Apple, Ünlülerin Çıplak Fotoğraflarıyla İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika
Magazin

Apple, Ünlülerin Çıplak Fotoğraflarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Apple tarafından yapılan açıklamada güvenlik ihlali iddiaları yalanlanırken, bazı ünlülerin iCloud hesaplarına zorla girildiğinin tespit edildiği ortaya çıktı.

03.09.2014 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple, dünyaca ünlü bazı isimlerin çıplak resimlerinin internete sızdırılmasının güvenlik ihlali değil oturum açma şifrelerinin çalınmasıyla gerçekleştiğini açıkladı. Şirket, bazı ünlülerin iCloud hesaplarına zorla girildiği bilgisini teyit etti.

GÜVENLİK SİSTEMİYLE ALAKALI DEĞİL

Bununla birlikte Apple, bununla ilgili olarak güvenlik sistemlerinin ihlaliyle gerçekleştiğine dair bir kanıt bulmadığını söyledi, olayın kendi sistemlerinden kaynaklanmadığını savundu. Şirkete göre faillerin hırsızlığı ünlülerin oturum açma şifrelerini belirleyip gerçekleştirdiklerini söyledi. Açıklama, yaklaşık 20 ünlünün mahrem fotoğraflarının internete sızması ardından yapıldı.

ÜNLÜ OYUNCU DOĞRULADI

Oyuncu Jennifer Lawrence sızan üstsüz fotoğrafın kendisine ait olduğu bilgisini doğruladı. Resimlerin, sınırsız sayıda şifre girme denemesine izin verilmesi sonrası, kaybolan Iphone'ların yerinin belirlenmesine imkan veren yazılım programının korunmasızlığı nedeniyle elde edildiğine dair söylentiler gündeme gelmişti. Ancak Apple nedenin bu olmadığını açıkladı.

KİMLİKLERİ BELİRLENMEYE ÇALIŞILIYOR

Şirket, 40 saatten daha uzun süren bir araştırma sonrasında bazı ünlülerin hesaplarının kullanıcı adı, şifre ve güvenlik sorularına hedefi belli bir saldırı gerçekleştirilerek gizliliğin ihlal edildiğini belirtti. Apple faillerin kimliklerinin belirlenmesine yardım için çalışmalarını sürdürdüğünü de açıkladı.

FBI konunun soruşturulduğunu açıklamıştı.

Apple, Ünlülerin Çıplak Fotoğraflarıyla İlgili Açıklama Yaptı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Magazin Apple, Ünlülerin Çıplak Fotoğraflarıyla İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • CAN: SELENA SANA BITIYORUM YA 10 3 Yanıtla
  • SEA: Ban yedim SADO BANI KALDIRRRR !! 5 5 Yanıtla

Advertisement