Antik Agoradan Modern Agora'ya Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Antik Agoradan Modern Agora'ya Pedal Çevirdiler

Antik Agoradan Modern Agora\'ya Pedal Çevirdiler

İzmir Bisiklet Derneği üyelerince, Agora Ören Yeri'nin tanıtılması ve bisikletin şehir içi ulaşım aracı olarak teşvik edilmesi amacıyla bisiklet turu düzenlendi.

20.04.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Bisiklet Derneği üyelerince, Agora Ören Yeri'nin tanıtılması ve bisikletin şehir içi ulaşım aracı olarak teşvik edilmesi amacıyla "Antik agoradan modern Agora'ya" başlıklı bisiklet turu düzenlendi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Agora Alışveriş Merkezi işbirliği ile düzenlenen etkinlikte dernek üyesi bisikletçiler, tarihi Agora Ören Yeri'nden Agora Alışveriş Merkezi'ne pedal çevirdi.

İzmir İl Kültür ve Turizm Tanıtma Şube Müdürü Cengiz Keskiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikle motorlu araç kullanımından ziyade İzmir ve Türkiye'de bisiklet kullanımını, daha çevreci ulaşımı desteklemeyi, bu bilinci yaygınlaştırmayı ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını kaydetti.

"Ana temamız, çok önemli bir antik kent olan Smyrna agorasının öne çıkarılması, turizmde buranın tanınırlığını artırmak ve ses getirmesini sağlamak. Bunu da burada başlattık" diyen Keskiner, önemli İyon kentlerinden olan bu liman kentinin geçmişte kötü mimarı yapılaşma içinde kaybolduğunu anımsattı.

Ören yerinin son 8-10 yılda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile destekçi kuruluşlar sayesinde gün yüzüne çıkarıldığını anlatan Keskiner, yakın zamanda İzmir'in turizminde etkin bir rol oynayacak Agora Ören Yeri'nin Efes ve Bergama ile önemli miktarda yabancı ziyaretçi çektiğini söyledi.

İzmir Bisiklet Derneği Etkinlik ve Altyapı Sorumlusu Mustafa Karakuş da Turizm Haftasında bisikletli turizmi biraz daha ön plana çıkarmayı ve insanların ören yerine bisikletle gelebileceğini göstermeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Limanda gemilerden inince turistler bisikletlerini kiralayıp, buraya bisikletle gelebilirler" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antik Agoradan Modern Agora'ya Pedal Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement