Antalya Kumluca Hastalara Moral ve Motivasyon Gezisi - Son Dakika
Güncel

Antalya Kumluca Hastalara Moral ve Motivasyon Gezisi

Antalya Kumluca Hastalara Moral ve Motivasyon Gezisi

Hastalara moral ve motivasyon gezisi ANTALYA Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) erken tanı tespit edilmiş hastalara yönelik bilgilendirme eğitimin ardından Olimpos'ta moral ve motivasyon gezisi düzenlendi.

12.04.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hastalara moral ve motivasyon gezisi

ANTALYA Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) erken tanı tespit edilmiş hastalara yönelik bilgilendirme eğitimin ardından Olimpos'ta moral ve motivasyon gezisi düzenlendi.

1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı KETEM'de yürütülen ücretsiz kanser taraması sayesinde erken tanı tespit edilmiş hastalar için düzenlenen moral ve motivasyon gezisi, Kumluca'ya bağlı Olimpos mevkiinde gerçekleştirildi. Kadir'in Ağaç Evleri sponsorluğunda yapılan ve 40'a yakın hastanın katıldığı gezi 2 gün sürdü. Kanser Haftası dolayısıyla okullarda düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren eserler de burada sergilendi.

Geziye, Türkiye Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, Kanser Daire Başkan Yardımcısı Dr. Hatice Turan, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir, Kanser Şube Müdürü Dr. Tülay Şavlı ve Antalya KETEM doktorları da katıldı. Hastalar kır gezisinin ardından akşam yemeği, sonrasında da gitar sanatçısı buzuki Ali Özkan'ın müzik dinletisini izledi.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir, "Kanserde erken tanı teşhisi konulmuş hastalarımızla doğal ortamda beraberiz. Bu hastalarımızın topluma örnek olmasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığımızın yaptığı ücretsiz taramadan tüm halkımızın yararlanmasını istiyoruz" dedi.

Türkiye Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, "Kanser tedavi edilebilir bir hastalıktır. Kanserden korkmayın, önemli olan erken teşhis için KETEM'lere başvurmaktır. Bugün burada KETEM'lere başvurmuş, bu sayede hayata tutunmuş kanserli hastamızla bir araya geldik. Onlarla karşılıklı sohbet ettik. Onkologlar olarak onları anlamaya çalıştık. Onlar da bizi anlamaya çalıştı. Bu şekilde birbirimize destek ve birbirimizin sesi olmayı sağladık. Son yıllarda Türkiye'de kanser taramaları yaygınlaştı. Geçtiğimiz yıl 2 milyonun üzerinde hasta kanser taramasından geçti. Biz istiyoruz ki kansere kafa tutan, kanseri yenen bu hastalarımız bizim sesimiz olsun. Bugüne kadar tarama yaptırmamış ve aklına getirmemiş hastalarımız tarama yaptırsın" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Kumluca Hastalara Moral ve Motivasyon Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement