Otomobilini Satıp 'Mayın Tespit ve Bomba İmha Robotu' Üretti - Son Dakika
Ekonomi

Otomobilini Satıp 'Mayın Tespit ve Bomba İmha Robotu' Üretti

Otomobilini Satıp \'Mayın Tespit ve Bomba İmha Robotu\' Üretti

Makine mühendisi Mert Alta arabasını satıp, ekibiyle birlikte mayınlı tuzakları tespit edebilecek, bomba imha edecek mini tank görünümlü robot üretti.

28.01.2016 07:23  Güncelleme: 08:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Altatech firmasının sahibi makine mühendisi Mert Alta ve ekibi, mayınlı tuzakları tespit edebilecek, şüpheli paket kontrolünde kullanılabilecek, engebeli arazi yapısına uygun minyatür tank görünümlü robot üretti.

ARABASINI SATTI

Süleyman Demirel Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde doktorasını 'Mayın Tespit Robotu' üzerine yapan Mert Alta, otomobilini 50 bin TL'ye satıp devletten de 800 bin TL girişimcilik desteği alarak, Antalya Teknokenti'nde 'Robot Teknolojileri' üretimi üzerine şirket kurdu ve kısa sürede mayın tespit ve bomba imha robotunun prototipini hayata geçirdi.

ABKERİN VE POLİSİN İHTİYACI

Emniyet birimlerinin şüpheli paketleri uzaktan kumandayla ulaşıp fünyeyle patlattığını, TSK'da ise mayın tarama işleminin askerler tarafından metal dedektörle yapıldığını anlatan Mert Alta, "2012 yılında otomobilimi satarak ve Sanayi Bakanlığı'nın desteğiyle projeye başladım.

UZAKTAN MÜDAHALE İMKANI

Ürettiğimiz robotla, engebeli arazide, kumsalda şüpheli pakete 100 metre yaklaşıp, üzerindeki silahla ateş edilebiliyor. Şüpheli obje bir yerden alınıp başka bir yere taşınabiliyor" dedi.



Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Otomobilini Satıp 'Mayın Tespit ve Bomba İmha Robotu' Üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • giresunlu: helal olsun insallah envantere girer ve işimize yarar. 12 8 Yanıtla
  • YHTH: ASLAN PARCALARI ULKEMIZIN SIZLERE IHTIYACI VAR ŞU GUNLERDE OZELLIKLE 18 1 Yanıtla
  • Allah CC yar be yardimcin olsun: insanlara bir kolaylik olsun diye 1 kalem ürete bile 14 2 Yanıtla
  • adam adam : Abim Allah razi olsun senden 13 0 Yanıtla
  • ankarali06: bize bunlar lazım gereken 800 değil daha fazlası bence 10 0 Yanıtla
  • bağımsız: robotu ben yönettikten sonra anlamı nedir ki bu icadın.başlıkta mayın tespit ve bomba imha diyor,anlatılırken de şüpelı pakete uzaktan laptop ile müdahale edebilirsiniz diyor. gömülü mayını bulup patlamadan etkisiz hale getirebiliyormu,bombayı fünye yardımı olmadan etksizleştiriyormu.yapmış oyuncak arabanın metalin,o paraya adamlar uzaya çıkan araç yapıyor. 0 9 Yanıtla
  • sibel: gözyaşlarımı tutamadım elhamdülillah aileler böyle güzel gençler yetiştiriyor 8 1 Yanıtla
  • davut tongel: Helal olsun abicim 8 0 Yanıtla
  • Proteus: Sadece dört teker üzeri robot kol ile bomba imha Robotu olmuyor ne yazık ki. Keşke tekerlekli robot kol terimini kullansaydınız. O kadar emek vermişsiniz ama mevcut hali ile yapamayacağı işleri yapar diyerek komik duruma düşüyorsunuz. Gördüğüm kadarıyla Daha çok işiniz var. 2 6 Yanıtla
  • vatan sever: Benim vatanımın vefalı insanları ellerine saglık. 8 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement