Antalya'daki Kuvvetli Yağış - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Kuvvetli Yağış

Antalya\'daki Kuvvetli Yağış

Antalya'da etkili olan yağış nedeniyle su basan ev ve iş yerlerinde temizlik çalışmaları başladı Su baskınları nedeniyle evlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında mahsur kalan 100'den fazla vatandaş, ekipler tarafından kurtarıldı Son 24 saatte metrekareye Döşemealtı Nebiler'de 203,3 kilogram, Antalya merkezde ise 185 kilogram yağış düştü Yağışların öğleden sonra doğu ilçelerinde etkisini sürdüreceği, denizlerde ise fırtına beklendiği bildirildi Kaldıkları çadırlara su basan Suriyeliler ise Büyükşehir Belediyesi tarafından pansiyonlara yerleştirildi.

09.12.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren kuvvetli yağış nedeniyle su basan ev ve iş yerlerinde temizlik çalışmalarına başlandı.

Gece boyunca etkisini sürdüren yağış nedeniyle yaklaşık 300 ev ve iş yerini su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı, 100'den fazla kişi ekipler tarafından kurtarıldı. Kent merkezinde zaman zaman elektrik kesintileri yaşandı. Uncalı Mahallesi'ndeki Fatih Polis Merkezi'nin giriş katı da su taşkınından etkilendi. Merkezde görevli polislerin çalışmalarıyla binadaki su boşaltıldı.

"Su baskınında mahsur kalan 100'den fazla kişi kurtarıldı"

Antalya Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fevzi Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışın özellikle Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde etkili olduğunu söyledi.

Hürriyet, Yeşildere, Cumhuriyet, Güzelbağ, Yenigün, Sütçüler, Liman, Yıldız, Uncalı ve Siteler mahallelerinden yoğun su baskını ve araç mahsuru ihbarları aldıklarını anlatan Timur, "Çok sayıda ev ve iş yerlerinde su baskını oldu, çok sayıda araç da yolda mahsur kaldı. Yağış nedeniyle evinde, iş yerinde ya da araçta mahsur kalan 100'den fazla kişi, ekiplerimizce kurtarıldı. Halen ihbarlar gelmeye devam ediyor" dedi.

Büyükşehir, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyeleri ile DSİ ve Karayolları bölge müdürlüklerine bağlı iş makineleri ile kurtarma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Timur, yaklaşık 150 kişilik ekibin sahada çalışma yaptığını bildirdi.

Suriyelilerin çadırları sular altında kaldı

Timur, ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen ve Antalya'da Güzelbağ Mahallesi'ndeki çadırda kalan Suriyelilerin de kuvvetli yağıştan etkilendiğini kaydetti.

Timur, çadırları sular altında kalan Suriyelilerin Büyükşehir Belediyesi tarafından pansiyonlara ya da spor salonuna taşındığını, ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

DSİ kanalı taştı, 5 evi su bastı

Kepez ilçesi Düden Caddesi'ndeki DSİ kanalının taşması nedeniyle kanalın çevresindeki 5 evi su bastı. Evde mahsur kalan Fatma Tuncar, "Kapılarımız kapalı olmasına rağmen ev suyun içinde kaldı. Dışarıya çıkamıyoruz, evde mahsur kaldık. Geceden bu yana yetkililerden yardım istiyoruz. Bütün eşyalarımız kullanılamaz hale geldi" diye konuştu.

24 saatte metrekareye 203,3 kilogram yağış düştü

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın da son 24 saatte en fazla yağışı Döşemealtı ilçesinin aldığını bildirdi.

Eydın, saat 11.00 itibariyle Döşemealtı Nebiler'e son 24 saatte metrekareye 203,3 kilogram, Döşemealtı ilçesine 137 kilogram, il merkezine ise 185 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Serik'e metrekareye 52,1 kilogram, Korkuteli'ne 48,4 kilogram, Kemer'e 36,6 kilogram, Manavgat'a ise 13,3 kilogram yağış düştüğünü dile getiren Aydın, yağışların öğleden sonra doğu ilçelere kayacağını söyledi.

Yağışların yarın da devam edeceğini ancak bugünkü kadar etkili olmayacağına dikkati çeken Aydın, denizlerde de fırtına beklendiğini, zaman zaman rüzgarın saatteki hızının 70 kilometreye kadar çıkacağını kaydetti.

Yağıştan Muğla, Isparta ve Burdur'un da etkilendiğine işaret eden Erol Aydın, son 24 saatte Muğla merkezin metrekareye 89,4 kilogram, Marmaris'in 47,7 kilogram, Ula'nın 106,9 kilogram, Dalaman'ın 64,6 kilogram, Burdur merkezin 26,5 kilogram yağış aldığını anlattı. Aydın, Isparta merkeze metrekareye 66,4 kilogram, Uluborlu'ya 51,4 kilogram, Sütçüler'e 43,6 kilogram ve Eğirdir'e 32,8 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Aydın, yağışlara bağlı olarak hava sıcaklığının 1 ila 2 derece düşeceğini vurguladı.

Trafo binaları su doldu, elektrikler kesildi

CLK Antalya Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileri, gece boyu etkili olan yağış nedeniyle bazı trafo binalarının su bastığını, bu nedenle merkez ilçeler Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Döşemealtı ile Alanya'nın çeşitli bölgelerinde elektrik kesintilerinin devam ettiğini bildirdi.

Yetkililer, özellikle şehir merkezinde trafiğin aksaması nedeniyle arızalara müdahalelerin gecikebildiğini ifade etti.

Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, ilçede etkili yağış yaşandığının altını çizerek, "İlçemiz kuvvetli yağıştan etkilendi ancak şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadı. Yağış nedeniyle akşam saatlerinden itibaren ilçemizde elektrik yok" dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar da yağış nedeniyle zaman zaman görüş mesafesinde sıkıntılar olduğunu ancak uçak iniş kalkışlarında herhangi bir sorun yaşanmadığını belirtti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Kuvvetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'da Silahlı Kavga: 1 Yaralı
    15:06 Kütahya'da Silahlı Kavga: 1 Yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Yaralı kişi hastaneye kaldırıldı, diğer şüpheliler ise gözaltına alındı.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız
    15:05 Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ve dönüşüm projelerini hayata geçirmek, ulaşımı kolaylaştırmak gibi birçok acil eylem planını da duyurdu.

  • Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu
    15:03 Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu

    Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı köyü, hukuki süreç sonucunda belde statüsüne geri döndü. Nüfusunun az olması nedeniyle 2014'te belde statüsünü kaybeden köy, muhtar Mustafa Karadağ tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda tekrar belde statüsüne kavuştu. Yeniden belde statüsüne kavuşan Bağtaşı'da geçici belediye başkanı olarak Almus Kaymakamı Emre Çömen görevlendirildi.

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.


Advertisement