Apple Music ve Yeni Müzik Uygulamasıyla Kullanılabilecek 10 Tweak - Son Dakika
Teknoloji

Apple Music ve Yeni Müzik Uygulamasıyla Kullanılabilecek 10 Tweak

Apple Music ve Yeni Müzik Uygulamasıyla Kullanılabilecek 10 Tweak

iOS 8.4 jailbreak'le birlikte müzik uygulamasında değişiklikler yapabileceğiniz tweak'ler var.

03.07.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Evet, biliyorum Apple Music daha Türkiye'de aktif değil. Yakın zamanda açılmasını da umuyorum. Şu anda mesela başka bir ülke hesabı ile Apple Music'e erişebilir. 8.4 jailbreak'i çıktı ve müzik servis ülkemizde açıldığında ise müzik uygulamasında kullanabileceğiniz bazı yararlı tweak'ler iDownloadblog sitesi tarafından listelendi.


Tweak'lerin bazıları halen iOS 8.3 veya 8.4 için güncellenmiş değil. Genel olarak tweak'ler iyi çalışıyor, fakat bir iki tane hata olabilir. Tabii ki jailbreak olgunlaştıkça geliştiriciler tweak'lerini güncelliyor veya farklı yeni tweak'ler hazırlıyor. Zamanla artan bir uyumluluk görebilirsiniz. Gelelim tweak'lerin hangileri olduğuna ve özelliklerine...


MusicRotate: Bu ücretsiz tweak yeni müzik uygulaması için tasarlanmış. Uygulamanın iPhone'da yatay konumda (landscape) olmasını sağlıyor.


Fuse: Kilit ekranında hem saatin hem de müzik uygulaması kontrollerinin olmasını sağlıyor. Ücretsiz bir tweak.


MiniPlayer: Ücretli olan bu tweak kilit ekranına iTunes'un mini oynatıcısı gibi bir oynatıcı ekliyor.


EqualizerEverywhere: İsminden belli olduğu üzere Equalizer ayarı yapmaya izin veren, kendi sound'unuzu oluşturmak için çeşitli bant yapılandırmaları sunan ücretli bir tweak.


Muswitch: iOS'ta uygulamaları kapatmak istediğinizde home tuşuna iki kere basmak gerekli. Böylece çoklu pencere ekranına ulaşılıyor. Bu tweak ise bu kısma müzik uygulaması kontrollerini ekliyor. Ücretsiz olduğunu da belirteyim.


Spectral: Kilit ekranı duvar kağıdına blur efektli albüm kapağı ekliyor. Ücretsiz bir tweak.


Aspectus: Ücretli olan tweak'lerden biri. Erişebilirlik kısmına müzik uygulaması kontrollerini ekliyor.


Helius 2: Kilit ekranına yenilenmiş kontroller ekliyor. Özellikle şarkıyı ileri geri sarmak için ince olan çizginin dairesel olması kullanımda daha kolaylık sağlıyor. Yine ücretli bir tweak.


ColorFlow: Çalan şarkının albüm kapağına bağlı olarak müzik uygulamasını düğmelerinden geride kalan her yönüne kadar renklendiriyor. Karışık çalma listesinde hoş bir görünüm sunuyor. Ama renk özelliğine karşın ücretsiz değil.


Flex 2: Bu tweak iOS'un farklı yönlerine hızlı ve kolay şekilde yama sağlıyor. Mesela oynatılan bölüm eya müzik uygulamasında şimdi çalınıyor kısmı gizlenebilir. Apple Music için iki farklı yama var. Kullanıcılar kendi yamalarını oluşturabilir veya hazır olanları kullanabilir.


Tabii ki bu tweak'ler sadece başlangıç aşaması. Ömümüzdeki günlerde Apple Music ve müzik uygulamasıyla ilgili daha fazla yenilik sağlayan tweak'ler gelecektir.


Listede bahsedilen tweak'lerin nasıl çalıştığını ve tam olarak neler sunduğunu görmek için aşağıdaki videoya bakabilirsiniz. Bununla birlikte birden fazla tweak'in iOS 8.4 jailbreak'inde çakışmalar yapabileceğine dair not düşülmüş. Herhangi bir potansiyel çakışma veya sorunları sınırlamak için her seferde yalnızca bir tweak yüklenmiş. İyi seyirler.



Videoda herhangi bir sorun çıkarsa buraya tıklayın.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Music ve Yeni Müzik Uygulamasıyla Kullanılabilecek 10 Tweak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Umut: Jailbreak yapabilmek icin eski versiyon itune yuklenmesi gerekio fakat birturlu eski versiyonu indiremedim yukleme sirasinda yarida duruo 0 0 Yanıtla

Advertisement