Arınç: Hdp'ye Bombalı Saldırıların Faili Yakalanmak Üzere (2) - Son Dakika
Güncel

Arınç: Hdp'ye Bombalı Saldırıların Faili Yakalanmak Üzere (2)

Arınç: Hdp\'ye Bombalı Saldırıların Faili Yakalanmak Üzere (2)

Elinde SİLAH OLANLAR BU İŞİ BOZMAYA ÇALIŞIYOR Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siirt'te sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

22.05.2015 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elinde SİLAH OLANLAR BU İŞİ BOZMAYA ÇALIŞIYOR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siirt'te sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Çözüm süreci üzerinde duran Arınç, süreci başından beri devam ettiren kendilerini olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Baldıran zehri içiyoruz, bu iş bitecek diyoruz, bu iş çözülmeli diyoruz, memleket bunu istiyor buna ihtiyacımız var diyoruz. ve bize karşı her türlü tahriki yapılıyorlar. Bu süreci bozmak için herkes gizli açık bunun düşmanları çok. Her türlü hayır işlerinin munzur manileri olabilir. Bir taraftan birisi bomba patlatıyor, öbür taraftan birisi yol kesiyor, birisi iki asker kaçırıyor. Evet eskisi gibi karakol baskınları yok, ama vergi toplayacağım diye, haraç toplayacağım diye çadıra çağırıyor, iş makinelerine saldırıyor, müteahhitlerden para topluyor, işçileri tehdit ediyor. Sanki biz bunları duymuyor, görmüyormuyuz. Bütün bunları biliyoruz ve tedbirini alıyoruz. Ama işin ne kadar nazik olduğunu da biliyoruz. Elinde silah olanlar, silahtan vazgeçmemek için terörden beslenenler kan içmeye devam etmek için bu işi bozmaya çalışıyorlar. Bizde sabırla annelerin gözyaşları dinsin, kan akmasın, cenaze gelmesin artık. Dağa çıkmayalım, dağa çıkanlar da, dönenlerde bu ülkede kucaklaşalım. Silah gitsin, şiddet gitsin, terör gitsin kim ne yapacaksa fikrini siyasetini ortaya koysun diyoruz. Yanlış mı yapıyoruz?"

KÜRTÇÜLÜK, TÜRKÇÜLÜK YAPMAYA KALKANLAR GAFLETİN İÇİNDE

Arınç, iktidara geldiklerin bu işi çözmeye karar verdiklerini anlatan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz varsak çözüm süreci var. Biz yoksak havada bulut sen onu unut. Ne çözüm var ne süreç. Kandil - İmralı arasında gidip gelirken çözüm sürecini baltalamak için de ellerinden geleni yapanların sözlerine kanmayın. Ben batıda siyaset yapan bir insanım. Bu düşüncelerimden dolayı birileri bana Kürtçü demiş olabilir hiç umurumda bile değil. Ben bu milleti tanıyorum Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, nesiyle biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Kuran-ı Kerim de ırkçılık yoktur, kabile, kabile millet olarak ta yaratılsak birbirimize el ele vereceğiz. Bizi Müslümanlık kardeş yapıyor. Takva elbette bizim için en büyük rütbedir diyeceğiz, ırkçılık yok. Bu seçimde ben kendime oy vereceğim diyen insan imanını bir tazelesin. Çünkü çok açık söylüyorum; Ben Türk'üm ama Türkçü değilim. Türk milletinin de İslam'a yaptığı hizmetlerden, vatanıma yaptığı hizmetlerden şeref duyarım. Aynı şekilde ben Kürt'üm ama Kürtçü değilim. Müslüman Kürtler Müslüman'dır, İslam'a kahramanlıklarıyla hizmet etmişlerdir. Ben şuyum, ama şucu değilim o yüzden benim mesleğim haktır ama hak yalnız benim mesleğimdir diyemezsiniz. Kürtçülük yapmaya kalkanlar ne kadar büyük bir gafletin içindeyse, Türkçülük yapmaya kalkanlar da özellikle siyasette bunu kullananlar da o kadar gafletin içinde. Aklımızı başımıza alalım."

Bülent Arınç, Kürt sorunu konusunda hükümetlerinin yaptığı hizmetleri anlatarak, "Bizim Kürt kardeşlerimiz için, onların kültürleri, insan hakları konusundaki arzu ve istekleri için yapmadığımız ne kaldı ki. Bize karşı itham edici sözler söylüyorlar. Onlar yalanla, iftirayla bizi tahrik etmek için ne kadar yanlış işler yapıyorsa, bizde hamdolsun o kadar güzel insanlarımıza o kadar büyük hizmetler yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç: Hdp'ye Bombalı Saldırıların Faili Yakalanmak Üzere (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement