Arınç, AK Partili Vekile Kızdı; Dicle Rektörü'ne Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Arınç, AK Partili Vekile Kızdı; Dicle Rektörü'ne Sahip Çıktı

Arınç, AK Partili Vekile Kızdı; Dicle Rektörü\'ne Sahip Çıktı

Bülent Arınç, Dicle Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile ilgili suçlamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e tepki gösterdi.

21.04.2014 20:13  Güncelleme: 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan toplantı 4 saat 10 dakika sürdü. Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Bülent Arınç, Dicle Üniversitesi Rektörü Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile ilgili suçlamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e sert tepki gösterdi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Ayşegül Jale Saraç hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili soru üzerine Arınç, konunun Bakanlar Kurulu gündeminde olmadığını ancak şahsen özel düşüncelerini ifade etmek istediğini kaydetti. Saraç'ın ikinci defa görev yaptığını bildiren Arınç, "Kendisi iyi bir bilim kadını, Diyarbakır'ın evladı, oradan yüksek oylarla da rektörlüğe seçilmiş" ifadesini kullandı. 

Arınç'ın açıklamalarından satır başları;

"SUÇLAMA YANLIŞ OLDU"

“Dicle Üniversitesi Rektörü ile ilgili konu şüphesiz Bakanlar Kurulu gündemimizde değil. Ama özel olarak görüşlerimi ifade etmek isterim. Ben birkaç defa bu üniversitedeki etkinliklere katıldım. Kendisi iyi bir bilim kadını. Diyarbakır’ın evladı. Bildiğimiz kadarıyla çok mazbut, çok dindar ve çevresinde sevilen bir insan. Kamuda başörtüsü serbest bırakıldıktan sonra bir rektörün de bu şekilde görevine devam etmesi beni çok sevindirdi. Bu bence takdir edilecek bir davranış. Bu hanımefendi bizim bildiğimiz ve herkesin de tasdik ettiği gibi dindar bir hanımefendi ve görevlerini de başarıyla yerine getiriyor. Bu hanımefendi için böyle bir suçlamada bulunmak çok yanlış oldu.

"ÇİRKİN BİR İDDİA"

Ancak bir milletvekili bu baş örtmenin ardından kendisiyle ilgili geçmişe dönük bazı iddiaları gündeme getirdi. Elinde bazı deliller varsa niçin bugünü beklemiştir açıklamalıdır. Bir takım iddialardan kurtulmak için başını örttü deniyorsa bu çok çirkin bir iddia olur. Elinde belge ve iddia olanlar bir an önce yargıya başvurmalıdır. Yolsuzluk iddiası varsa ve bu gerçek ise niçin bugüne kadar bunlar ilgili makamlara verilmemiştir? Onun zamanlamasını rektör hanımın başını örtmesine paralel götürmenin şık olmadığı kanaatindeyim.

"İTHAMLARI BENİM VİCDANIM KABUL ETMEZ"

Yine bu milletvekili arkadaşımız rektör hanımı paralelci olmakla suçluyor. Üniversitelerimizde geçmişte bu grupla faaliyette bulunmuş, onların düşüncelerini paylaşmış insanlar olabilir. Ama ne yapmışlardır? Suça karıştığına dair elinizde belge bilgi var mı? Bir değdi, değmedi diye sağa sola selam veren herkesi suçlayacak değiliz. Adaletli olmak zorundayız. Önemli olan birine sempati duymak değil görevini kötüye kullanıp kullanmamasıdır. Ama o tutmadı bir de böyle deneyelim şeklindeki ithamları benim vicdanım kabul etmez. Ben sayın rektörün bu suçlamalar karşısındaki vakur duruşuna katılıyorum ve bu iddiaların süratle yargı tarafından incelenmesini istiyorum.”




Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Arınç, AK Partili Vekile Kızdı; Dicle Rektörü'ne Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Objektif adam: Bence Sayın Arınç cumhurbaşkanı olmalı 11 34 Yanıtla
  • m.enes: Sayın Arınç'ı açıklamalarından dolayı tebrik eder, haka taraftarlığı, cesur ve insaflı yaklaşımlarından dolayı kendisine teşekkür eder, Allah kendisini sırat-ı müstakimden ayırmasın temennisiyle..... saygılarımı sunarım. 16 16 Yanıtla
  • Samuel Alanson: Dicle üniversitesini açik bir cezaevine ceviren bu zihniyet yeryüzünden silinene dek mücadele edecegiz 9 20 Yanıtla
  • atatürkçü: nerede durduğun belli değil sayın arınç,cemaat yanlısı olduğun aşikar ama ne yardan ne serden geçiyorsun.rektörle ilgilı ne biliyorsunuz ne kadar tanıyorsunuz gerçekten merak ediyorum.gelin azıcık dicle üniversitesi akademisyenleri,öğrencileri ile görüşün bi neyin ne olduğunu öğrenin ondan sonra devam edin açıklamalarınıza 14 11 Yanıtla
  • Aynadaki Düşman: Bülent Arınç pararelden yana tavır koyduğunu net bir şekilde gösterdi. Başbakanın ve Diyarbakır milletvekilinin dik durması sonuna kadar gitmeleri gerekiyor. Unutulmamalı ki 17 Aralık başarılı olsaydı Başbakana gördükleri son merhum Adnan Menderes olacaktı. Ve yalnız başbakanla kalmayacaktı.... 17 7 Yanıtla
  • m.enes: Tarafsız biri ve sayın başbakanımızı sadece Allah rızası için seven bir vatandaş olarak şunu belirtmekte fayda görüyorum: A. Jale Saraç hanım efendi döneminde Dicle Üniversitesinde görülen rahatlık hiç bir dönemde yaşanmadı ve yaşanmayacağı kanaatindeyim. Öğretim elemanları arasında hiç bir ayırım yapılmadı. Yapılmaması dileğiyle kendisine başarılar dilerim. 11 10 Yanıtla sevgi yılmaz: Sen çok yalaka boş konuşan bir cemaatçisin.... 0 0
  • başer: BU SAATTEN SONRA NE DİĞECEĞİMİ BİLMİYORUM Bİ ÜLKENİN HALKI BU KADAR MI MUTSUZ EDİLİR YA 13 0 Yanıtla
  • m.enes: Yolsuzluk, hile, haksızlık edebiyatı yapanlar bu dönemde yolsuzluk yapamadıklarının çığlıklarını atıyorlar, onların eline fırsat geçince, yolsuzluk yaparak memleketi nerelere götürdüklerine bütün Türk Milleti şahittir... Geçmişteki ekonomik krizler, faili meçhul olaylar, kardeş kavgaları vs. bunun delilidir. Allah bir daha o edebiyatla halkımızı şaşırtmasın, Allah akl-ı selim, vicdan ve insaf versin, Allah bizi nankör etmesin dileğiyle.... 8 1 Yanıtla
  • diyarbekir: GÜLEN CEMAATİNİN GERÇEK NİYETİNİ PELSİNVANYAYA GİDİP GELEN AHMET KELEŞ BİLDİĞİNDEN CEMAATTEN AYRILDIĞINI AÇIKLAMAKTA,REKTÖR HANIM DEVLET KARŞITI PARELEL YAPIYI BASIN AÇIKLAMASINDA KINAMAKTA,BUDA PARELEL YAPIYI ÖNCEDEN BENİMSESE BİLE ŞİMDİ AHMET KELEŞ GİBİ, 17 ARALIKTAN SONRA PARELEL YAPIYA İNANMIŞ TC CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI GİBİ ARTIK BENİMSEMEKTE VE KINAMAKTA,VARSA BİR USULSÜZLÜK,VARSA KANUNLARA AYKIRI BRİ DURUM YÖK ANKARA DA,SAVCILIK DİYARBAKIR DA,BASIN AÇIKLAMALARI İLE NE SN VEKİL,NE ÇALGIÇI AHMET ,NE ÖGRENCİ TACİZ VE TEVAZCÜSÜ, MASHAR AK PARTİYİ KAMUOYUNDA KÜÇÜK DÜŞÜRDÜKLERİNİN HESABINI YAPMAMIŞTIRLAR.SN BAŞBAKAN HERKESİ İYİ TANIMAKTADIR,REKTÖR HANIM DÜRÜST VE TEMİZ BİR İNSANDIR,YANLZI GENEL SEKRTERİ SABRİ BEYİN CAMİ DUVARINA İŞEDİLER AÇIKLMASI KABUL EDİLECEK BİR AÇIKLAMA DEĞİLDİR,DİYARBAKIR HALKI BU ZATI VE AÇIKLAMALARINI KABUL ETMEMEKTDİR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı
    10:17 Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, dünyanın dört bir yanından gelen çocukların Sevgi Korteji ve dans gösterileriyle renklendi.

  • Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü
    10:15 Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü

    Sürücüsünün hayatını kaybettiği taklalar atan aracın kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Çanakkale'de kontrolden çıkan araç taklalar atarak yol kenarına savruldu. Araç kullanılamaz hale gelirken, sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı
    10:13 Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. 2 bloktaki 36 dairede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

  • İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı
    10:13 İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu etkilenen evlerin boşaltıldığını ve ev sahipleri ile kiracıların ayrıntılarının belirlenerek kalıcı olarak evlerine yerleştirileceğini açıkladı. Vali Gül, toprak kaymasının yaşandığı bölgenin riskli alan olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor
    10:09 Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor

    Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler arasında ulusal bayrak çekme töreni, askeri müzik gösterisi ve temalı ışık gösterileri yer alıyor. Ayrıca donanma kışlaları ve gemileri halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca, donanma ile ilgili sanatsal eserlerden oluşan bir sergi düzenlenecek ve eğitim kampanyası yürütülecek.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.


Advertisement