Antalya "Oğlum Sopayla Vurdu, Karım Benzin Döküp Yaktı" - Son Dakika
Güncel

Antalya "Oğlum Sopayla Vurdu, Karım Benzin Döküp Yaktı"

Antalya "Oğlum Sopayla Vurdu, Karım Benzin Döküp Yaktı"

Antalya'da kavga ettiği eşi ve oğlu tarafından benzin dökülerek yakıldığını ileri süren Ramazan Yavuzsan, "Oğlum sopayla vurdu, karım benzin döküp yaktı." dedi.

23.01.2015 21:48  Güncelleme: 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da kavga ettiği eşi ve oğlu tarafından benzin dökülerek yakıldığını ileri süren Ramazan Yavuzsan, yoğun bakımdaki 22 günün sonunda verdiği ifadesinde, "Oğlum sopayla vurdu, karım benzin döküp yaktı" dedi.

42 yaşındaki Ramazan Yavuzsan, 14 yıl önce eşi 37 yaşındaki Dilek Yavuzsan'ın dedesi ve ninesini öldürüp, babasını yaralamaktan ceza aldı. Cezasını tamamlayıp geçen yıl mart ayında tahliye olan Ramazan Yavuzsan, eşi ve oğlunun Aksaray'da oturduğunu öğrendi. Aksaray'a giden Ramazan Yavuzsan, geçen Ekim ayında eşi ve oğluyla Antalya'ya taşınıp, Kepez İlçesi Fatih Mahallesi 3413 Sokak'ta 19 numaradaki müstakil evde oturmaya başladı. İddiaya göre çiftin arası bir süre sonra bozuldu. Geçen 29 Aralık günü yaşanan tartışma sonrasında eve gelen polis ekipleri, ifadesini aldığı Ramazan Yavuzsan'a 30 gün uzaklaştırma cezası verdi.

BENZİNLE YANDI

Ertesi gün öğle saatlerinde eve gelen Ramazan Yavuzsan, eşiyle yeniden kavga etti. Ramazan Yavuzsan, başına dökülen benzinin alev almasıyla yandı. Yüzünde ileri derecede yanıklar oluşan Yavuzsan hastaneye götürülürken, eşi ve çocuğu gözaltına alındı.

'KENDİSİNİ YAKTI' DEDİLER

Dilek Yavuzsan polisteki ifadesinde, "Eşim eve geldiğinde elinde benzin bidonu vardı. Barışma teklifinde bulundu. Ben reddedince yanında getirdiği benzini üzerine döküp çakmağı ateşledi. Alev alınca biz de kurtarmaya çalışırken yaralandık" dedi.

Dilek ve Umut Yavuzsan, polisteki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

22 GÜN SONRA İFADE VERDİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde 22 günün sonunda ilk kez konuştu. Ramazan Yavuzsan polise, "Beni karım ve oğlum yakarak öldürmek istedi" diye ifade verdi. Yavuzsan şunları anlattı:

"Cezamı yattım ve çıktım. 14 yıl sonra eşimi ve oğlumu internetten buldum. Eşimi ve çocuğumu, onlara yardımcı olmak için Antalya'ya yanıma getirdim. Ama onların amacı farklıymış. Beni tuzağa düşürüp geçmişin intikamını almakmış. Olaydan bir gün önce internet yüzünden eşimle tartışmıştım. Sabaha kadar internetle uğraşıyordu. Ben de 'Yat uyu sabah işe gideceğim' diyordum. Tartışmalar bu yüzden çıktı. Bu da bahaneymiş zaten. Olaylardan bir gün sonra da oğlumla birlik olup beni bu hale getirdiler."

'BENZİNİ MOTOSİKLETİMDEN ÇEKMİŞLER'

Olayın olduğu gün, Aksaray'a gidinceye kadar kalmalarını söylemek için eve gittiğini kaydeden Yavuzsan, "Evin anahtarının onlarda kalmasını söyleyecektim. 'Aksaray'a gidene kadar oturun yine ben kirasını ödeyeyim' demeye gitmiştim. Nitekim beni tuzağa düşürdüler, oğlum sopayla arkadan vurup beni darp etti. Sonra kafamdan aşağı benzin dökerek yaktılar" diye konuştu.

Kendisini yaktıkları benzini, evden ayrılırken kapı önünde bıraktığı motosikletten çektiklerini ileri süren Ramazan Yavuzsan, "İlk darbeyi, oğlum Umutcan'dan yedim. Ondan sonra kendimi kaybetmişim. Fakat benzinin dökülme anını hatırlıyorum. Benzin plastik yumuşatıcı kutusundaydı. Eşimin kafamdan aşağı döktüğünü hatırlıyorum. O andan sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

'ASLA KENDİMİ YAKMADIM'

Eşi ve oğlunun ifadelerinde 'kendini yaktı' dediklerini öğrendiğini kaydeden Ramazan Yavuzsan şöyle konuştu:

"Asla kendimi yakmadım. Çünkü ben 14 yıl cezaevinde yattım. Kendime zarar versem kaybedeceğim hiçbir şey yoktu. Onca borcun altına girip onları Aksaray'dan Antalya'ya getirmezdim. Polise de eşim ve çocuğumun beni yaktığını söyledim. Onlara geçmişte yaptığım hatalardan ders aldığımı, sadece insanlık yapmak istediğimi söyledim. Şu an cezaevinde olduklarını öğrendim. Ama hangi cezaevinde olduklarını bilmiyorum."

'O ÇOCUK ONUN OLAMAZ'

Ramazan Yavuzsan'ın annesi 63 yaşındaki Meryem Yavuzsan da, "Oğlum Antalya'da yaşıyordu. İnternetten çocuğu ve karısını bulmuş. O çocuk onun olamaz. DNA testi istiyorum. Böyle olacağını tahmin ettiğim için 'Oğlum dikkatli ol' demiştim. Yavrumu yaktılar, oğlum kendini yakmaz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya 'Oğlum Sopayla Vurdu, Karım Benzin Döküp Yaktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek
    11:08 Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bisiklet turizmi ve etkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla Bülent Ecevit Üniversitesi, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, çeşitli kurum ve kuruluşlar ve BAKKA iş birliğiyle 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde bisiklet etkinliği düzenlenecek. Etkinlik, panel, çalıştay ve bisiklet turu olmak üzere 3 farklı aşamadan oluşacak ve bölgede ekoturizmin, doğa sporlarının ve sürdürülebilir turizmin gelişimi ile bisiklet rotalarının güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı
    11:07 Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı

    Zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü, lastik alacak vatandaşların etiketleri kontrol etmeleri gerektiğini ve doğru seçim yapmaları gerektiğini vurguladı. Kış lastiği ile yazın devam edilmesinin araçların performansını düşürdüğüne dikkat çekildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı
    11:07 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda tüm emekçileri Taksim Meydanı'na davet ettiğini söyledi. Taşçıer, Taksim Meydanı'nın emekçilerin ortak hafızası olduğunu vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi'nin 1 Mayıs yasağını kaldıran kararının uygulanmasını istedi. Ayrıca, emekçilerin yaşadığı güvencesizlik, yoksulluk ve adaletsizlik sorunlarına dikkat çekerek, 1 Mayıs'ta meydanlarda olacaklarını belirtti.

  • Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi
    11:07 Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi

    Körfez ülkelerinde yaşanan aşırı yağışlar, Dubai Uluslararası Havaalanı'ndaki hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Havalimanı yetkilileri, zorlu koşullar nedeniyle uçuşu olan yolculara gelmemeleri çağrısında bulundu. Ülkede yaşanan su baskınları ve sellerde bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Umman'da en şiddetli yağışın yaşandığı son 75 yılda en az 19 kişi hayatını kaybetti. Dubai Havaalanı'na iniş ve kalkış dahil 300 uçuş iptal edildi ve yüzlerce uçuş ertelendi. Dubai'de evler sular altında kaldı, alışveriş merkezleri zarar gördü. Bilim insanları, bölgedeki aşırı yağışların iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı
    11:06 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı

    CHP'de 2010 yılından bu yana TBMM Grup Müdürlüğü yapan Levent Bayraktar, 59 yaşında hayatını kaybetti. Bayraktar'ın cenazesi yarın Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri baş sağlığı mesajları yayımladı.

  • Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı
    11:05 Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında tavuk eti üretimi yüzde 0,7 azalarak 201 bin 680 ton, tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,7 azalarak 1,73 milyar adet oldu. Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk yumurtası üretimi yüzde 7,3, kesilen tavuk sayısı yüzde 13,1, tavuk eti üretimi yüzde 14,6, hindi eti üretimi yüzde 31,2 arttı. Ocak-Şubat döneminde ise tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 9,4, tavuk eti üretimi yüzde 10,1, hindi eti üretimi yüzde 32,2 arttı.

  • Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı
    11:04 Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı

    Edirne'de tarlaları sarıya boyayan kanola bitkisi, çiçek açarak bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Sapsarı görüntüsüyle ilgi çeken tarlalara giren vatandaşlar, doğal stüdyo olarak nitelendirdikleri alanda güzel anları ölümsüzleştiriyor. Kanola, çiftçilerin tercih ettiği alternatif ürünler arasında yer alıyor ve bu yıl Edirne'de 35 bin dekar alana ekildi.

  • Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi
    11:04 Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi

    Bayburt İl Genel Meclisi'nde yapılan seçimler sonucunda Hüseyin Şahin başkan seçildi. İl genelindeki 8 meclis üyesinin 7'si AK Parti'ye ait olup, diğer üyeler ise komisyonlarda görev aldılar. Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada yeni dönemde tüm arkadaşlarıyla birlikte daha üst noktalara taşıma mücadelesi vereceklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu
    11:04 Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, kentteki turizmcilerle bir araya geldi. Ekici, Kırklareli'nin turizm açısından önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, kentin deniz, doğa, tarih ve kış turizminde ön plana çıktığını belirtti. Belediye Başkanı Derya Bulut ise Kırklareli'nin her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını ifade etti. Kentin turizm sektöründe daha da ilerlemek için iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

  • Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı
    11:03 Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı

    Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde 44 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

  • Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:03 Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Yeniden Aydıntepe Belediye Başkanı seçilen Haşim Şentürk, mazbatasını Bayburt Adliyesi'nde aldı. Şentürk, teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.


Advertisement