Arıcı Kıyafetine Mahkum Oldu - Son Dakika
Güncel

Arıcı Kıyafetine Mahkum Oldu

Kadirli'de, arı sokmasına karşı alerjisi bulunan İdris Ulu, evinin 300 metre ilerisine arı kovanları konulunca arıcı kıyafetiyle hayatını sürdürmeye başladı.

14.11.2014 11:20  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçeye bağlı İlbistanlı Köyü'nde yaşayan İdris Uslu’yu (40) 3 yıl önce köyde bal arısı soktu. Arı sokmasından birkaç dakika sonra fenalaşan Uslu’yu yakınları hemen Kadirli Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede 4 gün komada kalan İdris Uslu, yapılan tedaviye olumlu cevap verince hayatta tutundu ve komadan çıktı.

HASTANEDEN RAPOR DA ALDI

2011 yılında bal arısı sokmasıyla komaya giren İdris Uslu o gün arı sokmasına karşı hayati tehlike içeren bir tür alerjisi olduğunu öğrendi ve Uslu’ya devlet hastanesince “Arı sokması halinde hayati tehlikesi olur” şeklinde rapor verildi. 

O günden bugüne arılara karşı kendini korumaya çalışan Uslu’nun köyde yaşadığı evin 300 metre ilerisine bir arıcı tarafından arı kovanları konunca ne yapacağını şaşırdı. Arı kovanlarından çıkan arılar yoğun şekilde İdris Uslu’nun yaşadığı evin çevresindeki çiçeklere gelmeye başladı. Onlarca arı zaman zaman da evin içine girmeye başlayınca İdris Uslu, çareyi arıcı kıyafeti giymekte buldu. Yaşadığı evin işlerini yaparken, bahçede uğraşırken televizyon izlerken ve hatta yemek yerken bile arıdan korunmak için giydiği elbiseyi çıkarmayan İdris Uslu için yaşam adeta çileye dönüştü. Tüm bu mücadelesinin hayatta kalmak için olduğunu belirten İdris Uslu, arıların evinin yakınından kaldırılması için jandarmaya başvurdu.

YANINDA PANZEHİR TAŞIYOR

Şikayetinin ardından arı kovanlarının kaldırılmadığını söyleyen Uslu, "Bende çareyi arıcı elbisesi giymekte buldum. Evde çalışırken bahçede iş yaparken ve hatta evin içinde otururken bile bu kıyafeti üzerimden çıkaramıyorum. Eşim de bu durumdan rahatsız. Yatacağım zaman ışığı açık bırakıyoruz. Evin içinden arı temizliyoruz. Ben tekrar arı sokma kabusunu yaşamak istemiyorum. Bu sefer hayatta kalacağım da belirsiz. Arı sokarsa diye üzerimde panzehir içeren iğne taşıyorum. Soktuğu an kendime iğne yapacağım. Ama hayat benim için çileye dönüştü. Yetkililer bu kovanları benim evimin önünden kaldırsın” şeklinde konuştu.

"ARI SOKUNCA EŞİM BAYILIR"

İdris Uslu’nun eşi Zehra Uslu ise, “Eşimi arı soktuğu zaman 2 dakikaya bayılıyor. Kaynanam yaşlı, eşimin başına bir iş gelirse biz ne yapacağız. Arı soktuğu an düşüp bayılır. Hastaneye götürecek bize yardımcı olacak yakınlarımızda komşularımızda yok. Evimizin yakınındaki arı kovanlarının kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 

Uslu’nun annesi Ayşe Uslu ise, “Oğlumun böyle bir alerjisi olduğunu 3 yıl önce öğrendik. Şimdi de geldiler evin yanına arı kovanları koydular. Bir değil iki değil 600 kovan var. Bu arı kovanlarını yetkililer kaldırsın” diye konuştu. 

SELÇUK SAVRAN

OSMANİYE 

Arıcı Kıyafetine Mahkum Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arıcı Kıyafetine Mahkum Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi
    10:00 Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi

    Burhaniye ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı sabit ve hareketli uygulamalarda aranan 9 kişi yakalandı. Uygulamalarda ayrıca 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermide ele geçirildi.

  • Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak
    10:00 Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için pazar günü sandık başına gidecek. Erzincan il ve ilçelerinde toplam 462 sandıkta 131 bin 650 seçmen oy kullanacak. Erzincan Merkezde 341 sandıkta 103 bin 475 seçmen oy kullanacak. Erzincan'ın diğer ilçelerinde ise toplamda 28 sandıkta 28 bin 175 seçmen oy kullanacak.

  • Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı
    10:00 Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı. 28 Mart 2024 tarihinde 3 aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 735 kişi sorgulanırken, aranan 21 şahıs da yakalandı. Denetimler sırasında birçok umuma açık yer, AVM, devremülk, metruk bina, okul çevresi ve park bahçe kontrol edildi. Uygulamaların devam edeceği bildirildi.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi
    10:00 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.

  • Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi
    09:59 Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi

    Çerkeş ilçesinde düzenlenen iftar programında yaklaşık 4 bin kişi bir araya geldi. Çerkeş Belediyesi tarafından düzenlenen programda dua edildi ve ilahiler söylendi. Çerkeş Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Hasan Sopacı, konuşmasında birlikte oruç açmanın mutluluğunu dile getirdi ve hizmet süreleri boyunca verdikleri sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını belirtti. İftar programına AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Furkan Altuntaş, Ankara Çerkeş Dernekler Federasyonu Başkanı Niyazi İncesu ve vatandaşlar katıldı.

  • Aydın'da Terör Propagandası Yapan 4 Şüpheli Yakalandı
    09:57 Aydın'da Terör Propagandası Yapan 4 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Didim, Efeler ve Germencik ilçelerinde terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen 4 şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında adli süreç devam etmektedir.

  • Edirne Valisi ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Edirne Meriç Sulama Tesisini İnceledi
    09:57 Edirne Valisi ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Edirne Meriç Sulama Tesisini İnceledi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekinci ile Edirne Meriç Sulama Tesisinde incelemede bulundu. Sezer ve Ekinci, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üreticilere tesisin hayırlı olmasını dileyen Sezer, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Bakanlık yetkililerine teşekkür etti. Üyüklütatar köyü sınırları içerisinde yer alan ve 78 bin dekar alanı sulayacak tesisin devreye alınmasıyla, 8 köyün tarım arazileri suyla buluşacak.

  • Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bisikletiyle Oy İstiyor
    09:57 Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bisikletiyle Oy İstiyor

    Bursa'nın İznik ilçesinde 'makam aracım' dediği bisikletiyle kahve kahve dolaşıp oy isteyen bağımsız belediye başkan adayı seçileceği taktirde alacağı maaşı da üstün zekalı çocukların okuması için harcayacağını söyledi. Bir yandan oyun oynayıp bir yandan da bağımsız başkan adayının seçim vaatlerini dinleyen kahvehanedekiler Harun Doğru'nun vaatlerini duyunca alkış yağmuruna tuttu.

  • Aydın İl Sağlık Müdürü, Evde Sağlık Hizmetleri Hastalarını Ziyaret Ediyor
    09:56 Aydın İl Sağlık Müdürü, Evde Sağlık Hizmetleri Hastalarını Ziyaret Ediyor

    Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından takip edilen hastalara ziyaretlerini sürdürüyor. Şenkul, Güzelhisar Mahallesi'nde ikamet eden aileleri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanan hastalar ise memnuniyetlerini dile getirerek teşekkürlerini iletti.

  • Dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversiteden mezun olanlara denklik verilecek
    09:55 Dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversiteden mezun olanlara denklik verilecek

    Dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversiteden mezun olanlara denklik verilecek.


Advertisement