Antalya'da Müdür Yardımcısından Kısa Etekli Öğrencilere 'Taciz Timi' - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Müdür Yardımcısından Kısa Etekli Öğrencilere 'Taciz Timi'

Antalya\'da Müdür Yardımcısından Kısa Etekli Öğrencilere \'Taciz Timi\'

Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz G., erkek öğrencilerden taciz timi kurup, "Kısa etekli kız öğrencileri taciz edin ki giymesinler" demiş!

19.02.2015 13:08  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Varsak Lisesi'nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne atanan müdür yardımcısı Filiz G.'nin, 9 Şubat Pazartesi günü okuldaki 31 sınıf başkanıyla toplantı yaptı.

Sınıf başkanlarının öğretmenlerine anlattığına göre müdür yardımcısı G., "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor. Bu tacize açık bir durum. Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Okulda erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak. Taciz edilip rahatsız olacaklarından düzgün giyinmeye başlayacaklar" dediği ortaya çıktı.

SINIF BAŞKANLARI, ÖĞRETMENLERİNE ANLATTI

Filiz G.'nin ifadelerini bazı sınıf başkanları öğretmenlerine anlattı. 10 Şubat Salı günü yapılan öğretmenler kurulu toplantısında konu gündeme geldi.

TUTANAK TUTULDU

Müdür yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşma, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındı. Tutanakta Filiz G.,"Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur." dedi.

"ÖĞRENCİLERİMLE KONUŞTUĞUM HER ŞEY ÖZELİMDİR"

DHA muhabirinin görüşünü aldığı müdür yardımcısı Filiz G. kısa etek timi kuracağı iddialarını kabul etmedi, "Öğrencilerimle konuştuğum her şey özelimdir." dedi.

MEB, SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencilerden 'tim' kurma önerisi ile soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada; "Bugün internet medyasında yer alan Antalya Kepez'deki iddiaya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmanın neticesi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

'KISA ETEK TİMİ' MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencilerden 'tim' kurma önerisini TBMM'ye taşıdı.

Nur Serter'den Bakan Avcı'ya : Kaç kız öğrenci uyarılmış, kaç kız öğrenci taciz edilmiştir?

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne yeni atanan kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencileri peşlerine takıp bundan vazgeçirme önerisini TBMM'ye taşıdı. Serter, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya 'Kısa etek giyen kaç kız öğrenci uyarılmış, kaç kız öğrenci taciz edilmiştir?' diye sordu

Serter'in Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;

"Bazı basın organlarında çıkan haberlerde, Antalya ili Kepez ilçesi Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz Günal okuldaki sınıf başkanları ile toplantı yaptığı, bu toplantıda erkek sınıf başkanlarından bir ekip kurduğu bu ekibe kısa etekle gelen kız öğrencileri uyarma, uyarıları dikkate almayan kız öğrencileri de taciz etme talimatı verdiği, ciddi bir şekilde yer bulmuştur.

Bu bilgiler doğrultusunda;

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi geçen müdür yardımcısı Filiz Günal ile ilgili soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturma hangi aşamadadır?

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde yaşanan olayda adı geçen Filiz Günal hangi tarihte müdür yardımcısı olarak atanmıştır?

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde yaşanan olayda adı geçen müdür yardımcısı Filiz Günal hangi sendika üyesidir?

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz Günal'ın talimatı ile kısa etek giyen kaç kız öğrenci uyarılmış, kaç kız öğrenci taciz edilmiştir?

SEZGİN TANRIKULU DA İDDİALARI MECLİS'E TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne yeni atanan kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencileri peşlerine takıp bundan vazgeçirme önerisini TBMM'ye taşıdı. Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde 'kısa etek timi' kurulacağı iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Tanrıkulu'nun Başbakan Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;

"Basına yansıyan haberlere göre, Antalya'da Varsak Lisesi'nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne atanan müdür yardımcısı Filiz G.'nin, 9 Şubat Pazartesi günü okuldaki 31 sınıf başkanıyla toplantı yaptığı ve sınıf başkanlarının öğretmenlerine anlattığına göre müdür yardımcısı G.'nin, "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor. Bu tacize açık bir durum. Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Okulda erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak. Taciz edilip rahatsız olacaklarından düzgün giyinmeye başlayacaklar" dediği iddia edilmektedir.

Müdür yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşmanın, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındığı ve tutanakta Filiz G.'nin, "Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur" dediği yine iddialar arasındadır.

Bu bağlamda;

* Antalya'da Varsak Lisesi'nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne atanan müdür yardımcısı Filiz G.'nin, 9 Şubat Pazartesi günü okuldaki 31 sınıf başkanıyla toplantı yaptığı ve sınıf başkanlarının öğretmenlerine anlattığına göre müdür yardımcısı G.'nin, "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor. Bu tacize açık bir durum. Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Okulda erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak. Taciz edilip rahatsız olacaklarından düzgün giyinmeye başlayacaklar" dediği iddiası doğru mudur?

* Müdür yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşmanın, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındığı ve tutanakta Filiz G.'nin, "Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur" dediği iddiası doğru mudur?

* Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde "kısa etek timiö kurulacağı iddiası doğru mudur?

* Müdür yardımcısı Filiz G.'nin görüş alınması yönündeki taleplere "Öğrencilerimle konuştuğum her şey özelimdir" dediği iddiası doğru mudur?

* İddialar doğru ise, konu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

* Kısa etek timinin, kısa etek giyen kız öğrencilere önce sözlü uyarıda sonra ise tacizde bulunacağı iddiası doğru mudur?

* İddialar doğru ise, tacizi tacizle önlemeye çalışmanın açıklaması nedir?

* Öğrencileri, gençleri taciz, şiddet ve tecavüzden koruyabilmek adına Hükümetiniz tarafından etkili, sürekli ve akılcı yöntemler belirlenerek uygulanacak mıdır?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Müdür Yardımcısından Kısa Etekli Öğrencilere 'Taciz Timi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • Kar Baykuşu Geldi.: En iyi anladığım, onikiyılda akp hükümeti eğitimde müthiş bir çağ atlatmış yetişdirdiği eğitimcilerde bir iki çağ ilerden gidiyor.Fakat tek fark geriye doğru ilerden gidiyorlar. 44 2 Yanıtla
  • Önemli mi: Sana ne manyak kadın insanlar ne giyerse giysin örümcek kafalı Özgür ülke olmak için mücadele ediliyor sen gençleri sapıklığa teşvik ediyorsun dangalak senin Kızın yokmu kuş beyinli sözde eğitimci olmuş 33 9 Yanıtla
  • atma: yallllllllllaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn haber, cunku yalanci kanal haberi vermis 24 14 Yanıtla
  • Eleştiri: Al sana nihat doğan gerzeğinin kadın hali. Bu analar yüzünden erkekler böyle gerici oluyorlar 13 22 Yanıtla
  • hooop: Bu haber yuzunden dine hakaret eden imansizlar, allah sizi islah etsin, etmezse tas etsin, aminnnnnnnnnnnn 28 6 Yanıtla
  • OŞOŞOŞOŞOŞOŞO HÖŞTT: n diyelim öküz heryerde öküz öküzlüğün okumayla yazmayla alakası yoktur önemli olan aramızdaki okumuş cahillerin tehlikeli boyuta ulaşması bu sığırın heryeri okul müdürü olsa n yazar adam olmadıktan sonra bunlar çağ dışı zihniyetin ezik yaratıkları bunları bu toplumun içerisinde barındırmayacaksın bu tip hayvan müdürleri bunları hayvan pazarına götüreceksin bunları arabistana göndereceksin orada yaşasın bu hayvanlar tam kendisine göre bir ülke. 23 8 Yanıtla
  • siverekLİ: ÖNÜNDEN MİNİ ETEKLİ VE BACAK ŞOVU YAPAN KIZLAR GEÇTİGİNDE TAHRİK OLMAYAN ERKEGİN ERKEKLİGİ ŞÜPELİDİR LAN ARKADAŞ ERKEK LANBU DOGASINDA VAR HER HARİKARDA TAHRİK OLMASI GEREKİYOR AMA KARŞI CİNS KAPALI GEYİNİRSE PROBLEM YOK O ZAMANDA KİMSE KİMSENİN TAVUGUNA KIŞ DEMEZ 14 17 Yanıtla
  • Haktan: Öküz ....başka denecek birşey yok ve bu öküz çocuklarımızı eğitiyor sonrada taciz tecavüz cinayet .... 26 2 Yanıtla
  • 44: Y A L A N 12 14 Yanıtla
  • at gözlüğümü takalım: gözlerimiz kapalımı yürüyelim her taraf baldırı cıplak 7 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi
    18:09 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi

    Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 33.970'e yükseldiğini açıkladı.

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    18:05 Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve koordinasyon gerektiren konular ele alındı.


Advertisement