Arınç: Çözüm Süreci Kurulu Oluşturulacak (3) - Son Dakika
Güncel

Arınç: Çözüm Süreci Kurulu Oluşturulacak (3)

"süleyman ŞAH TÜRBESİNDE ASKERLERİMİZ GÖREVİNE DEVAM ETMEKTEDİR" ükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Süleyman Şah Türbesi'ne IŞİD tehdidine ilişin bir soru üzerine Arınç, "İki tezkere birleştirildiğine göre, tehdit veya risk oluşturan gelişmelerde ismi geçen örgütlerden bahsediliyor.

30.09.2014 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"süleyman ŞAH TÜRBESİNDE ASKERLERİMİZ GÖREVİNE DEVAM ETMEKTEDİR"

ükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Süleyman Şah Türbesi'ne IŞİD tehdidine ilişin bir soru üzerine Arınç, "İki tezkere birleştirildiğine göre, tehdit veya risk oluşturan gelişmelerde ismi geçen örgütlerden bahsediliyor. Daha önceki tezkerelerimizde IŞİD veya benzeri hiçbir örgütün adı belki geçmiyordu. Genel ifadeler kullanmayı tercih ettik. Ancak bazı örgütlerin isimleri gerekçe kısmında özellikle kullanılmış olabilir. Bunların isimlerini tek tek saymak gibi bir çabanın içerisinde değiliz. Mesela Horasan diye bir örgütün varlığından sizin haberiniz var mıydı? Hayır. Ama Amerikan uçaklarının bombalayacağı yok etmeye çalışacağı bir örgüt var ki karşımızda bunu biz yeni duyuyoruz. 70'nci madde kapsamında kapalı oturum da yapılabilir. Kapalı oturum her zaman yapılabilir. IŞİD militanları Süleyman Şah bölgesine çok yaklaştığı söz konusu. Orada askerlerimiz teçhizatları, silahları ile görevlerine devam etmektedirler" diye konuştu.

"IŞİD DE MAL VARLIĞI DONDURULACAK TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA YER ALMIŞTIR"

IŞİD'in terör örgütü listesine alınmasına ilişkin Bakanlar Kurulu onayı olmadığı iddialarını değerlendiren Arınç, "İyi ki sordunuz. Bir milletvekili bunu basına servis yaparak, kamuoyunda IŞİD'le ilgili hiçbir karar almamış gibi bir siyasi çalışma hazırlığında sayın milletvekili ve onun partisi. Oysa bir yıl önceki kayıtları tarasaydı görürdü. 30 Eylül 2013 tarihli, 2013/5428 sayılı bakanlar kurulu kararı ile BM Güvenlik konseyini, 1267, 1988, 1989 sayılı kararlarıyla listelenenlerin mal varlıkları dondurulmuştur. Bu bahsettiğim kararı 10 Ekim 2013 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştır. Anılan bakanlar kurulu kararının, mal varlıkların dondurulmasına karar verilen kişi kuruluşlar listelenmiştir. Listenin el kaideyle bağlantılı bölümünün 21'nci sırasında Irak El Kaidesinin mal varlığı dondurulmuştur, IŞİD de mal varlığı dondurulacak terör örgütleri arasında yer almıştır" ifadelerine yer verdi.

"KİMSE YOK MU DERNEĞİ'NİN YARDIM TOPLAMA YETKİSİ İPTAL Mİ EDİLDİ?"

Hükümetin Kimse Yok mu Derneği'nin yardım toplama yetkisini iptal etmek için bir çalışma yürüttüğü iddialarının sorulması üzerine Arınç, "Bugünkü gündemimizde yoktu. Dernek ile ilgili bir karar henüz herhangi bir yerde yayınlanmadı, imzalanmadı. Ancak bazı dernek ve vakıfların kamuoyu yararına çalışmasını uygun buluyoruz. Bazılarına da izinsiz yardım toplama izni veriyoruz. Bunlar kanunlarda verilen yetkiler. Bu derneklerin bazıları, bazı avantajlar elde ediyor. Bazıları da uykuya yatmış vaziyette. Maliye bakanlığımız ve İçişleri bakanlığımız bazen rutin incelemelerde bazen de ihbar ve şikayetler üzerine bu dernek ve vakıfların faaliyetlerine dikkat ediyor. Kanun çerçevesinde ise aynen yoluna devam ediyor. Bir kısmında da kanunda aykırılık varsa bu hakların geri alınması için talepte bulunuyor. Söz konusu derneğin bazı hizmetler yaptığını biliyoruz. Ancak böyle bir kararın henüz yayınlanmadığını, spekülasyonların veya gerçek haberde olabilir henüz sonuçlanmadı. Bir dayanağın olması lazım. Böyle bir dayanak olmadığı takdirde o dernek veya vakıf yöneticileri tarafından bakanlar kurulu aleyhine de yargı yoluna gidilebilir. Henüz yayınlandığını bilmiyorum. Olamaz da demiyorum. Olabilir" diye konuştu.

Arınç, "Çözüm sürecini bir kanun kapsamında sonuçlandırmak sayın başbakanımızın da hükümetimizin de bizim için verdiği bir görev. Bu görevi TBMM'den aldık. Çok iyi bir şekilde yapacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç: Çözüm Süreci Kurulu Oluşturulacak (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı
    14:43 Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

    Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, belediyenin destekleri ile atıl vaziyette bulunan beldenin verimli sulak arazilerinin yeniden canlanmaya başladığını belirterek Trabzon hurma fidanlarının dağıtıldığını açıkladı.

  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

  • Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı
    14:30 Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilirken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.


Advertisement