Antalya'da Okullara Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Okullara Tablet Dağıtım Töreni

Milli Eğitim Bakanlığınca Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Antalya'daki 9. sınıfta öğrenim gören 16 bin 761 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

22.05.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığınca Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Antalya'daki 9. sınıfta öğrenim gören 16 bin 761 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Karataş, Muratpaşa Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tablet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, teknoloji alanındaki gelişmelerin insan hayatında avantaj sağlamanın yanında dezavantaj da getirdiğini ifade etti.

Teknolojik gelişim ve değişimin gerisinde kalmanın devletleri ve milletleri etkilediğini dile getiren Karataş, "Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz sevgili gençlerin değişim ve gelişime uygun eğitimi alması, sistemin süzgecinden geçerek yarınlara hazırlanması en büyük dileğimizdir" dedi.

Karataş, 20 yıl öncesinde bilgisayar, akıllı cep telefonu, tablet ve hayatı kolaylaştıran birçok cihaz ile ekipmana sahip olunmadığını ama bugün küçük yaşlardaki çocukların teknoloji ile iç içe yaşadığını kaydetti.

Bu imkanı sağlayan devlete vefa borcunun unutulmaması gerektiğini belirten Karataş, "Çok çalışarak, okuyarak, gelişmeleri yakından takip ederek, sürekli kendimizi yenileyerek hayatımızı sürdürebilmeliyiz. Birlikte ve beraber kardeşçe, dayanışma, hoşgörü içerisinde kucaklaşarak bayrağı taşımalı, asla yere düşürmemeliyiz" diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından Karataş, öğrencilere tabletlerini dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Okullara Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement