Antalya Valisi Türker, Görevine Başladı - Son Dakika
Yerel

Antalya Valisi Türker, Görevine Başladı

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevinden Antalya Valiliğine atanan Muammer Türker, kente gitti.

13.10.2014 12:21  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği görevinden Antalya Valiliğine atanan Muammer Türker, kente geldi.

Antalya Valiliği önünde vali yardımcıları, kaymakamlar ve kurum amirleri tarafından karşılanan Vali Türker, daha sonra makamına geçti.

Valilik toplantı salonunda basın mensuplarına açıklama yapan Türker, Türkiye'nin göz bebeği, marka şehir Antalya'ya atanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye'nin İstanbul'dan sonra yurt dışında en fazla tanınan kentinin Antalya olduğunu belirten Türker, "Tek rakibimiz İstanbul gibi algılanır ama biz rekabeti tatlı bir mesele olarak görüp onun gereğini yapma arzusundayız" dedi.

Antalya denilince akla turizm ve tarım sektörlerinin geldiğini, bunun dışında kentin 12 ay, 7 gün 24 saat yaşayan bir şehir olduğunu kaydeden Türker, şöyle konuştu:

"Ben Antalya'ya değişilik vesilelerle geldim. Toplantılar için, turistik amaçlı geldim. Burada çalışmak ilk defa kısmet oluyor. 27 yıllık devlet tecrübesi neticesinde elde ettiğimiz bir parça tecrübe varsa bunu Antalya'nın, memleketimizin hizmetine sunmaktan da mutluluk duyarım.

Antalya sadece turizm ve tarımdan ibaret değil, çok önemli faaliyet alanları var. 2016 başlayacak EXPO, Antalya'nın önceliği olan bir proje. Gelecek yıl da bütün dünya liderlerini, önemli liderleri ağırlayacağımız G 20 zirvesi var Antalya'da."

"Hepinizden destek bekliyorum"

Muammer Türker, bir ülkenin potansiyelini harekete geçirdiği ölçüde başarılı olabileceğini, bunun da demokrasi, insan haklarına ve hukuku saygı içerisinde yapılması gerektiğini vurguladı.

Bunlar bulunmadığı zaman sahip olunan kaynakların ve eldeki paranın çok fazla işe yaramadığını dile getiren Türker, "Antalya aslında çok ciddi potansiyeli olan bir şehir. Biz kamu görevlileri olarak elimizden geldiği kadar yönlendirici rol üstleneceğiz ancak burada sivil toplum ve meslek kuruluşları da çok önemli. Bütün bunlarla müşterek çalışma gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

Türker, öneri ve eleştirilere açık olduğunu ifade ederek, kent imajı açısından basına da önemli görevler düştüğünü söyledi. Türker, "Ben görevim vesilesiyle hepinizden destek bekliyorum ve Allah utandırmasın diyorum. Antalya'ya, Antalyalılara ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz, zaman mefhumu dinlemeden çalışarak elimizden geleni yapacağımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Muammer Türker

1963 yılında Kırıkkale'de dünyaya gelen Türker, ilk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. 1987'de kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı.

Bazı ilçelerde kaymakamlık görevinden sonra 1996-2003 yıllarında İçişleri Bakanlığında şube müdürlüğü ve daire başkanlığı yaptı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, Hakkari Valiliği, son alarak da Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

İngilizce bilen Muammer Türker, evli ve 3 çocuk babası. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Valisi Türker, Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement