Antalya Gümrüğü'nde Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Antalya Gümrüğü'nde Uyuşturucu Operasyonu

Antalya Gümrüğü\'nde Uyuşturucu Operasyonu

Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Antalya Hava Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda marihuana ve LSD cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

08.10.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Antalya Hava Limanı'nda gerçekleştirilen operasyonda marihuana ve LSD cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Antalya Havalimanı'na gelen 2 yolcu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince riskli olarak değerlendirilerek takibe alındı. Bagaj alım bantlarından valizlerini alan yolcular, "Gümrüğe tabii eşyam yok" anlamına gelen yeşil hattan geçmeleri üzerine gümrük ekipleri tarafından durduruldu.

Almanya'nın Berlin Schönefeld Havalimanı'ndan Antalya Havalimanı'na gelen Türk vatandaşı T.B. ile Alman vatandaşı J.V.A. isimli yolcuların valizleri X-Ray taramasına tabi tutuldu. Taranan valizlerde şüpheli yoğunluk tespit edildi.

Narkotik dedektör köpeğinin de yoğun tepki verdiği valizlerde yapılan aramada; yolculardan birinin valizinde ilk tespitte 7 paket sigara sarma kağıdı ve üç paket de bu kağıtlara ait filtre görüldü. Detaylı aramada ise her iki valizde toplam 69,22 gram kenevir yaprağı ele geçirildi. Ekipler ele geçirilen yaprakların marihuana veya diğer adıyla esrar yapımında kullanıldığını belirtti.

Ayrıca ekipler, valizlerden birinde bulunan bir kitabın içerisinde uyuşturucu emdirilmiş kağıt ele geçirdi. Uyuşturucular için yapılan laboratuvar analizi sonucunda; marihuana cinsi uyuşturucunun %60 esrar içerdiği, kağıt parçasına emdirilmiş uyuşturucunun ise LSD cinsi madde olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheliler hakkında yapılan soruşturma sonucunda Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya Gümrüğü'nde Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement