Araç Muayenesinde Yeni Ücretler Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Araç Muayenesinde Yeni Ücretler Belli Oldu

Araç muayene ücretleri, 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artacak. Buna göre muayene ücretleri 97,94 lira ile 258,42 lira arasında değişecek.

30.11.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu ile bu kapsamdaki yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2016'da yeniden belirlenecek. Söz konusu ücretlerde, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2015 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranında artışa gidilecek.

MUAYENE ÜCRETLERİNDE YENİ FİYAT LİSTESİ

Buna göre, yılbaşından itibaren muayene ücretleri, otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde 245,44 liradan 258,42 liraya, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklarda 181,72 liradan 191,16 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerde 93,22 liradan 97,94 liraya yükselecek.

Araç Muayenesinde Yeni Ücretler Belli Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Araç Muayenesinde Yeni Ücretler Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • Fenerbahçeli: meeee koyunlar meliyo 5 19 Yanıtla
  • usta sofor: ulan cok diyorsunuzda almanyada bi tuv 95 € dan basliyor turkiye de 95 tl bosuna devleti kotulemek icin bahane aramayin fiyat normal 9 11 Yanıtla ülkücü66: almanyadaki asgari ücret ne onuda yazın en düşük ne gelir düzeyi ne almanyada 5 yıl çalışan Türkiyedeki 25 yıl çalışandan daha fazla mal ediniyor 25 yıl çalışan zaten zengin ot ile samanı karıştırmaya bayılıyorsunuz ak yalakalık yapacaksınızya ak troller 4 2 Asgari ücretli: Sen git almanyada yaşayan ozaman ustaaaaaa 3 2
  • Dürüst adam: Sanki her iki kişiden biri bunları iktidar yapmamışsınız gibi birde şikayet ediyorsunuz. Aferin size, sanki bu zamların geleceğini bilmiyordunuz. 9 6 Yanıtla
  • Murat can: Zam zam zam başka bişey bilmezler zaten 12 2 Yanıtla
  • Meee kuzusu: Meee zam yok mu meee makarna olsun gerisi boş meeee 9 4 Yanıtla Latif: AKP li ülkede herşey koyunlara 2 2
  • anıl yazısı: bu devlet sinekten süt çıkartcak az kaldiiiiiiiiiiii 10 3 Yanıtla
  • kafkas kartalı: lan zurnalar tuvde çalışanlar bedava mı çalışıyor asgari ücret şöle 2000 TL olsun demeyi biliyonuz,orada elektrik ,su doğalgaz ,mülkiyet kirası veriliyor zurnalar yorum yapacaksanız doğru düzgün yapın.. yada özel araca binmeyin otobüs trene binin.. 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Bulutistan Heyeti Rektör Özölçer'i Ziyaret Etti
    10:41 Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Bulutistan Heyeti Rektör Özölçer'i Ziyaret Etti

    Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve Bulutistan Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'i ziyaret etti. Rektör Özölçer, konuklarının ticaret ve teknoloji alanındaki çalışmalarını dinledi ve ziyaretten memnuniyetini dile getirdi. Ziyaret, iyi niyet temennileriyle sona erdi.

  • Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor
    10:37 Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor

    Alaşehir Ticaret Borsası, tarımsal üretimi etkileyen hava olaylarının zararlarını azaltmak amacıyla 6 noktada meteoroloji istasyonu kurulumu gerçekleştirdi. Bu istasyonlar sayesinde çiftçiler, iklim şartlarına bağlı zararları ve hastalıkları daha hızlı tespit ederek müdahale edebilecekler. Ticaret Borsası, çiftçileri bilgilendirme toplantıları düzenleyerek projeyi tanıtıyor. Meteoroloji istasyonlarıyla ilgili bilgi veren Ziraat Mühendisi Süleyman Yüksel, projenin başarılı olması durumunda geniş bir alana yaymayı hedeflediklerini belirtti.

  • Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışları Azaldı
    10:35 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışları Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satış sayısı martta geçen yılı aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ise yüzde 47,9 düşme yaşandı. İstanbul, en yüksek konut satışına sahip il olurken, Rusya Federasyonu vatandaşları en çok konut satın alan yabancılar oldu.

  • İzmir'de Enginar Hasadı Başladı
    10:29 İzmir'de Enginar Hasadı Başladı

    Türkiye'de enginar üretiminde birinci sırada yer alan İzmir'de hasat yoğunluğu başladı. Enginarın tarladan çıkış fiyatının 15 lira olduğu, pazarlarda ise şu sıralarda 20-25 TL arasında satışa sunulduğu öğrenildi. İzmir'de enginar üretiminin yaklaşık yüzde 29'unun karşılandığı belirtilirken, bazı çiftçiler artan maliyetler nedeniyle alternatif meyve-sebze arayışına geçti.

  • Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:20 Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in başkanlığında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında, Kayseri İstihdam Fuarı'nın 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Merkezi'nde yapılması kararlaştırıldı.

  • Zorunlu kış lastiği uygulamasının ardından lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı
    10:19 Zorunlu kış lastiği uygulamasının ardından lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı

    Kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yaz lastiği talebi arttı. Lastikçiler, yaz lastiği değişimleri ve bayram sonrası yoğunluğa hazırlanıyor. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü, vatandaşların lastik etiketlerini kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. Kış lastiklerinin sıcak havalarda tutunma özelliğini kaybettiğini ve fazla yakıt harcadığını belirten müdür, yazın lastiklerin kullanılmasını tavsiye etti.

  • Emekli maaşlarına asgari ücret düzeyinde zam yapılmayacak
    10:19 Emekli maaşlarına asgari ücret düzeyinde zam yapılmayacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması beklentilerini boşa çıkardığını açıkladı. Vatandaşlar, bu açıklamayı eleştirerek emeklilerin durumunun zor olduğunu belirtti ve adaletli bir yaklaşım beklediklerini ifade etti.

  • Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katıldı
    10:15 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katıldı

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Türkiye'nin en büyük doğal taş fuarına katılarak Denizlili sanayicileri destekledi ve katma değer oluşturacak ürünlerle markalaşan bir Denizli istediklerini belirtti.

  • Mart Ayında Türkiye Genelinde Konut Satışları Yüzde 0,1 Azaldı
    10:08 Mart Ayında Türkiye Genelinde Konut Satışları Yüzde 0,1 Azaldı

    Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. İstanbul, en yüksek konut satışına sahip il olurken, Ardahan, Bayburt ve Hakkari en az konut satışının gerçekleştiği iller oldu. Ayrıca, ipotekli konut satışları azalırken, diğer konut satışları artış gösterdi. Yabancılara yapılan konut satışları da azaldı ve Rusya Federasyonu vatandaşları en çok konut satın alan ülke uyrukları arasında yer aldı.


Advertisement