Arınç: "O Zulmedenleri Rabbim Kahretsin Diye Dua Edelim" - Son Dakika
Politika

Arınç: "O Zulmedenleri Rabbim Kahretsin Diye Dua Edelim"

Arınç: "O Zulmedenleri Rabbim Kahretsin Diye Dua Edelim"

MANİSA (İHA) – Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail’in Gazze’de bugüne kadar 450 insanı katlettiğini belirterek, “Allah o kardeşlerimize yardım etsin.

20.07.2014 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA (İHA) – Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'in Gazze'de bugüne kadar 450 insanı katlettiğini belirterek, "Allah o kardeşlerimize yardım etsin. O zulmedenlere de Rabbim onları kahretsin diye dua edelim. Oradaki kardeşlerimiz de iftarlarını kucaklarında çocuklarının cesetleri ile değil, bu şekilde yapsınlar" dedi.

Manisa Valiliği tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen 'İftar Vakti Kardeşlik Vakti' projesi kapsamında Yuntdağı bölgesindeki köylülere Ortaköy piknik alanında iftar verildi. İftar programına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, çok sayıda daire müdürü ve Yuntdağı köylüleri katıldı. İftar öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okunurken, Yunusemre Belediyesi tarafından piknik alanına gülsuyu serpildi. Ezanın okunmasıyla birlikte açılan iftarın ardından semazen gösterisi ilgiyle izlendi. İftar programının açılış konuşmasını İl Müftüsü Sinan Cihan yaparken, Cihan'ın ardından kürsüye çıkan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi herkesin Gazze için dua etmesi gerektiğini söyledi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, Ramazan ayının başından beri çeşitli mahallelerde ilçe belediyelerinin ve hayırseverlerin katkılarıyla çeşitli iftarlar düzenlediklerini belirterek, iftara katılan herkese teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, iftara katılan herkesin Ramazan'ını kutlayarak, "Bu akşam Yunusemre Belediyemiz, Ortaköy'ün bu güzel mekanındaki iftar davetinde bulundu ve sizlerle aynı sofrayı paylaştık. 11 ayın sultanı Ramazan'ın son günlerindeyiz. Bu günlerde Kadir Gecesi'ni de idrak edeceğiz, önümüz bayram. Şimdiden Kadir Gecenizi ve bayramınızı tebrik ediyorum" dedi.

Yuntdağı'nın 60'dan fazla köyüyle güzel bir yer olduğunu anlatan Arınç, "Bu güzel yerin birçok eksiği vardı. Bunların çoğunu giderdik. Yuntdağı'nı yaşanabilir bir hale getirdik, maddi kazançlar arttı. Hamdolsun sizde her yıl bize destek verdiniz. Beni milletvekili seçtiniz, bakan yaptınız, başbakan yardımcısı yaptınız. Bugüne kadar kırsal kalkınmada pek çok proje yaptık. Damlama sulama, çilek, yayla bağcılığı daha çok kazançlar getirdi. Ulaşım imkanları arttı. Bundan daha güçlü bir şey yaptık. Artık köylü şehirli ayrımı kalmadı. Merkezdeki Büyükşehir Manisa'mızın her noktasına hizmet götürecek. Merkezde iki belediye kuruldu. Biri Şehzadeler, diğeri de Yunusemre Belediyesi. Yuntdağı'nın köyleri Yunusemre'nin mahallesi oldu. Şehrin imkanları neyse, köylerimizi de artık mahalle kabul ettiysek onlarda da o olacak. Çok iyi bir belediye başkanınız var. Bulunduğumuz yerler artık mahalledir. Şimdiye kadar yaptıklarımızın daha fazlasını belediyelerimiz yapacak. Artık siz büyükşehirin bir parçası olarak 1 milyon 300 bin nüfusu olan Manisa'yı bütünleştireceğiz. Hepimiz mutlu, refah seviyesi yüksek bir ülkede yaşıyor olacağız" diye konuştu.

"20 gün sonra Sayın Başbakanımızın aday olduğu bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak" diyen Arınç, "Siz düşünmüş ve kararınızı da vermişsinizdir. Bu kadar başarılı işler yapmış bir Başbakanı Cumhurbaşkanı yapacağız inşallah. 20 bin kilometreye yakın bölünmüş yollar yaptık. Yüksek hızlı trenler yapıyoruz. Otoyollar yapıyoruz. Üniversiteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları, derslikler çocuklarımız için her şeyi hazırladık. Çok şükür sağlık alanında da iyiyiz. Bugün enerjiden milli eğitime kadar, ulaşımdan sağlığa kadar çağ atladık. İnsanlarımızın dürüst, çalışkan olması lazım. Uyuşturucudan, alkolden kaçmamız gerekir. Ailemizi koruyacağız. Kötü işlerden uzak tutacağız ki toplumumuz da kalkınsın. Bugün artık tüm ülkede herkes birbirini olduğu gibi kabul ediyor ve kucaklaşıyor. Çok şükür bugün TBMM'de başörtülü kadınlarımız var, kamuda da öyle. Şimdi artık başı açık başı kapalı ayrımı kalktı, herkes birbirini kucakladı. Ayrım kalmadı. Bu küçük çocuklarımızın hepsi 400 binden fazla akıllı tahtalar, tablet bilgisayarlarla eğitim yapacaklar. Onlara yeni iş sahaları açıyoruz. Her yıl 1 milyon insanımıza iş kapısı açıyoruz. Bu aylar rahmet aylarıdır. Kul haklarından arınmak için büyük bir fırsattayız. Çok şükür Manisa insanı Ramazan neyi gerektiriyorsa onu yapan inançlı insanlardır. Allah bu güzelliğimiz daim etsin. Allah bizi birbirimizden ayırmasın. Bizi ayırmak isteyenlere fırsat vermesin" ifadelerini kullandı.

"Doğu'daki Müslüman'ın ayağına diken batsa Batı'daki Müslüman'a dokunmalı" diyen Arınç şunları söyledi:

"Türk halkı hayırsever bir halktır. Elindeki ekmeğini paylaşmıştır. Felaket geçiren insanlara karşı din ayrımı bile yapmadan en büyük yardımları biz götürüyoruz. Müminin ızdırabı ile ızdıraplanmalıyız. Hemen yanı başımızda İsrail Gazze'de ateş kusuyor. Bugüne kadar 450 insanı katletti. 5 aylık çocuklar bu bombalar altında can veriyor. İsrail'in bu soykırımına sadece Türkiye'den ses çıkıyor. Dünyanın bir kısmı sessiz, bir kısmı da İsrail'i destekliyor. O kardeşlerimizi de düşünelim. Allah'ım onlara yardım etsin diye dua edelim. Bizler burada huzur ve sükunet içindeyiz. Allah o kardeşlerimize yardım etsin. O zulmedenlere de Rabbim onları kahretsin diye dua edelim. Oradaki kardeşlerimizde iftarlarını kucaklarını çocuklarının cesetleri ile değil, bu şekilde yapsınlar. Zulmedilen bütün Müslümanlarla dayanışma içinde olmalıyız. Onlara yardım toplanıyor, yardımda bulunmalıyız. Müslümanlara ve hangi dinden olursa olsun masum insanlar için dua etmeliyiz. Ben Yuntdağı'nın ve Manisa'nın güzel insanlarının bu duygular içinde yaşadığını biliyorum. Allah ömür verirse inşallah gelecek senede burada buluşalım." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Arınç: 'O Zulmedenleri Rabbim Kahretsin Diye Dua Edelim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement