Antalya, Davos Zirvesinde - Son Dakika
Güncel

Antalya, Davos Zirvesinde

Antalya, Davos Zirvesinde

Antalya, Davos zirvesinde ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünyanın en büyük patronlarının, CEO'larının ve siyasi liderlerinin geldiği Davos'a kabul edilen ilk belediye başkanı olduğunu belirterek, 'Yeni bir sloganımız var, 'Visit Antalya' diyorduk, şimdi 'Invest Antalya.' 'Antalya'yı ziyaret et'ten 'Antalya'ya yatırım yap'a gelir bir slogan" diye konuştu.

19.01.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya, Davos zirvesinde

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünyanın en büyük patronlarının, CEO'larının ve siyasi liderlerinin geldiği Davos'a kabul edilen ilk belediye başkanı olduğunu belirterek, 'Yeni bir sloganımız var, 'Visit Antalya' diyorduk, şimdi 'Invest Antalya.' 'Antalya'yı ziyaret et'ten 'Antalya'ya yatırım yap'a gelir bir slogan" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle biraraya geldi. 30 Mart seçimleri üzerinden bugüne geçen süreci değerlendiren ve 2015 yılı hedeflerini anlatan Başkan Türel, toplantıya partisinin seçilen İl Başkanı Rıza Sümer, yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Mehmet Karasan ve tanıtım ve medyadan sorumlu il başkan yardımcısı Eşref Ural'la birlikte katıldı. Büyükşehir Genel Sekreteri Birol Ekici ve ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ise bürokrat ekibi olarak toplantıda Türel'in yanında yer aldı.

MARKA ŞEHİR ANTALYA

Hedefinin Antalya'yı marka şehir, turizm devi bir şehir yapmak olduğunu dile getiren Başkan Türel, 'Antalya'nın ideal marka değerini artıracak, projelere kavuşturacak çalışmaları yürütmek" dedi. Bu çerçevede Konyaaltı sahil projesi, Boğaçayı projesi ve cruise liman projelerinin önemine değinen Başkan Türel, liman projesiyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ilgili biriminin 20 kişilik heyetle Antalya'da 1 ay önce çalışmada bulunduğunu aktardı.

DENİZ AÇIKLARINA YAT LİMANI

Cruise limanla birlikte Acısı ve Kopak üzerinde nehir marinalarının da çalışıldığını kaydeden Başkan Türel, 'Fener Mahallesi dediğimiz bölümde eski terk edilen mobilin açıklarında denizin açıklarında yat limanı yapılması hususunda bakanlığımızla mutabakata vardık" dedi. Cruise limanının yerinin Lara Birlik tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne devrolunan alanda olacağını belirten Başkan Türel, şunları söyledi: 'Biz aslında arıtmanın tarafında düşünüyorduk. Ancak dalga boyu ve derinlikleri Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmada cruise limanı için o bölgede yeterli gözükmedi. Daha Karpuz Kaldıran'a doğru, Sera Otel'in biraz ilerisinde olması gibi bir ihtiyaç çıkardı. Liman muhtemelen orada planlanacak. Böylelikle bunları sağladığımızda Antalya'nın havaalanından raylı sistemle merkezine ulaşılabilen, cruise limanıyla günübirlik istediği gibi gelebildiği, arkasından Konyaaltı sahilinde en güzel şekilde bir yaşam merkezi haline bu alanın dönüştürüldüğü, Boğaçayı projesiyle de Antalya'ya 40 kilometrelik yeni bir sahil eklediğimiz bir süreçte Antalya'şı fevkalade farklı bir noktaya taşıyabileceğimizi söyleyebiliriz."

HOLLYWOOD YAPIMCILARI ANTALYA'DA OLACAK

Tüm bunlara ek olarak Antalya'yı dünyanın en önemli film çekim merkezlerinden, platolarından biri haline dönüştürmek istediğini kaydeden Başkan Türel, bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'le Los Angeles'taki film stüdyolarını ziyaret edip uzunca toplantı dizileri gerçekleştirdiklerini söyledi. Amerikalı yapımcıların Antalya'ya ilgilerinin oldukça yüksek olduğunu belirten Başkan Türel, 'Muhtemel önümüzdeki ay içinde Antalya'yı ziyaret edecekler. Alternatif alanları kendilerine göstereceğiz. Uygun bir alana karar vermek suretiyle bunu da gerçekleştirdiğimizde Antalya bambaşka bir dünya şehri olmanın eşiğindedir. Bunu büyük bir umutla, gelecekteki fotoğrafı gözümün önüne getirdiğimde söyleyebiliyorum. Bir dünya şehrinde, mutlu Antalyalıların olduğu vizyon şehirde yaşamanın keyfini inşallah bütün Antalyalılar yaşayacaktır" diye konuştu.

ANTALYA DAVOS'TA

Bu gibi projelerin dünyaya en iyi şekilde takdim edilmek durumunda olduğunun da altını çizen Başkan Türel, 'Uluslararası boyutunu meselenin görmeyip kendimiz çalıp kendimiz oynadığımız takdirde, dünyayı bu projelerden haberdar edemezsek, projelerin bir ayağı kısa kalmış olur" dedi. Bu yönde de Antalya'nın vizyon projelerini dünyaya tanıtacak adımları attıklarını belirten Başkan Türel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla Davos zirvesine katılacağını söyledi. Türel, şöyle konuştu: 'Orada, dünyanın ekonomi zirvesine gelen bütün yatırımcılarla biraya gelerek, bu projeleri onlarla paylaşmanın heyecanı içerisindeyim. Dikkatinizi çekerim, Davos'a Türkiye'den bugüne kadar kabul edilen ilk belediye başkanı olabilmek gibi bir sıfata da haiz oldum. İlk Kez Türkiye'den bu ekonomi zirvesine, dünyanın en büyük patronlarının, CEO'larının ve siyasi liderlerinin geldiği bu ekonomi zirvesine çarşamba günü sayın Başbakanımızla katılıp cuma günü de Antalya'ya dönmeyi planlamaktayız. Burada da bu projeleri dünyaya takdim edeceğiz. Ondan sonra bir başka organizasyon da Antalya'da ilk kez yer alacak. Fransa'da Cannes şehrinde MIPIM isimli emlak fuarı var. Şehirlerin takdim edildiği bir fuardır. İlk kez İstanbul'dan sonra Antalya da stant kiralayarak fuarın katılımcısı olacak. Mart başında da orada olacağız. Yeni bir sloganımız var, 'Visit Antalya' diyorduk şimdi 'Invest Antalya.' 'Antalya'yı ziyaret et'ten 'Antalya'ya yatırım yap'a gelir bir slogan. Artık hem visit hem de invest Antalya sloganıyla fuarda hazır bulunacağız."

MEVLANA KAVŞAĞI'NDA YENİ TRAFİK AKIMI

Başkan Türel, Mevlana Kavşağı'nın bu hafta sonu itibariyle trafiğe kapatılacağını belirterek, 'Yeni trafik planı çerçevesinde yolun üst kısmı tamamen trafiğe kapalı olacak. Kavşağın içi, alt geçiş çalışıyor olacak. Dolayısıyla Mevlana Caddesi'nde Evliya Çelebi Caddesi'ne, yani Haşim İşcan Kültür Merkezi'ne geçiş açık olacak ama üstü kapalı olacak" diye konuştu. Yeni trafik planında herkesin istediği istikamete gidebilmesi imkanını yan yollar ile sağladıklarını kaydeden Başkan Türel, 'Sistem hemen hemen neredeyse bir tek yer hariç ışıksız hale geliyor. Tek ışığımız Haşim İşcan Kültür Merkezi'ne gelişte sola dönüşte olacak" dedi. İnşaatın en geç 4 ayda biteceğini kaydeden Başkan Türel, projenin 7 milyon 665 bin TL'lik ihale bedeli bulunduğunu söyledi.

İKİ KİLOMETRE YERALTI HATTI

Sorunun Mevlana Kavşağı'nın yapımıyla bitmediğinin altını çizen Başkan Türel, yolun devamında Kepez Belediyesi'ne doğru Kızılırmak Caddesi'nden yer altına batarak, Sakarya Bulvarı'na sola dönüşün de yer altından olacağı 2 kilometrelik bir tünel geçişli yolun da hazırlıklarına başlanacağını belirterek, 'Onu da inşallah 2015 yılı içinde hizmete sunmuş olacağız" dedi.

YENİ YOLLAR YENİ KAVŞAKLAR

Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi'nden Beşkonak Köprüsü'yle Altınova'ya bağlanan yolu havalimanına bağlamak için ihale sürecinin tamamlandığını belirten Başkan Türel, 'Bu suretle Antalya- Alanya güzergahı üzerindeki trafiğe alternatif oluşturacağız" dedi. Başkan Türel bu yeni açılacak yolun ihale bedelinin 25 milyon 231 bin TL olduğunu açıkladı. Büyükşehir Belediyesi'nin Karayolları ile yürüttüğü çalışmalar sonucunda 2'si konusunda tartışmaların sürdüğü 8 kavşak projesini hayata geçireceklerini belirten Başkan Türel, bu kavşaklar tamamlandığında trafikte çok önemli rahatlamanın sağlanacağını dile getirdi. Üzerinde anlaşılan 6 kavşaktan birinin Gazi Bulvarı üzerinde Toptancı Hal kavşağı olduğunu, bir diğerinin TEDAŞ Kavşağı olarak da bilinen Demokrasi Kavşağı ve onu takip eden Altınova sapağı olduğunu kaydeden Başkan Türel, bu çalışmalar çerçevesinde havalimanında hali hazırda tek yapraklı olan kavşağın, yonca yapraklı kavşak haline getirileceğini söyledi. Kavşak çalışmalarının Aksu girişi ve EXPO alanı olarak devam edeceğini belirten Başkan Türel, bu noktalar için Ekim ayı inşaat çalışmalarının başlamasını beklediklerini dile getirdi. Türel, üzerinde anlaşma sağlanamayan diğer iki kavşak projesini ise Serik'te Kadriye ve Belek girişleri olduğunu dile getirdi.

RAYLI SİSTEM PROJELERİ

Belediye Başkanı Türel, 18 kilometre uzunluğundaki Meydan - EXPO raylı sistem hattıyla ilgili olarak şu an için Bakanlar Kurulu kararı beklediklerini söyledi. Havalimanı bağlantılı hattın Antalya'nın prestij hattı olacağını belirten Başkan Türel, çalışmanın Büyükşehir'le Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ortak projesi olacağını kaydetti. Bakanlığa ihaleye esas projeleri sunduklarını kaydeden Başkan Türel, hattın bakanlık tarafından o hatta çalışacak araçların ise Büyükşehir tarafından satın alınacağını söyledi. Hattın yaklaşık maliyetinin 220 milyon TL olduğunu kaydeden Başkan Türel, hattın Aksu'ya kadar orta refüjü kullanacağını söyledi. Demokrasi ve Havalimanı kavşaklarının alttan geçileceğini belirten Türel, EXPO alanına da yer altı tüneliyle bağlanacağını söyledi. Bununla birlikte Varsak'tan başlayan ve Antalya Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde sona eren 3'üncü bir hat için de çalışmaların sürdüğünü söyledi. Hattın Varsak- Sakarya Bulvarı- Otogar Kavşağı- Akdeniz Üniversitesi - Meltem olarak planlandığını belirten Türel, nostalji tramvayını ise Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü önünden bu hatta bağlamayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Türel, 2016 yılında başlamayı düşündükleri bu çalışma için öncelikli söz konusu hattaki mahallelerde referandum yapacaklarını açıkladı.

'HİZMET BİNASI ANTALYA'NIN İTİBARI'

Başkan Türel, temeli başkanlığının ilk döneminde atılan yeni hizmet binasının tamamlanması için gerçekleştirilen ihalenin 18 milyon 792 bin TL'ye tamamlandığını belirterek, inşaat çalışmalarının birkaç hafta içinde başlayacağını söyledi. Türel, 'Antalya'nın Büyükşehir Belediyesi'ne yabancı heyetler geldiğinde itibarı sayılabilecek bir hizmet binasına kavuşması sağlanacak" dedi. Başkan Türel, mevcut binanın ise Atatürk Stadyumu ve spor salonunu da içine alacak şekilde Karaailioğlu Parkı'yla bütünleştirilerek açık bir kent müzesi haline dönüştürüleceğini söyledi.

TÜNEKTEPE YAZ YAZLARINDA

Türel, dönemin Antalya Valisi Ahmet Altıparmak tarafından temeli atılan ve kapanan İl Özel İdaresi'nce finanse edilen Tünektepe teleferik projesinin yaz aylarına kadar hizmet sunar hale geleğini söyledi. Buradaki çalışmayı Antalya'nın işaret fişeği olabilecek bir proje olarak değerlendirdiklerini belirten Türel, proje için Amerika'da yaşayan Antalyalı bir mimarla çalıştıklarını söyledi. 'Antalya'da neresinden bakılırsa bakılsın fark edilebilecek bir çalışma olacak. Tünektepe'de konaklama tesisi söz konusu olacak ama bununla birlikte halkın da günü birlik faydalanabileceği gezi alanları da orada yer alacak" dedi.

ANTALYA'NIN AMELESİYİM

Başkan Türel, Antalya'nın iki önemli kentsel dönüşüm projesini Kepezaltı ve Santral mahalleleriyle birlikte 'İkinci Kaleiçi' olarak değerlendiği Balbey Mahallesi'nde hayata geçireceklerini söyledi. Kepezaltı ve Santral mahallelerinin iki ay gibi rekor sayılabilecek sürede Bakanlar Kurulu tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini belirten Türel, şunları söyledi: 'Bunlar çalışarak oluyor. Genel Sekreterimiz, sadece Bakanlar Kurulu kararı için en az 5 defa konuşmuştur Başbakanlık Müsteşarımızla. Ben konuşmuşumdur birkaç kez. Takiple bu işler çözülüyor ve takiple netice alabiliyoruz. Ben açık konuşuyorum, her bakanımıza, sayın Başbakanımıza ve geçmişte sayın Cumhurbaşkanımızı da söylemişimdir. 'Benim işim bitinceye kadar kapınızda yatarım' demişimdir. Ben Antalya için her şeyi yaparım. Bir zamanlar, 'Biz Ankara'nın kapsını çalmayız, Antalya olarak her şey ayağımıza gelsin' gibi beklentiyi iyi hatırlıyoruz. Ben Antalya'nın amelesiyim. Herkesin kapısını çalar, herkesin kapısında da yatarım. Yeter ki Antalya kazansın, Antalyalı kazansın. Bu kadar net söylüyorum. 'Antalya'nın hizmetkarıyız' diye bunu kalpten söylüyoruz. Böyle oluyor bu işler. Çalışarak oluyor. Çalışmayınca işte olmadı. Neden olmadı, Antalya çalıştı belediye eğlendi. Ondan olmadı. O yüzden biz çalışacağız, Antalyalı rahat etsin diye."

FARKLI BİR ANTALYA KENT MERKEZİ

Türel, Balbey Mahallesi'nde ise tarihi kimliği ortaya çıkaracak çalışma için Bakanlar Kurulu'rdan karar alınması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 20 Ocak tarihi itibariyle başvurulacağını söyledi. Amaçlarının Kaleiçi kadar değerli Balbey Mahallesi'ni Antalya'nın pırlantası haline getirmek olduğunu dile getiren Başkan Türel, ayrıca Doğu Garajı'nda yapılan hafriyat çalışması sırasında ortaya çıkan tarihi nekropol alanında da inşaat çalışmalarının yakında başlayacağını açıkladı. Alanın yanında halk pazarı konseptiyle bir çarşı yapımı için uygulama projelerinin de hazırlandığını dile getiren Türel, 'Doğu Garajı, Balbey, Kaleiçi ve Kaleiçi'nde bir yat limanı, muhakkak yapmamız gerekiyor. Kaleiçi'nin sosyal kalitesini artırıp, zengin turisti getirecek proje olarak takdim etmek durumundayız. O zaman Antalya'nın kent merkezi çok daha farklı bir hale gelecek" diye konuştu.

YAVUZ ÖZCAN PARKI

Başkan Türel, eski İl Özel İdare alanı, Yavuz Özcan Parkı ve Kadın Yarı'nı içine alan alanda birinci etap çalışmaların başladığını söyledi. Çağday Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şubesi'nin Yavuz Özcan Parkı içinde bulunan lokaline ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini belirten Başkan Türel, derneğin kiracılığın tespitine ilişkin açtığı davada yürütmeyi durdurma talebinin reddedildiğini söyledi. Ancak tahliye için Muratpaşa Kaymakamlığı'nın işlemine ilişkin yapılan itirazda mahkemenin savunmalar yapılıncaya dek 15 gün süre için yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirten Başkan Türel. 'Mahkemenin vereceği karara göre hareket söz konusu olacak. Antalya'ya proje kazandırmak istiyoruz. Hukuki sonuçlarına göre devam edeceğiz" dedi. Türel, sürece göre çalışmaların önce eski İl özel İdare alanında başlayabileceğini söyledi. Bölgedeki çalışmanın ikinci etabında gerek orduevi gerekse falezlerin üzerinde yükselen apartmanların kaldırılması olduğunu belirten Türel, burada vatandaşların ve kurumların rızasını aramak durumunda olduklarını ve alternatif alanlar üretmek zorunda olduklarını dile getirdi.

İLÇE YOLLARINA 100 MİLYON TL

Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanının artık 19 ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Türel, ilçelerde çalışmaların önemli halkasını altyapı yatırımlarının oluşturduğunu söyledi. Manavgat'ta 200 bin ve Serik'te 50 bin kişi kapasiteli arıtma yapacaklarını belirten Türel, 15 milyon TL'lik takviyeyle Büyükşehir'in makine parkını güçlendirdiklerini, Elmalı ve Manavgat'ta birer asfalt tesisini hizmete sokacaklarını söyledi. Büyükşehir'in bu yıl için köy ve yayla yolları da dahil olmak üzere ilçelerde yola 100 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını belirten Türel, 'Kapanan İl Özel İdaresi'nin yatırımlara toplam ayırdığı bütçe, diğer çalışmalar dahil 10 milyon TL'ydi. Bakın nereden nereye. 10 milyon liralık yatırımlara Antalya'nın 539 mahallesine yatırım bugün 100 milyon ile yapılır hale geldi. Büyükşehir yasası olmasaydı bunlar olmazdıö" diye konuştu. Ayrıca son olarak Manavgat'ta yaşanan sel felaketinin ilçelerde yağmur suyu drenaj sistemlerinin çok ciddi olarak konunun masaya yatırılması gerekliliğini ortaya koyduğunu belirten Başkan Türel, konuya ilişkin master plan çalışmasının ASAT tarafından ihale edildiğini söyledi. Bu çalışmayla ilçelerdeki yağmur suyu meselesini çözmek istediklerini belirten Türel, kant merkezinde ise başkanlığının ilk döneminde yaptıkları 80 kilometre yağmur suyu drenaj hattı sayesinde ana arterlerde bir sorun yaşanmadığını dile getirdi. Türel, bu dönem çalışmanın ise sokaklar ve caddelerde yürütüleceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor
    11:20 Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor

    Türkiye'nin kültürel hafızası Milli Kütüphane kaynaklarında bugüne kadar 20 milyon sayfa dijitale aktarılırken, kütüphanenin yakın zamanda Ankara dışından da erişilebilir hale getirilmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, dijitalleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Milli Kütüphane, gazete, dergi, kitap ve diğer bilgi kaynaklarını dijitalleştirerek vatandaşların çevrimiçi erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

  • Hakkari'de hayatını kaybeden müzik öğretmenine atölye açıldı
    11:20 Hakkari'de hayatını kaybeden müzik öğretmenine atölye açıldı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden müzik öğretmeni Ahmet Kotan'ın ismi, görev yaptığı okuldaki müzik atölyesine verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından finanse edilen 'Atölyesiz Okul Kalmasın Projesi' kapsamında Kotan'ın görev yaptığı okula müzik atölyesi kuruldu. Açılış törenine katılan yetkililer, Kotan'ın anısını yaşatmak amacıyla atölyenin açıldığını belirtti.

  • Adana'da Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak
    11:20 Adana'da Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak

    Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 5 bin 164 sandıkta 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak. Adana'nın ilçelerinde ise toplamda 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak.

  • Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu
    11:19 Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu

    Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Ramazan İrşat Programları kapsamında Horasan'da bulunan Mustafa Gül Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi. Müftü Can, öğrencilerle sohbet ederek öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca, Horasan'da bulunan diğer Kur'an kurslarını da ziyaret eden Müftü Rüstem Can, teravih sohbeti yaparak gençlere çikolata ikram etti.

  • Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kamyonet devrildi, 3 kişi yaralandı
    11:19 Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kamyonet devrildi, 3 kişi yaralandı

    Sivas'ın Şarkışla ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, M.B. (51) idaresindeki kamyonet devrildi ve kazada sürücü ile araçta bulunan G.B. (49) ve H.B. (17) yaralandı. Yaralılar, Şarkışla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi
    11:18 Erzincan'da iki depoda yapılan aramada kaçak ürünler ele geçirildi

    Erzincan'da yapılan operasyonda, M.K. ve İ.Ö. isimli şahıslara ait depolarda yapılan aramalarda kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonda, 130 bin dal bandrolsüz boş makaron, 19 kg nargile tütünü, 41 bin 200 dal bandrolsüz dolu makaron, sigara sarma kağıdı, bandrolleri kesilmiş tütün ve açık kıyılmış tütün bulundu. Şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edildi.

  • Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı
    11:18 Mersin'de Sazan Sarmalı Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 20 Şüpheli Tutuklandı

    Mersin'de internet üzerinden sahte ilanlarla vatandaşları dolandıran ve araç almak isteyenleri 'sazan sarmalı' yöntemiyle mağdur eden 36 şüpheliden 20'si tutuklandı. Şüphelilerin organize şekilde yaptıkları dolandırıcılık sonucunda 180 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

  • Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı
    11:18 Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de bir haftada yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 159 düzensiz göçmen yakalandı. Güvenlik güçleri denetimlerini sürdürerek göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Türk Turizm Sektörü, Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor
    11:18 Türk Turizm Sektörü, Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor

    Türk turizm sektörü, bu yıl Rus turist sayısında geçen yıl kaydedilen 6 milyon konuk sayısının geride bırakılacağını öngörüyor. Türkiye, özellikle 2000'li yılların başından itibaren Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldi. Rusya, geçen yıl 6 milyonu aşkın kişiyle Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Türk Hava Yolları gibi firmaların yaptığı sık uçuşlarla ulaşım kolaylığı konusunda da ön plana çıkan Türkiye, turizm için büyük bir pazar olan Rusya'nın ilgisini çekmeye devam ediyor. Turizm sektörü yetkilileri, 2024'ün Türkiye için iyi bir turizm sezonu olacağını ve Alanya'nın öne çıkacağını belirtiyor.

  • Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek
    11:18 Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek

    Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi'ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya'ya kazandıracaklarını aktardı.


Advertisement