Antalya'da Konuşan Bahçeli: Kaçınız Bir Hafta Tatil Yapabildi? - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Konuşan Bahçeli: Kaçınız Bir Hafta Tatil Yapabildi?

Antalya\'da Konuşan Bahçeli: Kaçınız Bir Hafta Tatil Yapabildi?

Antalya'da konuşan Bahçeli: Kaçınız bir hafta tatil yapabildi?

17.05.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da konuşan Bahçeli: Kaçınız bir hafta tatil yapabildi? (ek)

BAHÇELİ: DAVUTOĞLU, ÇÜREMENİN İÇİNDEDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'daki mitingin ardından karayoluyla Konya'ya geçti. Bahçeli, burada Kent Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitingde yaklaşık 40 bin kişiye hitap etti.

Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu memleketi Konya'da eleştirdi. Din ve mukaddesatı sömürenlerin iktidarda olduğunu öne süren Bahçeli, şunları söyledi: "Hulafe ticareti yapanlar azıtmıştır. Maneviyatımızdan derin yaralar açanlar kontrolden çıkmıştır. İnkarcılar ve istismarcılar el birliği yapmışlardır. Nefsin ateşine su dökmeyi tavsiye eden aziz büyüğümüz, Hz. Mevlana'yı duyan ve önemseyen kalmamıştır. Kerem ve cömertlikle doğalım diyen bu alim ve arifimizi anlayan ve idrak edende görülmemektedir. Din ve mukaddesatımız sömürenler iktidardadır. Besmele çekip, soygun kurdelesi kesen yolsuzluk şebekesi söz ve yetki sahibidir. Türk milletine suikast planlayan iktidar zehirli bir hançer gibidir. Ümit ve teselli kapımız sürgülüdür. Bu iktidarın ıslah olması imkansızdır. Bu iktidarın terbiyeden geçmesi ve izaha gelmesi hayaldir. AKP uykudur, AKP korkaklıktır, AKP girdaptır, AKP kanunsuzluktur, AKP kayıptır. AKP karanlıktır, AKP kutuplaşmadır. Tedbir almazsanız, devreye girmezseniz, milli şuurumuzdaki son pırıltılarda sona erecektir. Türkiye'de herkes korku içinde yaşamaktadır. Herkes korku içinde yaşamaktadır. Herkes dinlendiğini, izlendiğini, fişlendiğini düşünmektedir. AKP devlet gücünü korku üretmek, korku salmak amacıyla kullanmaktadır."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konyalı olduğunu hatırlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP'nin Konya ile gönül köprüsü çökmüştür. Biliyorum Başbakan hemşehrinizdir buna saygı duyuyorum. Fakat içinizden çıkan Davutoğlu, Konya'nın ülkü ve ilkeleriyle çelişmektedir. Yanlıştadır, yozlaşma kulvarındadır ve çürümenin içindedir. Konyalı kardeşlerim şimdi soruyorum sizlere Başbakan Davutoğlu'nu tasvip ediyor musunuz? İradesini Erdoğan'a tapulamasını doğru buluyor musunuz? Serok Ahmet olmakla övünmesini kabul ediyor musunuz? Taşıdığı makamı başkanlık sistemine çivilemesini, başbakanlığı imha etmek için çalışmasını yerinde görüyor musunuz? Peki hayırsa, Davutoğlu, Konyalı'dan hangi siyasi maksat ve hedef için destek isteyecektir. Sizlerin huzuruna çıktığında ne diyecektir."

SIRF ERDOĞAN'A YENİ KOLTUK BULMAYA ÇALIŞMAK NANKÖRLÜK DEĞİLMİDİR?

Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başkanlık koltuğuna oturtmak için çalıştığını öne sürerek, "Sizlerin huzuruna çıktığında ben başbakan olmak istemiyorum, Erdoğan'ı başkan yapmak istiyorum, her şey başkanlık sistemi içindir dediğinde Konyalı ne diyecektir. Konyalının umutlarını karartmaya ne hakkı vardır. Sırf Erdoğan'a yeni koltuk bulmaya çalışmak nankörlük değil midir? Davutoğlu, Erdoğan'ın başkanlık içinde kullandığı sonra da buruşturup atacağı isimdir. Bunca emeğine yazık değil midir. Konyanın kendisine bağladığı ümitlere haksızlık değil midir? Erdoğan'ın hayal edip, projelendirdiği başkanlık sistemi için siyasi ömrünü adaması nasıl bir körlük ve teslimiyet hayalidir. Konyalı yiğittir ki, duyduğum kadarıyla Davutoğlu'na yiğido demiştir. Konyalı çıkar hesabı yapmaz, Konyalı diktir asla eğilmez. Konyalı Selçuklu kartalı gibi kudretin simgesidir. Peki, Davutoğlu bunlardan hiç mi ibret almaz, hiç mi sonuç almaz" dedi.

ETHEM SANCAK'I ELEŞTİRDİ, "DAVUTOĞLU NİYE TEPKİ GÖSTERMEDİ"

Bahçeli, isim vermeden Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ın, Rize Güneysu'da 'Başkanlık Sistemi' üzerine yaptığı konuşmada Karadeniz halkını övmek için kullandığı, 'Kayserililer para yoksa gitmezler veya Konyalılar gibi 360 derece dönmezler' sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun bu sözlere niye tepki göstermediğini eleştirerek, şöyle konuştu: "Bakınız Erdoğan'a, kendisini ve ailesini kurban etmek isteyen havuz medyasının meşhur isimlerinden birisi Konya'ya hakaret etmiştir. Maalesef şu ana kadar Davutoğlu'ndan bir eleştiri ve tepki gelmemiştir. TV 24, Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin sahibi olan bu havuzcu, Rize Güneysu da Başkanlık sistemi tartışıldığında Konya'ya tarihi ve kabulu mümkün olmayan bir ithamda bulunmuştur. Bu sonradan görme şahıs gibi 360 derece dönmezler. Bu Erdoğan, kasası, bu Erdoğan beslemesi ne söylemeye çalışmaktadır. Konyalıya dönek mi, demektedir. Davutoğlu neredesin? Bu çirkin ve ithama ne diyeceksin. Konyalı dönerse sadece Allah'ın huzurdan döner. Konyalı dönerse sadece semada döner. Bunun dışında Konyalı'yı aşağılamak hiçbir havuzcunun, hiçbir saray tetikçisinin, hiçbir gafilin harcı ve hatti değildir."

DAVUTOĞLU MADEN YİĞİDOSUN, ÇIKTA OTURAKLI CEVAP VER

Başbakan Davutoğlu'na yönelik eleştirilerine devam eden Devlet Bahçeli, "Davutoğlu, madem yiğidosun, madem yüreklisin, madem çıkta oturaklı bir cevap ver. Muhatabına dünyanın kaç bucak olduğunu göster. Fakat Davutoğlu'ndan bunu beklemek beyhudedir. Çünkü saraya karşı boynu kıldan incedir. Bu havuzcular millete küfür ederken de sesi çıkmadı. Bu havuzcular ihalelere fesat karıştırıp sizin üzerinizden servet kazanırken de gıkı çıkmadı. Kol bacak kesmekten bahsetti. Uzun sürmedi, sarayda susturuldu. Hizaya çekildi" dedi.

17-25 ERDOĞAN'DAN AZARI YİYİNCE YELKENLERİ SUYA İNDİRDİ

Başbakan'ın söylediklerini yapmadığını belirten Devlet Bahçeli, "Rüşvetçi eski bakanlar yüce divana gitsin dedi. Sonra pıstı geri adım attı. Şeffaflık paketi çıkaracağım dedi bunu da ilan etti 17-15 Erdoğan'dan arazı yiyince yelkenleri suya indirdi. Teslim oldu.

Davutoğlu, ne dediyse aksini yaptı. Konyalıların umutlarını buharlaştırdı. Dahası Erdoğan'ın bazı kötü huy ve davranışlarını kendisine örnek alarak mizaç ve şahsiyetinin üzerinin çizdi. Bunlardan birisi yalandır ve Davutoğlu, yalanı makinalı yuvası gibi kullanmaktadır" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU, BİZ DARBELERE DİRENİRKEN, SEN DUVAR DİPLERİNE GİZLENİYORDUN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Eskişehir'de MHP'nin darbelere mertce karşı çıkmadığını ve CHP ile paslaştığını sözleri üzerine Devlet Bahçeli şunları söyledi: "Sayın Davutoğlu, biz darbelere direnirken sen duvar diplerine gizleniyor, gölgenden bile korkuyordun. Sayın Davutoğlu, darbelerin en ağırına maruz kalırken, sen ona, buna şirinlik yapmak ve yakayı kurtarmakla meşguldün. Şunu bilesin ki biz kimseyle paslaşmaz, verkaça girmeyiz. Bu ilkellik, bu kokuşmuşluk ancak AKP'ye müstahak bir özelliktir. Sayın Davutoğlu HDP ile saraylarda buluştuğunuzu, İmralı seferleri için müşterek planlar yaptığınızı ne çabuk unuttunuz. Bebek katilinin müşahitliği altında pazarlık masalarına oturduğunuz nasıl hafızalarınızdan çıkardınız. HDP, PKK ve Barzani ile bölünme sofralarına kurulduğunuzu nasıl görmezden geldin. Aymazlık, hırs, aldatma, insan onurunu hiçe sayma konusunda ustalaşanlar utanmadan, gocunmadan konuşurlar, ama bunlara rağmen biz Konyalının desteğiyle adım adım yürüyoruz."

DAVUL TOKMAK İKİLİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde her partiye eşit olduğunu söylemesini eleştiren Bahçeli, Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na davul- tokmak benzetmesi yaptı. Bahçeli, şöyle konuştu: "Tayip Erdoğan dün Kırıkkale'de buyurmuş ve demiş ki, her partiye eşit mesafedeyim, ama gönlümde bir parti yatıyor. Biz gönlünde yatanın aslan mı, çakal mı olduğunu bilemeyiz. AKP'nin seçim beyannamesini de ağzından kaçırarak siyasi ahlaksızlık tarihine geçecek olaya imza atan bir Cumhurbaşkanı'nın mevcudiyeti zaten büyük bir talihsizliktir. Milletimiz için darbeciler kadar yüz karasıdır. Buna birde tarafsızlık ve aynı mesafede durma zırvaları ilave olmuştur. AKP'ye oy veren vatandaşlarımda dahil bu yalana kim inanır. Bu sözlere hangi akıl ve ahlak sahibi kim kanar. Bu kadar izandan mahrum, çürümeye Erdoğan'dan başka kim sığınabilir. Bir yanda AKP'nın kukla başkanı Davutoğlu, öte yandan AKP'nin gölge başkanı Erdoğan, her gün paralel miting yapmıyor mu? Her gün bu davul, tokmak ikilisi muhalefet partilerine karşı en olmadık hakaretleri ve aşağılamaları iki ağızdan yapmıyorlar mı? Bu ikili her gün başka bir meydanda yeni bir topluluğa karşı geçmiş, hükümetlerde yaptıklarını duble propaganda ile ballandıra ballandıra anlatmıyorlar mı? Hal böyle iken Erdoğan'ın, bütün partilere aynı mesafede olduğunu söylemesi siyaset tarihinin en büyük ahlaksızlıklarından birisidir. Bunu söylemek için insanın haya duygularını çarçur olması lazımdır. Bu kadar alçala bilmek için ucu kendine dayanan gizli saklı bir pisliğin kokusunu bastırma kabusudur yaşanıyor olması lazımdır."

ERDOĞAN, AKP'DEKİ DÜŞÜŞÜ GÖRMÜŞTÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ak Parti'deki düşüşü gördüğünü belirten Devlet Bahçeli, "Tarafsızlığından zaten vazgeçtik. Hala tarafsız olabildiğini ileri sürecek derece yalana başvurması için yolun sonunun göründüğünü anlamış olması gerektir. Erdoğan AKP'deki düşüşü görmüştür. Foyasının ortaya çıkacağını paniğini yaşamaya başlamıştır. Derdi ve tasası budur. Korku yakasına yakışmıştır. Yalan riya talan sona yaklaşmıştır. Bu hesap verme korkusudur. Bu yüce divan korkusudur. Bizim Erdoğan'a tavsiyemiz şudur, gereksiz açıklamalardan vazgeç. AKP'nin tarafı olmak sana yakışıyor. Kukla genel başkanını yanına al ve mitinglere birlikte çıkın. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ne yaparsanız, yapın yürüyüşümüze engel olmayacaksınız. Ne yaparsanız yapın hesap vermekten kaçamayacaksınız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Konuşan Bahçeli: Kaçınız Bir Hafta Tatil Yapabildi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement