Arınç: AB İle İlgili Sorunların Giderilmesi İçin Eylem Planı Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Arınç: AB İle İlgili Sorunların Giderilmesi İçin Eylem Planı Yapılacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye'nin AB'ye bakışı ve AB'nin Türkiye bakışı ile ilgili oluşan sorunların çözülmesi için eyleme planı yapacağız." dedi.

15.09.2014 19:10  Güncelleme: 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Arınç, " Türkiye'nin AB'ye bakışı ve AB'nin Türkiye bakışı ile ilgili oluşan sorunların çözülmesi için eyleme planı yapacağız." dedi.

"GÜNDEMİMİZ AVRUPA BİRLİĞİ'YDİ"

Bülent Arınç, "Bugünkü toplantının öncelikli konusu Avrupa Birliği'ydi. AB Bakanımız Volkan Bozkır etraflıca bir sunum yaptı. Bununla ilgili Türkiye'den AB'ye bakıldığında ve AB'den Türkiye'ye bakıldığında nasıl bir görüntü ortaya çıktığı ve var olan sorunların giderilmesi için eylem planı oluşturulacak." ifadelerini kullandı.

AB İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Arınç, "Avrupa Parlamentosu ile ilgili ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gündeme geldi. Son dönemde Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin soğumaya doğru gittiği değerlendirmesine karşın 62. dönem hükümeti olarak AB ile sürecin yeniden canlandırılması için yeni eylem planı hazırlanması kararı aldık. Üç aşamalı bir eylem planı hazırlığı yapıyoruz. Bugünden itibaren 2014 yılı sonuna kadar bir eylem planı, 2015 başından Haziran ayına kadar 2. eylem planı, 2015 seçimlerinin ardından 2019’a kadar da üçüncü bir eylem planı hazırlığı üzerinde duruyoruz. Bizim eylem planımız üzerinde müzakere sürecini siyasal stratejiyi ve algı sürecini dikkate aldığımızı söyleyebilirim." diye konuştu.

İşte Bülent Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

ASKERİ CEZA KANUNU

"Yeni çağdaş bir askeri kanun düzenlemesi konusunu da ele aldık. Yeni askeri ceza kanunun toplantıda konuşuldu. Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz'da konuyla ilgili de görüşlerini belirtti.

İŞ KAZALARI

Sayın Başbakanımız iş kazalarının önlenmesi ile ilgili düzenlemeler için talimatını vermişti.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanlığımızın ev sahipliğinde faydalı yararlı bir çalışma yapıldı. O çalışma sonrası elde edilen veriler bugün ele alındı. Yaralı faydalı olduğunu gördük. Bunu sonuçlandıracağız.

Bütün taraflarla birlikte belki eylem planı tekrar masaya yatırılacak. Gördük ki kanunları çıkartmak yetmiyor. Kanunları uygulamak gerekiyor.

PKK’NIN OKUL YAKMA EYLEMLERİ, KÜRTÇE EĞİTİMİ YAPILACAĞI SÖYLENEN OKULLAR

Son açıklanan demokratikleşme paketi içinde, 2014’ün de ocak ayında kanun olarak çıkan önemli bir paket var. Burada özel eğitim kurumlarında Kürtçe eğitim verileceği kararlaştırılmıştı. Seçmeli ders olarak eğitim verilebileceği kararlaştırılmıştı.

Anayasamızdaki hükümler duruyor. Ancak özel eğitim kurumlarında Kürtçe dersler verilebilir. Bu kurumun tam donanımlı özel bir eğitim kurumu olması gerekir.

Bir yerde tuğlalar üst üste konulmuş ve buranın Kürtçe eğitim verilecek bir okul olacağı söyleniyor. Bu propagandaya ve provokasyona dönük bir çalışmadır.

"TÜRKİYE'Yİ MEŞGUL EDEN PROVOKASYON..."

Güvenlik güçlerimiz adli görevlilerimiz oraya gitmişlerdir ancak oradakiler buranın Kürtçe eğitim verilecek bir okul olduğunu beyan etmemişlerdir. Bu provokasyona yönelik sadece dedikoduyla Türkiye’yi meşgul etmektir.

Ancak Diyarbakır merkezde Bağlar’da belediyenin bir binasının Kürtçe eğitim verecek bir okula dönüştürülmesi konusu soruşturulmuştur. Ortada bir o0kul yoktur. Öğretmen var mı yok. müracaat ettiniz mi hayır. Biz burayı açarız Kürtçe eğitimi yaparız. Hayır yapamazsınız.

"ZARAR GÖREN OKULLAR TAMİR EDİLECEK"

Bunu yapabilmeniz için bir özel eğitim kurumu nasıl vücuda geliyorsa onu yapmanız gerekir. Okul bile denemez böyle bir girişimin yasa dışı olduğu valilik tarafından kendilerine bildirilmiştir. Zarar gören okullarda tamir ve tadilat çalışmaları en kısa sürede tamamlanacaktır.

Bu okulları yakma girişiminde bulunan yangına sebebiyet verildiği bir gerçektir. Ancak derhal bunların giderilmesi için gerçekleştirilmiştir."

Arınç: AB İle İlgili Sorunların Giderilmesi İçin Eylem Planı Yapılacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Arınç: AB İle İlgili Sorunların Giderilmesi İçin Eylem Planı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ÇOBAN: KARA KOYUNLARIM YOK BENİM NERDESİNİZ ÖZLEDİM SİZLERİ NE GÜZEL BÜYÜTMÜŞTÜM KURBANLIKTI HEPSİ 1 3 Yanıtla
  • resat: hayret ağlamadı bu sefer :) 3 0 Yanıtla
  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Advertisement