Apartman Sakinlerinden Üniversite Öğrencilerine Burs - Son Dakika
Güncel

Apartman Sakinlerinden Üniversite Öğrencilerine Burs

Karşıyaka Belediyesinin "Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Taşıyoruz" projesi kapsamında, apartman sakinleri ilçede yaşayan üniversite öğrencisine burs veriyor.

18.09.2014 12:04  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi'nin "Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Taşıyoruz" projesi kapsamında, apartman sakinleri ilçede yaşayan bir üniversite öğrencisine burs veriyor. Pilot bölgelerde başlatılan ve başarıya ulaşan projeden şu ana kadar 513 öğrenci yararlandı.

Projenin tanıtımı amacıyla Kordon Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kenti daha ileriye götürebilecek çalışmalar yaptıklarını bu kapsamda Türkiye'nin geleceği olan gençleri ilgilendiren bir projeye imza attıklarını belirtti.

Eğitime her zaman destek verdiklerini, ekonomik koşullar nedeniyle okuyamayan öğrencilerin, maddi zorluk çeken ailelerin yanında olduklarını ifade eden Akpınar, gençlere ücretsiz eğitim imkanı sağlayan Karşıyaka Gençlik Merkezi'ne (KARGEM) gelen çocukların üniversite sınavlarında başarılı olduğunu ancak bazı sorunlar nedeniyle üniversite hayatını devam ettirmede sıkıntı çektiğini dile getirdi.

Yerel yönetimlerin burs veremediğini, proje sayesinde bireysel olarak öğrenci okutmak isteyen vatandaşlarla burs ihtiyacı olan öğrencileri bir araya getirdiklerini aktaran Akpınar, şöyle konuştu:

"Karşıyaka'da ikamet eden ve ailesi maddi zorluk yaşayan üniversite öğrencilerimize 10 ay boyunca aylık 300'er lira burs vermeyi öngördük. Bir pilot bölge seçtik. Mavişehir, Ataşehir, Yalı da 153 tane apartman yöneticisini bir araya getirdik. 'Her apartmanın bir öğrencisi var' sloganı geliştirdik. Karşıyaka'da şu ana kadar 513 öğrenciye üniversite bursu vermeye başladık. Türkiye'de belki de ilk defa bir ilçe ve ilçe halkı bir araya geliyor, apartmanlar örgütleniyor ve bu apartmanlar bir öğrenci okutuyor. Bu öğrenciler sadece üniversite yaşamı boyunca burs almakla kalmayacak, bunların üniversite hayatları boyunca karşılaşacakları ihtiyaçları da karşılanacak. Üniversite bittikten sonra staj, iş, yüksek lisans, yurt dışı gibi eğitime başladığı günden sonuna kadar o çocuğumuz Karşıyaka halkının, o apartmanın çocuğu olacak. Apartmanlara da "Bu apartmanın bir öğrencisi var" plaketi asılacak."

Akpınar, projenin sekteye uğramaması için apartman yöneticileriyle aralarında samimiyet protokolü imzalayacaklarını, belediyenin sadece bu süreci takip edeceğini kaydetti. Belediyede burs bürosu oluşturduklarını, her gün onlarca apartmanın öğrencilere burs vermek adına başvuruda bulunduğuna işaret eden Akpınar, "Önceliğimiz Karşıyaka'da yaşayan dar gelirli ve orta gelirli ailelerin çocukları. Bunları verdikten sonra dışarıya da açılacağız. Hiçbir sınırlamamız yok. Gerekirse tüm İzmir'i okuturuz o da yetmiyorsa Türkiye'deki dar ve orta gelirli çocukları okutmaya adayız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da proje hakkındaki görüşleri sinevizyonda yayınlandı. Kılıçdaroğlu, projeyi ve buna katkı verenleri tebrik etti.

-"Öğrencilere verilen bursları CHP kaldırmıştı"

Eğitimci yazar Abbas Güçlü ise üniversite gençliğinin en önemli sorunları arasında burs, staj ve barınma gibi konuların yer aldığını söyledi.

Bu projenin heyecan verici olduğunu ancak CHP'li bir belediyenin yapmasının önemli olduğunu vurgulayan Güçlü, "Öğrencilere verilen bursları CHP kaldırmıştı. Şimdi CHP'li bir belediye öğrencilere burs vermek için proje yapıyor. Bu CHP'nin git gellerini de gösteriyor. CHP'nin tribünden sahaya inmesi de enteresan. Bursları kaldıran partinin tekrar bunu getirmesi de parti içinde değişimin göstergesi. Bu tür değişim olması CHP'nin halka indiğinin göstergesidir" şeklinde konuştu.

Projenin Türkiye'ye örnek olacağını, bunun dalga dalga yayılabileceğini anlatan Güçlü, sürdürülebilir olmasını temenni etti.

Onbinlerce öğrencinin barınma sorunu nedeniyle üniversiteye gidemediğini savunan Güçlü, Karşıyaka'daki apartman sakinlerine, yurt dışında olduğu gibi barınma sorunu çeken öğrencileri misafir etmelerini önerdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de projenin önemine işaret etti.

KARGEM eğitiminin ardından Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan görme engelli Serdar Fırtına ise gelecek nesillere büyük katkı sağlayacağına inandığı projeyi çok beğendiğini söyledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Apartman Sakinlerinden Üniversite Öğrencilerine Burs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement