Antalya Expo'nun Çiçeklerini Engelli Kadınlar Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Antalya Expo'nun Çiçeklerini Engelli Kadınlar Yapıyor

Antalya Expo\'nun Çiçeklerini Engelli Kadınlar Yapıyor

Engelli kadınların ipek kozasından yaptıkları EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık, alanı ziyaret eden heyetlere ve sanatçılara hediye edilerek bugüne kadar dünyanın birçok noktasına ulaştı.

03.10.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli kadınların ipek kozasından yaptıkları EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık, alanı ziyaret eden heyetlere ve sanatçılara hediye edilerek bugüne kadar dünyanın birçok noktasına ulaştı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından ülke heyetlerine, alanı ziyaret eden konuklara ve Ünlüler Ormanı'na ağaç diken sanatçılara hediye edilen, kozadan yapılan şakayık çiçeklerinin üretimi Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat ve Yaşam Merkezi'nde gerçekleşiyor. Belediye ve Alanya Koza Ürünleri El Sanatları Kooperatifi üzerinden EXPO 2016'ya satılan şakayık çiçekleri, engelli birey ve yakınlarına gelir sağlıyor.

ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA

Şakayık çiçeklerinin üretimiyle ilgili bilgi veren Alanya Koza Kooperatifi Başkanı Fatma Hürses, Ocak 2015'te başlayan kurslarda 20 engelli ve engelli yakınının hiç görmedikleri şakayık çiçeğini yaparak hayata tutunduklarını söyledi. Fatma Hürses, "Koza, Alanya'nın unutulmaya yüz tutmuş değerlerinden biri. Belediyemiz kozanın gelecek nesillere de aktarımı konusunda bu kursları başlatarak çok sayıda ürün hazırlanmasına olanak sağladı. Burada eğitim alan vatandaşlarımızın bir araya gelmesiyle kooperatifimiz kuruldu" dedi.

'EXPO'YA TEŞEKKÜR EDERİZ'

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, engelli vatandaşların engelsiz şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışma yaptıklarını söyledi. Engelli insanların sosyal hayata nasıl girdiğine dair en güzel örneklerden birisi Zeynep Altay olduğunu ifade eden Yüksel, "Zeynep Hanım'ın kas hastalığı var. Ona rağmen inanılmaz şakayık çalışmaları ortaya koyuyor. EXPO 2016 Antalya'ya şakayık yapımını bizden istedikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

HİÇ GÖRMEDİĞİ ŞAKAYIĞI YAPIYOR

Kas hastası olan, ellerini çok fazla kullanamayan Zeynep Altay ise ikinci ailesi olarak gördüğü Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nde çeşitli kurslarla sosyal hayata dahil olduğunu, gelir elde edebildiğini anlattı. EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayığın yapımında çok emek verdiklerini anlatan Altay, "Şahsen ben Antalya şakayığını hiç görmedim. Çiçeğin canlısını görmeden hazırlamak zor oldu. Şakayığın canlısını görmek isterim" dedi. EXPO'nun ünlüler ormanını da haberler takip ettiğini anlatan Altay, Tarkan'la ünlüler ormanına bir ağaç dikmek istediğini kaydetti.

GÜLBEN ERGEN İLE TANIŞMAK İSTERİM

Çiçek yapım atölyesinde çalışan 28 yaşındaki Duygu Elif Marangoz ise gerçek şakayığı bahçelerde görmek istediğini söyledi. Duygu Elif Marangoz da ünlüler ormanına Gülben Ergen'le ağaç dikmek isteğini söyledi.

Engelsiz Sanat Atölyesi'nde El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak ise kendilerine teklif geldiğinde ilk etapta Expo için ocak ayında 150 tane şakayık çiçeği panosu yaparak teslim ettikleri söyledi. Merkezde 20 engelli bireyin bulunduğu kaydeden El Sanatları Öğretmeni Koçak, merkezde çalışan işitme engelli Derya Göçmen'in tamamen duyguları ve göz temasıyla şakayık hazırladığını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Expo'nun Çiçeklerini Engelli Kadınlar Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi
    15:44 TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi

    TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği' düzenlendi. Çocuklar, Meclis bahçesinde çeşitli etkinliklerle keyifli anlar yaşadı. Türkiye'nin uzay giden ilk astronotu Alper Gezeravcı da etkinliklere katılarak çocuklarla zaman geçirdi.

  • Konya Beyşehir'de 5 Katlı Apartmanın Çatı Katında Yangın Çıktı
    15:39 Konya Beyşehir'de 5 Katlı Apartmanın Çatı Katında Yangın Çıktı

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartmanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni olarak yıldırım düşmesi değerlendirildi. Yangın sırasında evde kimsenin olmadığı ve mutfak eşyalarının zarar gördüğü belirtildi.

  • Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi
    15:39 Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi

    Beyoğlu'nda seçim öncesi çocuk oyun alanına dökülen mıcır ile kaçak otopark yapılmak istendi. Beyoğlu Belediyesi ekipleri işgale müdahale ederek alanın girişini kapattı.

  • Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç
    15:38 Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç

    Konya'nın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı seçilen CHP'li Umut Akpınar, önceki dönemden kalan 528 milyon TL borcu açıkladı.

  • Erciyes Dağı'nda 271 Bin 500 Fidan Dikilecek
    15:37 Erciyes Dağı'nda 271 Bin 500 Fidan Dikilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi iş birliğinde gerçekleşecek olan Erciyes Dağı Tekir Yaylası ve Çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması Töreni'nde 271 bin 500 fidan toprakla buluşacak. Törene, Bakan Mehmet Özhaseki de katılacak.

  • AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor
    15:36 AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor

    AKP'li İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Kent Lokantalarını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

  • Osmaniye'de traktör kazası: Çiftçi hayatını kaybetti
    15:33 Osmaniye'de traktör kazası: Çiftçi hayatını kaybetti

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde tarlasını süren Hamit Kılınççeker (80), traktörden düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan çiftçi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kılınççeker'in cenazesi morga kaldırıldı.


Advertisement