Karadeniz'e Akın Eden Araplar Ordu'dan 100 Konut Aldı - Son Dakika
Güncel

Karadeniz'e Akın Eden Araplar Ordu'dan 100 Konut Aldı

Karadeniz\'e Akın Eden Araplar Ordu\'dan 100 Konut Aldı

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, son yıllarda özellikle Doğu Karadeniz'e akın eden Arap turistlerin, 100 konut aldığını söyledi.

04.03.2015 10:24  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, son yıllarda özellikle Doğu Karadenize akın eden Arap turistlerin, mülk almaya yöneldiğini söyledi. Geçen yıl Ordu'da 15 bini yabancı olmak üzere 344 bin turistin konakladığını belirten Toparlak, "Bunlardan 3 bine yakın Arap turist kentimize geldi, satın aldıkları ve kiraladıkları evlerde konakladı. Şu ana kadar Araplar Ordu'da 100 konut aldı" dedi.

MÜLK SAHİBİ ARAPLARIN SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Uğur Toparlak, kenti ziyaret eden turist sayısında son yıllarda artış yaşandığına dikkat çekti. 2013 yılında kentte 14 bini yabancı, 294 bin turist konakladığını geçen yıl ise 15 bini yabancı, 344 bin turistin Ordu'yu ziyaret ettiğini vurgulayan Uğur Toparlak, mülk sahibi olan Arapların sayısında da artış yaşandığını kaydetti.

İl Müdürü Toparlak, son yıllarda Doğu Karadeniz'e akın eden Arap turistlerin Ordu'dan da mülk almaya yöneldiğini, 4 yıl içinde Araplar'ın 100 konut satın aldığını dile getirdi.

"ARAPLAR YAYLALARDAN ARAZİ BAKIYOR"

Toparlak, "Kentimizde geçen yıl 344 bin turist konakladı. Bunun 15 bini yabancı turistten oluştu. Geçen yıl 3 bine yakın Arap turist geldi ve satın aldıkları, kiraladıkları konutlarda kaldı. Araplar genelde Kabadüz, Çambaşı ve Aybastı Perşembe yaylalarını tercih ediyor. Konut alanlar Ramazan ayını ve yaz dönemini burada geçiriyor. Yaylalarda turizm amaçlı yatırım yapmak isteyen Arap yatırımcılar da var. Yaylalardan arazi araştırıyorlar." dedi.

ORDU, TURİZMDE YÜKSELMEYİ HEDEFLİYOR

Mart ayı sonu itibariyle tamamlanması planlanan Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde denize dolguyla yapım çalışması süren Ordu- Giresun havalimanında tarifeli seferlerin başlamasıyla kente gelecek turist sayısında ciddi artış yaşanmasını beklediklerini de anlatan Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak şunları söyledi:

"Bizim bu yılki hedefimiz tanıtımlarımızla kente 500 binin üzerinde turist çekmek. Karadeniz'de 11 ili kapsayan Turizmde Bölgesel İşbirliği ve Güç Birliği Projesi kapsamında kentimizde turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik bir takım çalışmalar yapacağız. Bu yıl Ordu-Giresun havalimanı, Karadeniz- Akdeniz yolu tamamlanarak hizmete açılmasıyla turist sayısında artış yaşanmasını beklemekteyiz. Tur operatörleriyle görüştük, bu yıl ilk defa Ordu'nun yaylalarına doğa turu düzenlenecek. Tura katılanlar Ordu'nun yaylalarını gezerek doğal güzelliklerini keşfedecek. Ayrıca Ordu'nun türkülere konu olan derelerinin turizme kazandırılması için de çalışıyoruz. Kentimizde doğa turizminin yanında yamaç paraşütü, doğa sporları, kanyonlar, çiçek türleri, yürüyüş rotalarıyla ziyaretçilere alternatif turizm olanakları da sunulabilmekte."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karadeniz'e Akın Eden Araplar Ordu'dan 100 Konut Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • ALOS: ARAPLAR PETROLÜ BİTİRECEK GELİP TÜRKİYE YE YERLEŞECEK, BİZDE PETROLÜ BİTMİŞ ARABİSTAN ÇÖLLERİNDE KENDİMİZE YER ARAYACAĞIZ, SATIN VATAN TOPRAKLARINI BABANIZIN MALIDIR. 16 6 Yanıtla
  • gülbahar aydın: yaa satmayın bee arabın ne işi var benim güzel Ordumda hayret yaaa 9 7 Yanıtla
  • Alp: Simdi de araplara satiyorlar . Fakir halk ne yapsin. 12 4 Yanıtla
  • selami: bunlar yarın birgün 5-6 karıyla gezerler küçük kızları almaya kalkarlar size uyarmı bu lazoğlu lazlar bunlara torpak satmayın kiralık verin beni dinleyin. 14 0 Yanıtla
  • Artık bu son durak: Karadenizide kirletmeyin şu arapları buralara sokarak.Zaten hükümet arap hayranı. 13 1 Yanıtla
  • tuğçe bölük: ordulu vatandaşlarımıza duyrulur, ne turizminden bahsediyorsunuz, içinize kadar onları sokmasaydrınız keşke, çoğunuzun eşleri onları kuma olarak alacak haberiniz olsun, arapların girdiği yerden meymenet çıkmaz, batırır sizin oraları, bir karadeniz kaldı girmedikleri yer diye seviniyorduk oralar da gitti maalesef 10 3 Yanıtla
  • Birol: Babasının malı olanlar satıyo sanane kamill 1 12 Yanıtla
  • TÜRKOĞLU KARS: Araplar bizim kardeşimizdir tabiki burada yaşıyabilirler Avrupalılara ruslara ermeniye satmayın sadece 2 10 Yanıtla
  • Karadenizli: Satmayin lan! 11 0 Yanıtla
  • özy: Ordu gerçekten çok güzel bir şehir sonu hayırlı olur inşallah 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement