Antalya'da Trafik Alanında Yapılan Yatırımlar - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Trafik Alanında Yapılan Yatırımlar

Antalya'da trafik sorununu çözecek projelerin devreye girmesiyle sürücülere rahat ulaşım imkanı sağlanıyor.

09.07.2015 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da trafik sorununu çözecek projelerin devreye girmesiyle sürücülere rahat ulaşım imkanı sağlanıyor.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Elvan'ın girişimleri ile hız kazanan karayolu projeleri, kentte ulaşımı kolaylaştırıyor.

Mayıs ayında açılan Hal Kavşağı, Koyunlar Kavşağı (Altınova) ve Aksu Kavşağı, trafikte önemli bir rahatlama sağladı. Böylece bekleme süreleri azaldı, kesintisiz ulaşımın önü açıldı. Havalimanına ulaşmak isteyenlerin işi kolaylaştı, trafik akışı arttı, yol konforu yükseldi.

Yapımı devam eden kavşaklar da trafik sorununa çare olacak. Demokrasi, EXPO, Kadriye ve Serik kavşaklarında yapım çalışmaları devam ediyor. Bu kavşakların G20 zirvesi öncesinde tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca Anfaş, havalimanı ve Çallı Kavşakları da Expo 2016 öncesinde Antalyalıların hizmetine sunulacak. Böylece 20 kavşağın 14'ü Expo 2016 öncesinde tamamlanarak trafiğe açılacak.

Gebiz, Kocayatak, Çandır, Cumalı, Karadayı ve Boğazkent kavşaklarının da proje çalışmaları 2015 yılında tamamlanacak, 2016 yılında yapım ihalelerine çıkılacak. Tüm kavşaklar tamamlandığında şehir merkezinin havalimanı ve Belek Turizm Merkezi ile ulaşımı kesintisiz sağlanacak.

Mevcut üstyapıların yenilenmesi, takviye edilmesi, şerit sayılarının artırılması ve Serik-Belek arasındaki 6 kilometrelik turizm yolunun bölünmüş yol haline dönüştürülmesi çalışmaları haziran ayı itibarıyla başladı. G20 zirvesi öncesi tamamlanması planlanıyor. Ayrıca G20 zirvesi öncesinde tamamlanmak üzere havalimanı-Kadriye Kavşağı arasındaki güzergahın peyzaj çalışmalarına da başlanıldı.

14 kilometre uzunluğundaki Batı Çevre Yolu'nun 6 kilometrelik kesimi 6 Haziran'da hemzemin kavşak bağlantıları ile trafiğe açıldı. Liman Kavşağı ile Uncalı mezarlığı kesiminin trafiğe açılmasıyla yaz aylarında Antalya'nın önemli turizm bölgelerinden olan Konyaaltı plajlarından geçen ağır taşıt trafiği, Batı Çevre Yolu'na yönlendirildi. Böylece Konyaaltı plajlarında yaya trafiği daha güvenli hale geldi.

Toplam 50 km uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu'nun 37 kilometrelik kesiminin yapım ihalesi de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Buradaki süreç hızla devam ediyor ve temmuz ayında sözleşme imzalanması bekleniyor.

Toplam uzunluğu 65 kilometre olan güzergahın en problemli kesimi olan Kuşyuvası kesiminde bin 500 metre uzunluğundaki 2 tünel tamamlanarak mayıs ayında trafiğe açıldı. Diğer 3 tünelde çalışmalar ağustos ayında tamamlanacak.

Ayrıca güzergahta 4 kilometrelik birinci kısım ile 23 kilometrelik dördüncü kısmın ihaleleri tamamlandı, buralarda çalışmalar başladı. 24 kilometrelik ikinci kısımda ise proje çalışmaları devam ediyor. Bu kesimde 8 tünel yapılacak. Güzergahın tamamında toplam uzunluğu 16 kilometre olan 17 tünel inşa edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Trafik Alanında Yapılan Yatırımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement