Antalya Emine Ülker Tarhan İktidar Sızıp Kalacak - Son Dakika
Güncel

Antalya Emine Ülker Tarhan İktidar Sızıp Kalacak

Antalya Emine Ülker Tarhan İktidar Sızıp Kalacak

Emine Ülker Tarhan: İktidar sızıp kalacak Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - ANADOLU Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "İktidar sarhoşluğu insanlara yanlış yaptırır. Bir süre sonra iktidar da sızıp kalacak gibi davranıyor.

27.02.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emine Ülker Tarhan: İktidar sızıp kalacak

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - ANADOLU Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "İktidar sarhoşluğu insanlara yanlış yaptırır. Bir süre sonra iktidar da sızıp kalacak gibi davranıyor. Umarım sızıp kaldıklarını, düştüklerini hep beraber göreceğiz" dedi.

Emine Ülker Tarhan, partisinin il başkanlığının açılış töreni, çeşitli ziyaret ve temaslar için 3 günlük bir programla Antalya'ya geldi. Tarhan, Antalya'da partisinin İl Başkanı Talip Küner tarafından aynı zamanda partinin sembolü günebakan çiçekleriyle karşılandı. İlk olarak partisinin il başkanlığı açılış törenine katılan Tarhan, ortaya yıldırım gibi çıktıklarını söyledi. Tarhan, "Bir şaşkınlık yarattık. Bu Türkiye'nin kazanmasının müjdecisiydi, öyle görüldü. Dalga dalga Türkiye'nin her yerine yayılıyoruz" dedi. Kendiliğinden bir halk hareketi olarak partisinin 3 ay gibi bir sürede mucizeyi gerçekleştirdiğini anlatan Tarhan, bu başarının altında Türkiye'de dürüst, çalışkan ve yaratıcı sonuç alıcı politika ve politikacılara ihtiyacın olduğunu söyledi.

YALANLAR DİZİSİ

Türkiye'nin yıpranmış iktidarının yalanlar dizisiyle baş başa olduğunu savunan Tarhan, şunları söyledi:

"Yalanlar üzerine kurulu bir iktidar ve yalanlar üzerine kurulu bir muhalefetle karşı karşıyayız. Ama toplum olarak yaşadığımız bir gerçek, şiddet, nefret ve kutuplaşma bu ülkede yaygınlaşıyor, yerleşiyor. İktidar şiddetin önüne geçmek istemiyor. Üniversitelerdeki, sokaklardaki şiddetin önüne geçmek istemiyor, çünkü oradan nemalanıyor, oradan güç alıyor. Buna dayanarak yeniden tek başına iktidar olmak istiyorlar. Ama bundan o kadar emin olmadığı son dönemde yaşadığımız telaşlarından belli. İç Güvenlik paketiyle bir korku yaşadıklarını görüyoruz. Sürekli de yanlış yaptıklarını görüyoruz. 'İktidar sarhoşluğu insanlara yanlış yaptırır' derler ya, gerçekten sarhoşlar yolda yalpalayarak gider, doğru dürüst düz gidemezler. Bir süre sonra iktidar da sızıp kalacak gibi davranıyor. Umarım sızıp kaldıklarını, düştüklerini hep beraber göreceğiz."

'SIRADA KAÇACAĞIN HANGİ VATAN TOPRAĞI VAR'

Türkiye'nin mevcut siyasi haritasında iktidar olmamak için uğraşan bir muhalefet, onun karşısında diktatörlükle iktidarını perçinlemeye çalışan, kendi yetkilerini devretmek için meydan meydan bir dolayan bir başbakan bulunduğunu savunan Tarhan, "Yurtdışında bir avuç vatanda toprağımız vardı. Onu korumaktan aciz bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi. Süleyman Şah Türbesi'nin yeni yerine ilişkin uluslararası hukukun çiğnendiğini ve adeta bahçe çevirir gibi bir toprak parçasının çevrildiğini anlatan Tarhan, "Eğer sen sınırına 30 kilometre uzaklıkta bir toprağı koruyamıyorsan yarın vatana yapılan saldırıları nasıl gidereceksin, nasıl koruyacaksın bu vatanı, sırada korkup kaçacağın hangi vatan toprağı var?" diye konuştu.

'DÜNYANIN EN BÜYÜK ORDUSU OLSA NE YAZAR'

Türk ordusunun NATO'nun ikinci büyük ordusu olduğunu kaydeden Emine Ülker Tarhan, "Adama sormazlar mı, bu ordu eğer toprağını korumaktan acizse dünyanın en büyük ordusu olsa ne yazar, olmasa ne yazar, ne işe yarar?" dedi. Tarhan, konuşmasına şöyle devam etti:

"'Ecdadım' diyorlar, 'Yeni Osmanlıcıyız' diyorlar. Ama ecdat mezarını imha ediyorlar, getiriyorlar Türk bayrağı teröristin bayrağının himayesine alıyorlar. Adamlar oturmuş operasyon yapıyoruz diye gülüp duruyorlar. Acınası bir durum. Bunlar iktidar yorgunluğunun işaret fişekleri. Bunların eninde sonunda sandıkta karşılık bulacağına eminim. Teröristlerle pazarlık yapılıyor. Açılım adı altında neyle karşılaşacağımızı bilemediğimiz sürece hep birlikte giriyoruz. Çözüm sürecinin kime taban kazandırdığı ortada, PKK'ya taban kazandırdığını biliyoruz. Orada devlet diye bir şey kalmadığını görüyoruz. Yaptırdığı bir saray var, ucube bir saray. Atatürk Orman Çiftliği'nin ağaçlarını kestirdi ve ucube bir saray yaptırdı. Orada sadece ağaçlar değil cumhuriyet ve demokrasi de katledildi."

BOŞ KONUŞAN MUHALEFET

Meclisteki muhalefet partilerini 'boş' konuşmakla itham eden Tarhan, "Bu beceriksiz muhalefete yeter demek için herkes bizimle olacak" dedi. Meclisi 4'lü koalisyon olarak nitelendiren Tarhan, mevcut meclisin sürekli birbirini besleyen ve aynı döngünün hüküm sürdüğü bir yapı olduğunu söyledi, "Aynı tas aynı hamam. Kavgalar ediliyor, göstermelik muhalefet yapılıyor" iddiasında bulundu.

SEMT PAZARINDA GÜNDEM CHP'YDİ

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan, il binasının açılışının ardından, parti otobüsüyle şehir turu attı. Sonrasında Uncalı Kent Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret eden Tarhan, şehitliklere çiçek bıraktı, oğulları için dua okuyan ailelere başsağlığı dileğinde bulundu. Tarhan, şehitlik ziyaretinin ardından Altınkum semt pazarına geçti. Pazarda Emine Ülker Tarhan'ı gören Antalyalıların gündeminde CHP vardı. Tarhan, solun oylarının bölüneceğine yönelik endişelere, "18 yıldır oylar bölünmedi de ne oldu? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, daha seçimler sonuçlanmadan, daha aday olmadan Hakan Fidan'ı başbakan ilan etti. Böyle bir muhalefet olabilir mi? Biz kendi yolumuzu çizdik ve devam ediyoruz" karşılığını verdi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Emine Ülker Tarhan İktidar Sızıp Kalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.


Advertisement