Apple - 1'den Yeni Rekor! - Son Dakika
Teknoloji

Apple - 1'den Yeni Rekor!

Apple - 1\'den Yeni Rekor!

38 yıl önce Steve Jobs tarafından üretien Apple - 1 efsanesi, rekorlarına bir yenisini daha ekledi!

24.10.2014 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple'ın bugün bu kadar büyük bir şirket olmasının en büyük sebebi, kuşkusuz Steve Jobs... Onu seven kadar sevmeyen de olsa, bir şeylerin başladığı noktada o vardı ve ürettiği ilk Apple bilgisayardan bu zamana kadar envai çeşit yenilik ile Apple markasını zirveye taşıdı.

Yine de ürettiği hiçbir ürün, 1976 yılında, kendi elleriyle toplamda 50 adet ürettiği Apple - 1 modelinden daha fazla ilgi odağı olmadı. Bugün artık çok az sayıda bulunan bu bilgisayarlardan biri, geçtiğimiz Çarşamba Bonhams açık arttırma şirketi tarafından gözler önüne serildi ve arttırmayı Henry Ford müzesi kazandı. 300.000 ile 500.000 dolar arası fiyat biçilen bilgisayar, ana kartı, eski usul klavyesi ve monitörünün yanı sıra, tahta bir kutuya bağlı güç kaynağı ve harici iki kaseti de beraberinde sunuyor. En son geçtiğimiz yıl Almanya'da düzenlenen bir açık arttırmada 671.000 dolardan satılan bilgisayar, bu yıl bir rekor kırarak 905.000 dolardan alıcı buldu.

"Apple-1 olarak bilinen ürün çok temiz durumda ve böyle bir fiyata alıcı bulması hiç de şaşırtıcı değil." şeklinde konuşan açık arttırma görevlisi Cassandra Hatton sözlerine şöyle devam etti; "Satış fiyatı hakkında dünya rekoru kırmış olmaktan çok mutluyuz. Aynı zamanda böyle özel bir ürünün Hery Ford Müzesi tarafından alınması da bizi ayrıca sevindirdi."

Açık arttırmada aynı zamanda Charles Darwin'den kalan mektuplar, ilk elektrikli klavyeler, 1905 yılından kalma Helmholtz ses sentezörü ve 1870 yılına kadar tarihlenen belgeler satışa sunuldu.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Apple - 1'den Yeni Rekor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği
    14:23 Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar, 60. Kütüphane Haftası kapsamında 'Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği' başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, yapay zekanın yükselişi ve akademik çalışmalardaki kullanımı ele alındı. Yapay zekanın kataloglama ve sınıflama gibi işlemlerde etkili olduğu belirtilirken, dijitalleşme ve veri setlerine dayanan yapay zekanın kütüphaneleri nasıl etkilediği tartışıldı. Ayrıca, yapay zekanın doğru bilgiye ulaşma konusunda kullanıcıları nasıl yönlendireceği üzerinde duruldu.

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor
    11:47 Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor

    Kocaeli'de açılan otomotiv kursu, sektörün ara elaman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olurken, vatandaşların araçlarındaki arızalara müdahale etmelerini kolaylaştırıyor. Kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak sektörde iş bulma imkanı elde ediyor.

  • TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future
    11:42 TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future

    Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), yapay zeka ile ilgili düzenlediği panelde, yapay zekanın konumu ve kullanım alanları ele alındı. Panelde, yapay zekanın aile işletmelerindeki sürdürülebilirlik üzerindeki önemi vurgulandı ve yapay zekanın aile şirketleri için bir dönüşüm aracı haline geldiği belirtildi.

  • Lamborghini, logosunu yeniledi
    10:34 Lamborghini, logosunu yeniledi

    Lamborghini, markasını elden geçirme çalışmalarının bir parçası olarak ikonik logosunu yeniledi. Otomotiv devi, daha sadeleştirilmiş bir logoya geçiş yaparken, klasik boğa tasarımını da sadeleştirdi. Yeni logo, markanın elektrikli geleceğe geçişini temsil ediyor.

  • Starlink Haritası ile Canlı Uydu Nasıl ve Nereden İzlenir?
    10:34 Starlink Haritası ile Canlı Uydu Nasıl ve Nereden İzlenir?

    Elon Musk'ın SpaceX projesinin bir parçası olan Starlink, dünya yörüngesinde 5 bin 600'ü aşkın aktif uyduyla hızlı internet sağlıyor. Starlink haritası, Dünya'yı yakınlaştırılabilir ve döndürülebilir bir 3D görünümünde gösteriyor. Her bir uydu kırmızı noktalarla temsil ediliyor ve üzerlerine tıklayarak bireysel bilgilere ulaşabilirsiniz. Starlink filosu hakkında genel bilgiler de sunulan haritada yer alıyor. Bu teknoloji, amatör gözlemciler ve uzmanlar için değerli bir kaynak olarak öne çıkıyor.


Advertisement