Ardahan'da Mehmet Akif'i Anma Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da Mehmet Akif'i Anma Etkinliği Düzenlendi

Ardahan\'da Mehmet Akif\'i Anma Etkinliği Düzenlendi

Ardahan 80 Yıl Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri, Şair Mehmet Akif'i Anma programı düzenledi.

15.01.2015 09:49  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan 80 Yıl Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri tarafından Şair Mehmet Akif'i Anma programı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen programa Ardahan valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Muharrem Coşkun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, Ardahan il Mili eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, İl sağlık Müdürü Ulaş Şentürk ve vatandaşlar katıldı.

Resim sergisinin açılışıyla başlayan gece şiir dinletisi ve M. Akif Ersoy'un Hayatını anlatan slayt gösterisi ile devam etti. Gecede ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışı kampanyası da yapıldı.

Gecede konuşan Ardahan Valisi Ahmet Deniz Mehmet Akif Ersoy'un çile döneminin şairleri olduğunu ifade ederek, "80.Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri bizlere çok anlamlı ve çok duygulu bir gece yaşattılar, geçmişini bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değil, onun için geçmişteki büyüklerimizi şairlerimizi yöneticilerimizi idarecilerimizi ve geçmişi bilmek öğrenmek çok önemli. Milli Şairimizin yeri bambaşka çünkü düşüncesiyle yaşantısıyla örnek almamız gereken bir şahsiyet. Önemli olan bundan sonra bu millete o günleri yaşatmamak, geçmişten ders çıkarıp çalışarak üreterek Ülkemizin çok daha ileri gelmesini sağlamak. Geçmişini bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değil, gençlerimizi o şekilde yetiştirmemiz lazım. Milli ve Manevi değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Bu nedenle bu geceyi düzenleyen öğretmen ve öğrencilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum." Dedi.

Vali Deniz, gecede yapılan organ bağışı kampanyasının önemine de değinerek, "organ değil hayat bağışıdır. Ardahan bu konuda farkındalığını hissettirmeye başladı. Düzenlenen bu bağış kampanyası ile sayıyı arttırmamız lazım? çünkü ilerde kimin ne olacağı belli değil, yarın hepimiz muhtaç olabiliriz, onun için hayata bağış diyoruz, Ardahan'a yakışanda o, hepimiz lütfen organlarımızı bağışlayalım."

Gecenin anlamını ve önemine değinen Başkan Köksoy ise, "80.Yıl Anadolu Öğretmen Lisemizin çok değerli müdürü idarecileri öğretmenleri ve öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'u, hayatının yaşadıklarını ve Milletimize bıraktığı büyük hediyeyi emaneti burada çok hassasiyetle duygusal bir şekilde yaşadık. Ben öncelikle Müdürümüze bu ortamı hazırlayan arkadaşlara değerli öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Köksoy ayrıca organ bağışının önemine de değinerek, "Halk sağlığı Müdürümüzün organ bağışı ile ilgili bundan 2 hafta önce Sayın Valimizin himayesi ve başkanlığı ile başlattığı organ bağışı kampanyasını bugün burada devam ettiriyoruz. Sayın Valimiz bu konuda gerçekten birkaç toplantıda yaptı, Bizde sonraki toplantılarda bulunduk Allah esirgesin tatbiki özellikle aynı tür kazalarda bir organ yüzünden çile çeken akrabalarıyla çevresiyle çok büyük ızdırap çekenlere organları müsait olanların kullanılması çok önemli, bu konuda diyanet işleri Başkanlığımızın da ciddi Fetvaları var. Bunda tereddüt edecek bir şey yok, bizde burada organlarımızı bu çerçevede bağışladık." şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da Mehmet Akif'i Anma Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement