınç'tan Erdoğan'a Cevap: Samimiyetsizlere Uyup Tahrikle Hareket Etme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkındaki eleştirilerine cevap veren Bülent Arınç, "Geçmiş günlerin hatırına nefsinize uyarak samimiyetsiz kişilerin tahrikiyle hareket etmeyin." dedi.

02.02.2016 17:47  Güncelleme: 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "O zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir" ifadelerine karşılık açıklamalarda bulundu.

"SAMİMİYETSİZ KİŞİLERİN TAHRİKİ İLE HAREKET ETMEYİN"

Arınç, "Dolmabahçe'deki üç değerli arkadaşımız Sayın Cumhurbaşkanı'nın ikaz ve itirazlarına rağmen böyle bir fotoğraf vermişlerse, bu büyük suçu işlemiş olanlar niye hükümetizde bakan olarak taltif edilmiş olsunlar?" dedi. Ayrıca Arınç, Erdoğan'dan ricada bulunarak şunları söyledi:

"Lütfen bu sevgi ve dava arkadaşlığı adına, en azından geçmiş günlerin hatrına nefsinize uyarak samimiyetsiz kişilerin tahriki ile hareket etmeyin."

İşte açıklamanın tam metni:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, bugün medyada yer alan açıklamalarını okudum. Kendileriyle polemiğe girmek, tekzip etmek ve bu konuyu devam ettirmek şahsına karşı büyük bir saygısızlık olur, ki böyle bir niyetim de yoktur.

Ancak, gerek özel, gerekse siyasi hayatında tek sermayesi dürüstlüğü ve güvenilirliği olan zatımı "dürüst olmamakla" itham ettiği için birkaç cümle ile cevap vermek isterim.

1. CNN Türk' teki mülakatımda Dolmabahçe görüşmesine mutabakat demedim.

2. 28 Şubat 2015 tarihinde Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı'ydı, aynı hükümette birlikte çalışmıyorduk ve televizyondaki açıklamamda da bu konuyu kendisiyle birebir görüşmediğimi ifade etmiştim.

Kendileri Mart 2015 tarihinde bu konuyla ilgili hükümetimizi suçlamış, ben de bu mülakattaki sözlerimi o tarihlerde de ifade etmiştim.

3. Dolmabahçe görüşmesinde yer alan 3 değerli arkadaşımız Sayın Cumhurbaşkanı'nın ikaz ve itirazlarına rağmen böyle bir fotoğraf vermişlerse, bu büyük suçu işlemiş olanlar niye hükümetimizde bakan olarak taltif edilmiş olsunlar?

Benim tanıyabildiğim kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanı, temel değerlerimiz konusunda ve önemli siyasi konularda yanlış yapanları, ki ben de pek çoğuna bizzat şahitim, siyaseten affetmez, siyasi hayatlarını sonlandırırdı.

Demek ki Sayın Cumhurbaşkanı, bu 3 arkadaşımız için, engin hoşgörüsünü ve bağışlama yetkisini kullanmış.

Bu konudaki son sözüm şudur;

Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Sayın Yalçın AKDOĞAN'ı ne kadar çok sevdiğini ve güvendiğini bildiğim için, Dolmabahçe görüşmesi ve detaylarına dair tüm bildiklerimi tarih huzurunda Sayın Yalçın AKDOĞAN' nın namusuna emanet ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkan'ım,

Zat-ı alinizle 30 yıllı aşkın dava arkadaşlığımız ve dostluğumuz var. Sevgiyle, dayanışma ve sabırla, çile çekip, bedeller ödeyerek bugünlere geldik.

Siz benim rahmetli annemin 5. oğluydunuz. Evlatlarım rahmetli Mehmet Fatih, Ayşenur ve Mücahid'in Tayyip amcasıydınız. Bütün ağabeylerim sizi benden çok daha fazla severdi.

Ben, sizlerle birlikte olduğum süre içinde nefsime çok ağır gelen şeylere davam ve partim adına, zatınıza büyük bir hüsn-ü zan ve lidere itimat düsturu ile sabrettim. Sizin yükünüzü paylaşmaya, her türlü zorlukta yardımcı olmaya ve gizli açık tehlikelerden de korumaya çalıştım. Siz de lütfen bu sevgi ve dava arkadaşlığı adına, en azından geçmiş günlerin hatırına nefsinize uyarak samimiyetsiz kişilerin tahriki ile hareket etmeyin.

Bu ifadelerim, kesinlikle zatımla ilgili değil, milletim adına bir ricadır.

Sayın Cumburbaşkanı'ım,

Sizler, her fırsatta Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye vasiyetini okurken, gözyaşları döken bir arkadaşınız olarak son bir şey daha ifade etmek isterim;

"Ak Partiyi millet kurdu, biz de tabelasını astık" demiştiniz. Ben de milletin bir ferdi olarak partimizin sahibiyim.

Mevki, makam veya şöhret için bu partiye gelmiş veya getirilmiş pek çok kişi ile umarım beni bir arada anmazsınız.

Sizin sağlığınıza, ailece mutluluğunuza duacıyız. Ve ülkemiz için bugüne kadar güçlü bir lider olarak yaptığınız mükemmel hizmetler için de teşekkür ederiz.

Ülkemize avdetinizde hayırlı yolculuklar diliyor; size ve hanımefendiye eşimle birlikte selamlarımı iletiyorum.

Bülent ARINÇ

22.Dönem TBMM Başkanı"

Arınç'ın Twitter paylaşımları:








Arınç\'tan Erdoğan\'a Cevap: Samimiyetsizlere Uyup Tahrikle Hareket Etme

Son Dakika Güncel Arınç'tan Erdoğan'a Cevap: Samimiyetsizlere Uyup Tahrikle Hareket Etme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • R.Tayibey: Senin üzerindeki AKREBİ sana gösteren adama sırtını çevirme onu baş tacı etmelisin.Yoksa bu sokak çıkmaz sokak.Türk,Kürt,Arab bir ümmet zarar edecek.SELAM 0 0 Yanıtla
  • rana nese: Abdullah gul BulentArinc yeni durust bir parti istiyoruz Gul parti hem gulelim hem her yer gul gibi olsun hem gul gibi koksun Seninleyiz bulent arinc 0 0 Yanıtla
  • akp: Sayin Abdullah Gül Bülent Arınç hüseyin çelik Sadullah Ergin bunlar candir 0 0 Yanıtla
  • Konya : Ulan arinc seytan dan betersin sus emekliliginin tadini cikar. Pensylvania ya git seni fethullakci 0 0 Yanıtla
  • alevisavar: he böyle yola gel Reise itaat et 0 0 Yanıtla
  • CAM BALKON: Yaptığın olmadı dayı yakışan dışarda değil içerdeyken söylemek 0 0 Yanıtla
  • yavuz: bunca derdimizin içinde tartışılacak bunlarmi kaldı Arınç bey size yakıştıramadım yardımcı olmanız lazim 0 0 Yanıtla
  • chp: ben hayatımda böyle dönek adam görmedim 0 0 Yanıtla
  • ..: Bülent Arınç la atışamaz Erdoğan. 0 0 Yanıtla
  • İnsan: Olmuyor olmuyor samimi değiller partide kurulsa olmadı hepsinde birleşse %1 değişmez Akp nin oyları! Akp yi iktidardan indirecek partiler bellidir. Chp Mhp bunlar doğru işler yapmalı ve halkın gönlünü kazanmalıdırlar. Anayasa biran evvel değişerek tek partili garantiye akınmış geniş tabanlı bir Meclis seçimleri anayasaya girmelidir. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement