Antalya'da Kurbanlıklar Haczedildi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kurbanlıklar Haczedildi

Antalya'nın Kemer ilçesinde uygulanan bir haciz işlemi görenleri şaşırttı. Kamyonetlere yüklenerek götürülenler bu kez eşya değil, kurbanlık koyun ve keçiler oldu.

01.10.2014 10:52  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Antalya'nın Kemer ilçesinin Kuzdere mahallesinde oturan Ferhat Çelik isimli vatandaşın beslediği kurbanlık keçi ve koyunlar, iddiaya göre babasının borçlu olduğu kişi tarafından icra yoluyla haczedildi. Bahçeye gelen jandarma, icra memuru ve avukattan oluşan bir grup, bahçedeki ağıllarda bulunan 60 koyun ve keçilerle ilgili tutanak tuttu. Haczin baba Adnan Çelik'in borçlu olduğu belirtilen kişinin alacağıyla ilgili haciz yapmaya geldiği anlaşılınca yapılan itiraz kabul görmedi. Adnan Çelik, hayvanların kendisine ait olmadığını, oğluna ait olduğunu söylediyse de hacze mani olamadı. Düzenlenen tutanağın ardından bahçedeki ağıllarda bulunan kurbanlık koyun ve keçiler sayılarak kamyonetlere yüklemeye başlanınca, olayı haber alıp gelen Ferhat Çelik, elindeki Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından verilen belgeleri göstererek hayvanların kendisine ait olduğunu ve kimseye borcu bulunmadığını ileri sürse de haczi durduramadı. Haczedilen hayvanlar bilinmeyen bir yere götürüldü.

"HAYVANLAR BENİM, ŞİKAYETÇİYİM"

Kurbanlıkları haczedilen Ferhat Çelik, uygulamanın haksız ve adaletsiz olduğunu ileri sürerek "Babamın borcu vardı ama benim yoktu. Babamla aynı binada oturuyoruz. Haczedilen hayvanlar benimdir" diyerek elinde Kemer İlçe Tarım Müdürlüğü'nün düzenlediği belgeleri gösterdi ve hacizle ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

"KURBANLIKLARI SATIN ALANLAR NE YAPACAK?"

Ferhat Çelik'in koyun ve keçilerinin haczedildiğini duyan bazı kurban sahipleri de gelerek haciz işlemlerini izledi. Vatandaşlar kurban paralarının en az yarısını ödediklerini belirtirken, Ferhat Çelik de "Ben bu malların hepsini sattım. Ben burada mağdur durumdayım ve malları sattığım insanlar da mağdur durumda. Adamlar nereden bulsun kurbanlık parasını" şeklinde konuştu.

BORÇLU BABA: BANA TEFECİLİK YAPTILAR

Oğlunun kurbanlıklarının haczedilmesine neden olan borcunun bulunduğunu doğrulayan Adnan Çelik, tefecilik mağduru olduğunu ileri sürdü ve bu konuda savcılığa şikayet dilekçesi verdiğini söyledi.

Antalya\'da Kurbanlıklar Haczedildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Kurbanlıklar Haczedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • BATMANLİ KAYA: ADAM İYİ YAPMIŞ SEN ADAMLARIN PARASINI VERME GİT EVİ KURBANLIKLARI OĞLUNUN ÜSTÜNE YAP SONRA DA YOK BURDA OTURUYORDUM EV HAYVAN OGLUMUN BENDE YEDİM :) 4 1 Yanıtla
  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement