Arazi Yolları Büyükşehir ile Güzelleşiyor - Son Dakika
Yerel

Arazi Yolları Büyükşehir ile Güzelleşiyor

Arazi Yolları Büyükşehir ile Güzelleşiyor

Bursa’nın yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle 17 ilçede çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, arazi yollarındaki düzenleme faaliyetleriyle çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

05.06.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle 17 ilçede çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, arazi yollarındaki düzenleme faaliyetleriyle çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Kent merkezindeki hizmetlerini Bütünşehir uygulamasıyla tüm ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye bürokratlarıyla birlikte Akhisar-Yenisarıbey köyleri arasındaki 10 kilometrelik arazi yolunda incelemelerde bulundu. Belediye bürokratlarından bölgedeki uygulamaların detayları hakkında bilgiler alan Altepe, yol yapım çalışmalarının hayata geçirilen en önemli uygulamalardan biri olduğunu söyledi. Bursa'daki 17 ilçenin ve tüm köylerinin ihtiyaçlarına çözüm olduklarını anlatan Başkan Altepe, "İlçelere ve köylere giden yollardaki sıkıntılar artık çözülüyor. Yol çalışmalarımız Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle ortaklaşa bir şekilde sürdürülüyor" dedi.

Altepe, bir yandan şehir içi ulaşımdaki normal yol çalışmaları sürerken diğer taraftan da köylerdeki arazi yollarının düzenlendiğini anlatarak, "Köylerdeki tarla yolları da artık Büyükşehir Belediyesi ve ilçe ekipleriyle birlikte tekrar düzenleniyor, ulaşıma açılıyor. Özellikle köylerde çiftçilerin arazilerine rahat ulaşabilmeleri için tarla yollarında da özenle çalışıyoruz. Yolların düzeltilmesinin yanı sıra üzerine stabilize malzemelerle de kaplama yapılarak, uzun süre bozulmayacak şekilde, sağlam zeminli yol çalışması gerçekleştirilmiş oluyor. Böylece tüm çiftçilerin tarlalarına ulaşımı da rahatlıyor. Yollar, iş makineleri ve traktörlerin yanı sıra diğer normal araçlar için de kullanılabilir hale geliyor" diye konuştu.

Altepe, grup köy yollarının en önemli çalışmalar kapsamında yer aldığını vurguladı. Karacabey'in Akhisar ve Yenisarıbey köyleri arasındaki kara yolunun da bu kapsamda yer aldığını ve yaklaşık 2 milyon liralık yatırımla yenilendiğini kaydeden Altepe, "Akhisar, Yenisarıbey, Ortasırabey, Eskisarıbey ve Sazlıca köyleri arasındaki bu grup köy yolu, 10 kilometrelik mesafeye sahip. Çok bozuk olan yolun yenilenmesi, halkın uzun yıllardır beklentisiydi. Tarımsal üretimin yoğun olduğu, fabrikaların da bulunduğu bu yol inşallah en kısa zamanda tamamlanacak. Bölgeye büyük değer katacak" şeklinde konuştu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, ova köyleri arasındaki en hareketli bölgenin Sarıbey-Akhisar köyleri arasındaki kara yolunun olduğunu ifade etti. 10 köyün birbiriyle bağlantısını sağlayan, aynı zamanda Manyas, Bandırma ve Karacabey uzantıları da olan yol çalışmasının bölge halkının öncelikli beklentisi olduğunu kaydeden Özkan, "Yolların ortak özelliği, salçalık domatesle ilgili olmasıdır. 5 salça fabrikası bu hat üzerinde olup, köylümüzü yakından ilgilendirmektedir. Hem fabrikaya ürün götürme hem de Bandırma ile Karacabey'e ulaşım bu yoldan sağlanacaktır. Yapılmadan önce gerçekten köstebek yuvası gibiydi. Çok büyük şikayet vardı. İnşallah Büyükşehir'in desteğiyle bu meseleyi de halletmiş olacağız. Tüm köylümüze, çiftçimize hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu.

Akhisar Mahalle Muhtarı Cemali Atış da yapılan yol nedeniyle Başkan Altepe ile İlçe Belediye Başkanı Özkan'a teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arazi Yolları Büyükşehir ile Güzelleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement