Antalya Konya Arasındaki "Ölüm Yolu" Tarih Oluyor - Son Dakika
Güncel

Antalya Konya Arasındaki "Ölüm Yolu" Tarih Oluyor

Antalya ile Konya arasından bulunan ve insanların "ölüm yolu" olarak andığı yolun 10 kilometrelik bölümünde tünel ve iyileştirme çalışmaları son aşamaya geldi.

06.10.2014 18:44  Güncelleme: 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi’ni Konya’nın Taşkent İlçesi’ne bağlayan yolun ’ölüm yolu’ olarak anılan 10 kilometrelik bölümünde tünel ve iyileştirme çalışmaları son aşamaya geldi. Konuyla ilgili konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, "Önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmaları da yapılacak. Belki yolun uzunluğu fazla kısalmıyor ama insanlar ’ölüm yolu’ olarak bilinen Kuşyuvası’ndan artık korkmadan geçebilecek" dedi.

5 TÜNEL YAPILDI

Alanyalıların yaklaşık 30 yıldır Gökbel, Cindi, Gevne, Koçdavut, Çayarası, Kocaoğlanlı ve Şıhlar yaylalarına ulaşım için kullandığı Alanya-Taşkent yolunun Kuşyuvası mevkiinde 2 yıl önce başlatılan tünel ve iyileştirme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapılan ihalenin ardından 54 milyon lira bedelle başlatılan çalışmalar kapsamında toplam 2 bin 692 metre uzunluğunda 5 adet tünel yapıldı. Sarp kayalar, dar ve keskin virajların yer aldığı bölgede iyileştirme çalışmalarının ocak ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

GENİŞLİK 12 METREYE ÇIKACAK

Alanya-Taşkent yolunun tamamının standartlarının yükseltilmesi için de harekete geçildi. Kuşyuvası mevkii dışında kalan 55 kilometrelik yol, genişliği 10 metreden 12 metreye yükseltilerek duble yola dönüştürülecek. Yapım ihalesi ise proje çalışmaları tamamlandığında gerçekleştirilecek.

"ÖLÜM YOLU BİTTİ, İNSANLAR KORKMADAN GEÇEBİLECEK"

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, tünellerin tamamlanma aşamasında olduğunu ve yol birleştirilmelerinin yapıldığını belirtti. Berberoğlu, "Önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmaları da yapılacak. Belki yolun uzunluğu fazla kısalmıyor ama insanlar ’ölüm yolu’ olarak bilinen Kuşyuvası’ndan artık korkmadan geçebilecek" dedi.

"YOL 10 KİLOMETRE KISALACAK"

Kuşyuvası yolunun başlangıcında yer alan Mahmutlar Mahallesi’nin Muhtarı Ahmet Top ise "Yol 10 kilometre kısalacak. Bu da iç turizm için çok iyi olacak. İnsanlar en tehlikeli bölümü görmeden, tünellerden geçecek. Artık ’ölüm yolu’ tarihe karışacak" diye konuştu.

Antalya Konya Arasındaki "Ölüm Yolu" Tarih Oluyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Antalya Konya Arasındaki 'Ölüm Yolu' Tarih Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • gkg (gazikızılbaşgencligi)..!: istanbul gazi mahallesinde yaklaşık bin kişi tem oto yolunu kapattı ardından gazi ismetpaşa caddesine gelerek polisle catıstı catısma şuan hayla devam ediyor polis yardımhelikopteri goderdi havadan olaylar takip ediliyor gazi yanıyorr haberiniz varmı #direnkobone 6 35 Yanıtla
  • Aysel DOĞAN: Bu yol gerçekten bir ÖLÜM TUZAĞI , aslında bu yolun KONYA - KARAMAN ' dan MUT - SİLİFKE 'ye dek (özellikle GÖKSU IRMAĞI VADİSİ BOYUNCA ) ıslah edilmesi gerekiyor. Antalya - Konya - Adana -ÇİFT YÖNLÜ ve de bu kadar adım başı KESKİN VİRAJLI şehirlerarası (!) yolun KATLİAM ANILARI hafızalarımızdadır . 4 0 Yanıtla
  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Edirne'de Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde meydana gelen kazada, Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.


Advertisement