Arınç: Öcalan'ı Zor Duruma Düşürdüğünüzü Bilmiyorsunuz! - Son Dakika
Politika

Arınç: Öcalan'ı Zor Duruma Düşürdüğünüzü Bilmiyorsunuz!

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar yapan Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş'ın sözlerine cevap vererek, "Hükümeti, Öcalan'ı zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyorsunuz" dedi.

24.11.2014 21:12  Güncelleme: 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. 5.5 saat süren toplantıda çözüm süreci, Alevi Açılımı, Suriye sınırında yaşanan terör örgütü IŞİD'in faaliyetlerinin yanı sıra iç ve dışa gelişmeler masaya yatırıldı.

Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, açıklamalar yaptı.

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

ÇÖZÜM SÜRECİ-HDP AÇIKLAMASI

HDP bugün çok önemli bir görev yapıyor. Çözüm süreci içerisinde Öcalan ile ve diğer paydaşlarla irtibat konusunda ve bir siyasi kanat olarak halkı temsil eden bir siyasi parti ve milletvekilleri olarak onların çok daha sorumlu davranması, çok daha anlayışlı olması hükümetle ilişkilerini çok daha dürüst götürmeleri gerekir. Bunun dışına çıktıkları zaman çözüm süreci bundan olumsuz etkilenir.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİNE CEVAP VERDİ: ÖCALAN'I ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜĞÜNÜZÜ BİLMİYORSUNUZ

Hiçbir gazete sayın Demirtaş'ın 1,5 ay boyunca nerede olduğunu merak etmedi. Biz neler olduğunu iyi biliyoruz. Sahici olun, kendiniz olun. Çözüm sürecini tıkayacak hiçbir şey yapmayın. Birincisi söylenenler hükümeti zor duruma düşürüyor. Siz bunları söylediğiniz de hükümet bunları vaat etmiş gibi oluyor, hayır biz kurumsal olarak bunlar olabilir, üzerinde çalışalım diyoruz. İkincisi Öcalan'ın bile talep etmediği, Öcalan'la hükümet olarak görüşmediğimiz, MİT'in bu görüşmeleri yaptığı bilindiği halde onun taleplerinin dışında bir takım şeyler ileri sürmek suretiyle Öcalan'ı da zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyorsunuz. Siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz da Öcalan'ı itibarsız hale getirmek istiyorsunuz?

Hükümet çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyor. Kamu güvenliğini bozacak eşkiyalığa karşıyız.

İMRALI ZİYARETLERİ

Efendim, 'İmralı'ya ziyaret olacak mı', elbette olacak. 'Kim olacak, kaç kişi olacak', bunu da söyledik. Onların talepleri olur Adalet Bakanımız değerlendirir, en kısa zamanda, belki birkaç gün içinde bu ziyaret olacak. 'Hayır bu ziyaretler olmayacak' diyen oldu mu? Hayır. 'Efendim farklı insanlar da gidebilir mi ileride?' Elbette gidebilir. Makul olan her şeyi karşılıyoruz, karşılayacağız.

HASTA TUTUKLULARIN DURUMU

Sadece KCK'dan tutuklananlar için düzenleme olmaz.

EDİRNE VALİSİ

Edirne Valisi'nin sinagogla ilgili yaptığı açıklama yanlıştır. Valimiz yanlış yapmıştır. Sinagog'u restore ederken bugüne kadar ibadet yapılmış bir yerden ibadet yapma imkanını, fonksiyonunu düşünmedik. Sayın Valimiz yanlış yapmıştır. Hissi davranmıştır.

YARGITAY BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI

Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın açıklamalarına ilişkin; Yargıtay Başkanı Sayın Alkan, kendi adına bir açıklama yapmış. Bu konuşulur, tartışılır gerekliyse Sayın Adalet Bakanımız da herhalde bu konuda bir açıklama yapabilir.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Dün Bursa'da konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Bülent Arınç'a seslenerek şöyle konuşmuştu, "

Sayın Arınç'a buradan hatırlatmak istiyorum; 'siz Başbakan olamadınız' diye bunun öfkesini bizden çıkarmak zorunda mısınız? Yaşınızı başınızı almış bir siyasetçisiniz, ergen çocuklar gençler gibi öfkeli konuşmanın anlamı var mı? Üstelik hükümet sözcüsüsünüz. Başbakan yapmadılar sizi ne yapalım; bu da bizim sorunumuz değil. Şimdi bir de çözüm sürecinden sorumluluğu elinden aldılar, iyice öfkelenmiş durumdasın. Neredeyse çıkacak, bakın çıkacak 'çözüm sürecine gerek yok' diyecek noktaya gelmiş. Hükümet kendi içinde bu çelişkileri çözmelidir. Özellikle Sayın Başbakan, hükümet sözcüsünün söylediklerinin arkasında mı değil mi bilmek istiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bir sekreterya oluşturulması, bir gözlemci güç oluşturulması ve heyetlerin genişleyerek İmralı'ya Sayın Öcalan'la görüşmeye gitmesi bir mutabakattır."

"İMRALI TUTANAKLARINI AÇIKLAYALIM"

"Bu konuda da diyorlar ki; HDP kafasından uyduruyormuş. Görüşme tutanaklarını açıklayalım o zaman, İmralı'da ne konuşulmuş açıklayalım. Bunların hepsi oradaki mutabakattır. Eğer siz hükümet olarak 'orada konuşulanlar bizi ilgilendirmiyor' diyorsanız, ortada bir aldatmaca var demek ki. Siz bir aldatmaca içinde değilseniz, kendi aranızdaki bu çelişmeleri bırakın artık."


Arınç: Öcalan\'ı Zor Duruma Düşürdüğünüzü Bilmiyorsunuz!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Arınç: Öcalan'ı Zor Duruma Düşürdüğünüzü Bilmiyorsunuz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • dogulu: AKP BIRYANDAN FILISTINI SAVUNUR BIR YANDAN ISRAILI BU NEKI KURBAN HEM IGINA VURUR HEM MIHINA ABO ABO CIFT ROL OYNAYI BILOOO 24 5 Yanıtla
  • Amed: Kürde değer ver uzun yaşa. Yoksa sonun yaklaşiyor ey yapay türk. 8 17 Yanıtla
  • dogulu: UYANIN MILLET NE FAYDA ABD KURDU PKK YI ISRAIL NE DESE O EMIR BUYUK YERDEN 17 6 Yanıtla
  • nanikler: son on yılda akp birazdaha ülkemizi yahudileştiriyor köylerde camiler ve cem evleri kapatılıyor 15 6 Yanıtla
  • evladi resul: BENCE EDIRNE VALISI DEGIL SIZ YANLIS YAPTINIZ ARTIK AKP YE OY YOK MILLI GÖRUS GÖMLEGINI ÇIKARDINIZ ISRAIL GÖMLEGI GIYDIRDINIZ 14 2 Yanıtla
  • dogulu: UZMEYIN APOYU ISRAIL DUYMASIN YOKSA IMMMMM YAAAA 14 1 Yanıtla
  • Turgut: Böyle adam gibi Konuş Bağırmaya olmaz 8 4 Yanıtla
  • yuzyilin katilleri: Yakinda yeni turkiyenin kurulusuna kaçak sarayda verilen RECEP SIYON a da cagirin yakisir. boluculerle, yikicilar bu ulkenin pardon yeni turkiyenin kurulusunu kutlarlar. kadir inaniri unutmayin onuda cagirin. az emegi yok. 11 1 Yanıtla
  • yuzyilin katilleri: En sonunda terorist bir katilin, terorize ettigi bir ulkenin iktidari, hukumeti tarafindanovguler duzuldugu bir ulke haline geldik. dunyada bir ilk. bu teroristle beraber bu ulkeye kendi tabirleri ile ucube yeni turkiyeye iktidarlik yapmazlarsa ayip olur. allahim sen beyinsizlere akil ver. 9 0 Yanıtla
  • Ersin: Durmak yok uykuya devam ama dikkat edin uyandığınızda gördüğünüz Türkiye siz uyumaya başlamadan önceki olmayacak Allah topunuzu islah etsin akıl fikir versin ne diyeyim 3 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement