Antalya'da Rus ve Ukraynalı Turistler Kavga Etti - Son Dakika
Dünya

Antalya'da Rus ve Ukraynalı Turistler Kavga Etti

Antalya\'da Rus ve Ukraynalı Turistler Kavga Etti

Füzeyle düşürülen Malezya yolcu uçağının gerginliği Antalya'ya taşındı. Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında Ruslarla Ukraynalı turistler arasında ilk ciddi kavga yaşandı.

21.07.2014 18:16  Güncelleme: 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya yolcu uçağının Ukrayna'da düşürülmesinin ardından Antalya gibi yerlerde yurt dışı tatili yapan Rusya vatandaşlarıyla Avrupalı turistler arasındaki gerilimin had safhaya ulaştığı uyarısı yapıldı. Rus İnterfaks haber ajansı özellikle Rusya ve Hollanda vatandaşları arasında düşmanlığın patlama noktasına yaklaştığını bildirdi.

RUSLARLA HOLLANDALILAR ARASINDAKİ GERİLİM TIRMANIŞTA

Corendon turizm şirketi yöneticisi Atilla Uslu’nun, “Özellikle Boeing-777 yolcu uçağının Ukrayna üzerinde düşürülmesinden sonra Ruslarla Hollandalılar arasında gerilim tırmanışa geçti” dediği aktarıldı.

RUSLARLA UKRAYNALILAR BİRBİRİNE GİRDİ

Rusya’daki sosyal paylaşım sitelerinde yer alan iddiaya göre ise geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Akdeniz kıyılarında Ruslarla Ukraynalı turistler arasında ilk ciddi kavga yaşandı. Kemer’deki bir otelde iki grup arasında başlayan sözlü atışma meydan kavgasına dönüştü. Ukraynalılara aynı otelde tatil yapan Alman turistlerin de destek verdiği belirtildi.

Kavganın sonunda Rus turist grubunun, otelin tepesine Rus bayrağı diktiği iddia edildi.

UKRAYNA YERİNE IRAK VE SURİYE

Bu arada Malezya Havayolları’nın, Avrupa istikametindeki seferlerini Ukrayna’dan geçmemek için Irak ile Suriye hava sahalarına kaydırdığı ortaya çıktı. Dünya genelinde yolcu uçaklarının havadaki seyrini canlı olarak gösteren “Flightradar24” sitesinde yer alan habere göre geçtiğimiz pazar Malezya Havayolları’nın MH-4 sefer sayılı Kuala Lumpur- Londra uçağı, Irak ile Suriye hava sahalarından uçtu. Üstelik A-380 tipi yolcu uçağının, çatışmaların devam ettiği Suriye’nin Humus şehri üzerinden 11 bin metre irtifada geçtiği bildirildi.

Irak ile Suriye hava sahalarının sivil uçuşlara kapatıldığına dair bir talimat bulunmamasına rağmen özellikle ABD yönetimi bu koridorların kullanılmamasını tavsiye ediyor.

VALİLİK YALANLADI

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki bir otelde Rus ve Ukraynalı turistler arasında yaşandığı iddia edilen kavga, Valilik yetkilileri tarafından yalanlandı.

Rusya devlet televizyonu Rusya-1 tarafından yayımlanan habere ilişkin Antalya Valiligi'nin talimatıyla Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan incelemeler sonunda, böyle bir kavganın yaşanmadığı, tamamen asparagas olduğu açıklandı. Karakollarda kavga olayına ilişkin de bir kayda rastlanmadığı da kaydedildi.

"ASLI OLMAYAN BİR KONU"

Olayın Moskova'da herkesin yazabildiği sanal bir ortamda, bir kişinin ortaya attığı, aslı olmayan bir konu olduğu belirtildi. Antalya Valiliği'nce Antalya'daki Rusya Başkonsolosluğu ve Kültür Ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Ukrayna Turizm Müşavirliği'ne yazılı bilgi verildi.
Her iki kurum da böyle bir başvuru almadıklarını ve olayın yalan olduğu yönünde karşı bilgilendirmede bulundu.

Kemer'de olayın yaşandığı iddia edilen Arma Otel'de de hiç Ukraynalı turist olmadığı da ifade edildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Antalya'da Rus ve Ukraynalı Turistler Kavga Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • vatan.haini.olmayıjn: Oteline tepesıne Rus bayragı dıkmek ne demek. . Kesın otelde çalışan garsonlar kürttür. . Çunku vatanseverler olsaydı buna musade etmezlerdi 31 32 Yanıtla omer: salak sensin. . vatan haini olma :) vatansever ol 0 0
  • AhUlanRıza: Türkiye Ukraynaya müdahale etsin çok gönüllü bulur. 26 12 Yanıtla
  • adalet: Ya herkez uzak lara bakıp suçlu aramasın .Ukranya yı bu hale düşüren bölen savaş çıkaran, Batı ülkeleri dir USA, UK, Almanya, Fransa, bu ülkelerin yüzünden Ukranya da ne olduysa oldu . uçak düşmesin de ki bilgileri sizlere veren de Batı Medyası onun için her dediklerine inanılmaz. Kim var bu facia nın arkasında diye. 26 4 Yanıtla
  • erdem sabri: şerefsiz işgalci görgüsüz ruslar 15 10 Yanıtla
  • CANALİST: TÜRKİYE ÇÖPLÜĞE DÖNDÜN İİÇE HAA. . 17 6 Yanıtla
  • MERCEK: iyi de bize ne ki bu kadar sorun varken 10 9 Yanıtla
  • yeni: Malezya ucaklari dusurulmeye merakli )) 4 10 Yanıtla
  • Aykırı: Hollanda mı!!! Yav bu editör ne içio acaba?? :D 9 1 Yanıtla
  • TÜRK MALI: onları bize verin. 7 0 Yanıtla

Advertisement