Apple'dan "Anlamlı" Cevap! - Son Dakika
Teknoloji

Apple'dan "Anlamlı" Cevap!

Apple\'dan "Anlamlı" Cevap!

iPhone'dan "esinlenen" telefonlarıyla tanınan cep devinin iddialı sözlerine Apple'dan sert cevap...

21.11.2014 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son olarak iPhone'a benzeyentelefonuyla dikkat çeken Çinli üretici Xiaomi'nin iddialı açıklamalarına Apple'dan cevap gecikmedi. Dünyanın bir numaralı akıllı telefon üreticisi olmak istediğini söyleyen Xiaomi'ye Apple'ın kıdemli başkan yardımcısı Bruce Sewell'den gelen cevap şöyle oldu: "Söylemesi kolay, yapması çok daha zordur."

Sewell'ın açıklaması, Xiaomi CEO'su Lei Jun'un 5 ile 10 yıl arasında piyasanın en iyi oyuncusu olmayı hedeflediklerini söylemesinin üzerine geldi. Hem Sewel, hem de Lei, önde gelen Çinli ve ABD'li teknoloji firmalarının yöneticilerinin konuştuğu bir panelde konuşmacıydı. Lei ise Xiaomi'yi üç sene önce kimsenin tanımadığını hatırlattı ve Apple'ın cevabına şöyle karşılık verdi: "peki ya gerçek olursa?"

Çinli firmanın Apple'ın tasarım fikirlerinden yoğun biçimde "faydalandığı" biliniyor. Örneğin firmanın en son amiral gemisi telefonu 'ün iPhone'un eski modellerine benzediği yorumları yapılıyor. Apple'ın tasarım bölümünün başındaki Jonathan Ive, geçen haftalarda yaptığı  bu durumun gururlandıracak bir şey olmadığını, aksine hırsızlık olduğunu söylemişti.

Xiaomi'nin ürünleri henüz ABD'de satılmıyor, ancak firma bu sene Güneydoğu Asya ve Hindistan'a açılarak genişlemeyi hedefliyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Apple'dan 'Anlamlı' Cevap! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement