Aranan 6 Polis Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

Aranan 6 Polis Teslim Oldu

Aranan 6 Polis Teslim Oldu

Polislere yönelik operasyonda yakalama kararı çıkartılan 6 isim emniyet amiri İsmail Aslan, polis memuru Murat Hamarat ve 4 emniyet görevlisi teslim oldu.

24.07.2014 10:42  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 Temmuz'da gece yarısı yapılan operasyonda adresinde bulunamayan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan İstihbarat Şube Emniyet Amiri İsmail Aslan, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Aslan, Emniyet'e girişinde şu açıklamayı yaptı, "14 yıldır istihbarat şubede çalışıyorum. Kaçak falan değiliz. Firar değiliz. Şarkım çıktığı için ev tutmaya gitmiştim. Çağırdılar geldim. Esenler'de PKK örgütü tarafından molotoflanan İETT otobüsünün yakılması sonucu, düğünlerine bir ay kala gelin giymeden şehit olan kızlarımızın katillerini yakaladığımız için galiba ödül vermek için çağırdılar. Bu ödül benim için bir madalyadır. Madalyayı almaya gidiyorum. Bu madalya boynumuza asacağımız bir madalya değil. Yıllarca belimizde taşıdığımız namusumuz, şerefimiz, gururla taşıdığımız biraz da bileğimize takalım burda taşıyalım istiyoruz. Devletim takıyor, başım gözüm üstüne.

"HATMİ ŞERİF YARIM KALDI, SON 5 CÜZİ ŞEHİT ANNELERİ BİTİRSİN"

Şehit olan kızlarımızın annelerine seslenmek istiyorum; benim annem yok. Lütfen beni evladı olarak kabul etsin. Ramazan ayında rahmetli annem için Hatmi Şerif yapardım, iş yoğunlundan yarım kalırdı. Yine yarım kaldı. O annelere sesleniyorum son 5 cüzi okusunlar hatmi bitirsinler. Önce kızlarıma sonra da rahmetli anneme armağan etsinler."

"HAKKARİ'DEYDİM, BASINDAN DUYUP GELDİM"

Operasyon kapsamında aranan İstihbarat Şube polis memuru Murat Hamarat da bugün saat 12 civarlarına gelerek teslim oldu. Hamarat, "kaçacak dediler, kaçmıyorum. Hakkari'deydim. Basından duydum geldim" dedi.

"YAPTIĞIMIZ HER İŞLEM KANUNLARA UYGUN"

Saat 12:30 sıralarında ise 4 emniyet görevlisi daha gelerek teslim oldu. 22 Temmuz Operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan İstihbarat Şubesinde görev yapan Erol Demirhan, Ahmet Öztürk, Muhammed İkbal Karaduman, Muhammed Ali İkli Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına gelerek teslim oldu.

Avukat Hüseyin Ataol eşliğinde emniyete gelen İstanbul Eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan "Kaçacak herhangi bir şuç işlemedik" diye konuştu. Ankara'da görev yapan Demirhan, "Yaptığımız her işlem kanununlar, mevzuatlar çerçevesinde olmuştur. Hakim kararı alarak yaptık. İstihbari dinlemeler ruhuna uygun olarak, hakim kararı ve mevzuatlar çerçevesinde yapılmak zorundadır. Başka türlü bir işlem yapma imkanı da yoktur" dedi.

"KİME CASUSLUK YAPACAĞIZ, BU VATANIN EVLADIYIZ"

Casusluk yapıldığı iddialarına ilişkin olarak da Demirhan "Biz Anadolu çocuğuyuz, kime casusluk yapacağız, bu vatanın evladıyız. Biz her şeyi kanunlar çerçevesinde yaptık. Böyle bir şey yapılmış olsa MIT var, bunu ortaya koyar. Şu anda casusluk yaptığımızla alakalı en ufak bir iddia yok. Usülsuz dinleme olduğunu iddia ediyorlar. Adli dinlemeler ile istihbari dinlemeleri hakimler ayırt edeceklerdir. Biz usulsüz dinleme yapmadık. En az 3-4 aşamalı kontrol mekanizmasından sonra oluşan işlemlerdir" diye konuştu. Demirhan, bakanların ve milletvekillerinin dinlendiği iddiasına ise "Kesinlikle böyle birşey yapmadık" şeklinde yanıt verdi.

"ERGENEKON SÜRECİNDE HİÇBİR TUTUKLUYA KELEPÇE TAKILMASINI TASVİP ETMEDİK"

Ergenekon davası sürecindeki tutuklamaların hatırlatılması üzerine ise Demirhan, "Ergenekon sürecinde hiçbir tutukluyla kelepçe vurulmasını tasvip etmedik. Kimseye de kelepçe vurulmadı. Ergenekon sanıklarını her biri emniyetten ayrıldıktan sonra emniyet teşkilatına teşekkür etti. Emniyet teşkilatını tanıma fırsatı buldular. Bu kadar nazik, bu kadar centilmen ve bu kadar hukuka uygun bir teşkilatı ilk defa görmüş oldular" dedi.

"CADI AVI SÜRECİ BAŞLADI"

Avukat Hüseyin Ataol ise zorla oluşturulmuş bir dosya hazırlandığını iddia ederek "Dinlemelerle alakalı 100 bine yakın mahkeme kararı var. Bu 100 bine yakın mahkeme kararından 50-60 tanesinin usulsüz bir şekilde dinlenildiği alındığı, mevzuata aykırı dinleme yapıldığı yönünde. Bunun böyle olmadığını yargılama sürecinde ispat edeceğiz" dedi.

Avukat Ataol, dosyadan 1 ay önce haberlerini olduğunu ancak soruşturmaya ilişkin detaylara ulaşmalarının engellendiğini savundu. Ataol, "Bugün burada adil bir yargılama ile karşılaşacak mıyız, o konuda bazı tereddütlerim var. Sulh Ceza hakimliklerinin kurulmasından sonra ciddi bir cadı avı süreci başlatılmış durumda. Daha önce Adana'daki MİT tırlarıyla, Ankara'daki böcek soruşturması ile ilgili olarak bazı emniyet mensubu arkadaşlar gözaltına alınmıştı. Orada başarılamayan bir operasyon bugün yeni kuruldu" diye konuştu.

"O KELEPÇELER BİRER EMANET"

Ahmet Öztürk, Muhammed İkbal Karaduman, Muhammed Ali İkli ile vatandaşların alkışları eşliğinde emniyet binasına giren Erol Demirhan'ı eşi ve babası uğurladı. Bina önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erol Demirhan'ın eşi Nazife Demirhan "Bugün gözaltına alınan kahraman vatan evlatlarının eşleri gibi birçok geceyi pencere önünde gözyaşı dökerek bekledim. Benim eşim yetim hakkı yemedi, milletin 5 kuruşuna dokunmadı. Ellerine kelepçe takarak onları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. O kelepçeler birer emanet. Günü geldiğinde asıl sahiplerinin bileklerine geçeceğinden hiçbir şüphemiz yok" diye konuştu. Demirhan'ın kayınpederi Hasan Ilıcan ise "Suç yok, unsur yok. Bunlar iftira" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • V: helal sana kahraman polisim. korkma hatmin de yapılan zulumde yakında biter. 29 14 Yanıtla
  • yaşar: kimse kusura bakmasın ve kimse bu devletin içinde devlet kurmaya kalkmasın yoksa sonu böyle olur. 15 15 Yanıtla
  • aslan: bu fidan gibi pırıl pırıl gençler hakkında tutuklama kararı çıkartan. devlet düşmanıdır yazıklar olsun. gece gündüz devletimizi miletimizi koruyana bakın ne hale getirdiler 17 7 Yanıtla
  • ugur: o mubarek gunde bu haksızlık içimi yakıp geciyor ALLAHIM sen gorensın 15 5 Yanıtla
  • antichp: Yahu adamların hepside belki suçlu değildir ama burada yorum yapanlar da kafayı yemiş , sanki bu adamlar sebepsiz yere içeri alınıyor . . gözünüzü açında iyi okuyun neden alınıyorlar içeri , bu kadar ciğersiz olmayın kör gözlü şamarcı gezizekalılar. . . 2 10 Yanıtla
  • oktay bey: bu adamların günahlarını alıyorlar 6 5 Yanıtla
  • İzmir Valisi Süleyman Elban, 23 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'na davet etti
    11:59 İzmir Valisi Süleyman Elban, 23 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'na davet etti

    İzmir Valisi Süleyman Elban, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkuyla kutlanacağı Cumhuriyet Meydanı'na tüm İzmirli hemşehrilerini davet etti.

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

  • Giresun'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Birisi Tutuklandı
    11:58 Giresun'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Birisi Tutuklandı

    Giresun'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda çeşitli miktarlarda sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan G.H. ve S.O.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.O.Y. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, G.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çatalzeytin'de selin ardından sergi: Denize sürüklenen eşyalar öğrenciler tarafından sergilendi
    11:57 Çatalzeytin'de selin ardından sergi: Denize sürüklenen eşyalar öğrenciler tarafından sergilendi

    Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde geçmiş yıllarda meydana gelen sellerin ardından denize sürüklenen ve sahilden toplanan eşyalar, öğrencilerin eliyle sergiye dönüştürüldü.

  • Aydın-Denizli Karayolu'nda Yağış Sonrası Tır Kazası
    11:56 Aydın-Denizli Karayolu'nda Yağış Sonrası Tır Kazası

    Aydın-Denizli Karayolu üzerinde etkili olan yağış sonrası kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyeti kaybolan bir tır, yolu kapatırken, tır şoförü yaralandı. Kaza sonucunda tırın yolu tamamen kapatmasıyla bir süre trafiğe kapanan yol, tırın kaldırılmasının ardından yeniden açıldı. Yaralı şoförün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    11:54 Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan antik kentlerde Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Odeon Travel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi ve profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezide, Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, katılımcılara bilgi verdi. Stratonikeia'da yılın 12 ayı devam eden kazı çalışmalarında önemli eserler bulunduğunu belirten Söğüt, Lagina Hekate Kutsal Alanı'nda yapılan çalışmalarda gün yüzüne çıkarılan yapıların yeniden ayağa kaldırıldığını dile getirdi. Programa 130 öğrenci ve akademisyenler katıldı.

  • Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    11:54 Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Şırnak'ın Kayaboyun köyünde meydana gelen trafik kazasında, ismi öğrenilemeyen 3 teknik servis elemanı yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Şırnak ve Cizre'deki hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Denizli'de Zehir Taciri Tutuklandı
    11:53 Denizli'de Zehir Taciri Tutuklandı

    Denizli'de evinde yapılan aramada uyuşturucu serası ortaya çıkan zehir taciri tutuklandı. Polis ekipleri, şüphelinin evinde yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu madde ve imalatında kullanılan malzemeler ele geçirdi.


Advertisement