Antalya İşyerleri Kül Olan Esnaf Çaresiz - Son Dakika
Güncel

Antalya İşyerleri Kül Olan Esnaf Çaresiz

Antalya İşyerleri Kül Olan Esnaf Çaresiz

İşyerleri kül olan esnaf çaresiz ANTALYA Çakırlar Mahallesi'nde dün akşam çıkan yangında, gözleme satışı yapılan ahşap 5 işyeri küle döndü.

28.08.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşyerleri kül olan esnaf çaresiz

ANTALYA Çakırlar Mahallesi'nde dün akşam çıkan yangında, gözleme satışı yapılan ahşap 5 işyeri küle döndü. İşyerlerinde yüzbinlerce liralık zarara uğrayan esnaf, devletten yardım beklediğini söyledi.

Çakırlar Mahallesi'ndeki yangın dün saat 20.00 sıralarında çıktı. Bölgede faaliyet gösteren bir gözleme dükkanındaki elektrik aksamındaki kısa devreden çıktığı belirlenen yangın, kısa sürede büyüdü. Alevler ormanlık alan içindeki işletmeleri rüzgarın etkisiyle tamamen sardı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiyenin 2 saat süren çalışması sonucu yangın söndürüldü. İşyerlerinin yandığını duyarak olay yerine gelen işyeri sahipleri ise şoke oldu. 5 işyerinin tamamen kül olduğu yangında, diğer esnafın teselli etmeye çalıştığı işyeri sahipleri, bugün ise şoku atlatıp yaralarını sarmak için tekrar işyerlerine geldi.

SİGORTA YAPILAMIYOR

İşyeri sahipleri, çaresizce ne yapacaklarını konuştu. Bazıları ise masalardan mutfağa, salıncaklardan kameriyelere kadar kül haline gelen alanda, sağlam kalan bir şey olabileceği umuduyla etrafı dolaştı. Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiralanan işyerlerinin ahşap olması nedeniyle sigorta yaptıramadıklarını belirten Murat Gültaze, "'Sizin gözleme evi yanıyor' dediler. Biz gelinceye kadar hiç bir şey kalmamış. Burada kimsenin sigortası yok. Kendi yerimi 250 bin TL'den aşağı tekrar yapamam" dedi.

Devletten yardım gelmezse işyerlerini açmanın mümkün olmayacağını belirten Ahmet Akyiğit, "Biz dükkanı kapatıp gittik. Yangın haberi gelince nasıl geldiğimizi bilemedik. Bence itfaiye biraz geç kaldı. İtfaiye erken gelseydi 3 gözleme yeri kurtulurdu. Yangın hepimizi yaktı, ne diyebilirim. Buraya 700 bin TL masraf eden de var, 200 bin TL masraf eden de. Ben el işçiliğinden bu hale geldim" diye konuştu.

9 yıldır işletmecilik yaptığını belirten Ayşe Taşkın ise tırnaklarıyla kazıyarak yaptıkları işyerlerinin 1 saatte ellerinden uçtuğunu söyledi. Devletten yardım istediklerini anlatan Taşkın, "Elimizde hiç bir şey yok. İnan şu an 100 lira yok cebimizde, buna kimse inanmaz. Tek çaremiz devletin yardım etmesi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya İşyerleri Kül Olan Esnaf Çaresiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement