Antalya Efsane Boksör Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Antalya Efsane Boksör Uğurlandı

Antalya Efsane Boksör Uğurlandı

Antalya'da 69 yaşında yaşamını yitiren eski milli boksör Seyfi Tatar için tören düzenlendi.

24.11.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 69 yaşında yaşamını yitiren eski milli boksör Seyfi Tatar için tören düzenlendi. Tatar'ın Türk bayrağına sarılı tabutunu genç sporcular ve milli takımdan arkadaşları taşıdı.

Rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden eski milli boksör Seyfi Tatar için Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü binası önünde tören düzenlendi. Müdürlük binası önüne getirilen Tatar'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna boks eldivenleri konuldu. Törene Tatar'ın eşi Başak Tatar ve 3 çocuğunun yanı sıra, milli takımdan arkadaşları ile genç sporcular katıldı. Törende Tatar'ın eşi ve yakınlarının üzgün olduğu gözlendi.

'DÜNYADA EFSANE'

Törende konuşan Tatar'ın arkadaşı Mehmet Kumoğlu, milli takımda birlikte forma giyip uzun yıllar uluslararası şampiyonalarda mücadele ettiği dostunu kaybettiği için üzgün olduğunu söyledi. Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da dakikada 120 yumruk atma özelliğiyle tanınan Tatar'ın, başarı öyküsüyle Türk boksuna en iyi örnek isimlerden olduğunu söyledi. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de Tatar'ın boks hayatındaki başarısıyla dünyada efsane olarak anılan boksörler arasında yer aldığını kaydetti.

BOKS CAMİASININ ACI GÜNÜ

Gözgeç, Tatar'ın 12 yıllık boks kariyerinde üst üste 12 Türkiye şampiyonluğu kazandığını, uluslararası dereceler elde ettiğini ve 208 maçta 190 rakibini yendiğini anlattı. Gözgeç, bu yıl boks camiasında Tatar ile 4'üncü önemli sporcuyu kaybettikleri için de üzgün olduğunu söyledi. Törende okunan dua sonrası Tatar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu genç boksörler ve milli takımdan arkadaşlarının omzunda cenaze aracına taşındı. Tatar'ın Manavgat'a götürülen cenazesi, Kavaklı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

SEYFİ TATAR KİMDİR?

1967-72 yılları üst üste 12 kez Türkiye, 1967, 69, 71, 72, 73 Balkan Şampiyonu, 1967 ve 1969 Avrupa ikincisi, 1967 ve 1971 Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya sahibi Tatar, 38 kez milli oldu. Tatar, 12 yıllık boks hayatında elde ettiği başarılarla Türk spor tarihinin en başarılı boksörlerinden biri olarak anıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Efsane Boksör Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement