Antalya'da 'İftarlık Gazoz' Filmi Galası Yapıldı - Son Dakika
Magazin

Antalya'da 'İftarlık Gazoz' Filmi Galası Yapıldı

Antalya\'da \'İftarlık Gazoz\' Filmi Galası Yapıldı

ANTALYA (İHA) – Antalya’da, yönetmenliğini ve senaristliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın oynadığı ’İftarlık Gazoz’ filminin galası yapıldı.

09.02.2016 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA (İHA) – Antalya'da, yönetmenliğini ve senaristliğini Yüksel Aksu'nun yaptığı ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın oynadığı 'İftarlık Gazoz' filminin galası yapıldı. Yönetmen ve senarist Yüksel Aksu filmin davalık olmasıyla ilgili, "Mahkemeye veren de bizim ağabeyimiz, sevdiğimiz kıymetli bir hemşerimiz. Bir sanatçı olarak sadece kendi hemşerimden böyle bir şey çıkması birazcık üzdü o kadar" dedi.

Antalya'da yönetmenliğini ve senaristliğini Yüksel Aksu'nun yaptığı ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın oynadığı 'İftarlık Gazoz' filminin galası yapıldı. Antalya'da Deepo Outlet Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen gala gecesine yönetmen ve senarist Yücel Aksu, yapımcı Elif Dağdeviren, oyuncu Berat Efe Parlar, Ümmü Putgül ve Okan Avcı katıldı. Seyirciler ile birlikte filmi izleyen oyuncular film sonrası basın toplantısı düzenledi. Oyuncu Berat Efe Parlar daha önce de oyunculuk deneyimi olduğunu söyledi. Filmin yönetmeni Yücel Aksu ile daha önce görüşmeler yaptığını söyleyen Parlar, "Bana senaryoyu anlattı. Filmde bulunan 'Adem' karakterini oynamak için 5 kilo verdim. Ademi anlayabilmek için 1 gün oruç tuttum" diye konuştu.

"BİR YANLIŞ ANLAŞILMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Yönetmen Yüksel Aksu, Yusuf Kanat'ın Cem Yılmaz'ın canlandırdığı 'Cibar Kemal' karakterinin babası olduğunu söyleyip babasının gerçeğe aykırı bir şekilde anlatılarak küçük düşürüldüğünü ileri sürerek mahkemeye başvurmasını da değerlendirdi. Olayı birkaç saat önce öğrendiğini söyleyen Aksu, "Bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Cibal Kemal cibal bir kavram. Cibal çocukluktan bebeklikten yeni çıkmış çocuk ya da eski Anadolu geleneklerinde yakı vardı bel ağrıları için böyle bir kavramdır. Rahmetli Erbil amca diye bir amcamız vardı, kantinci onun yanında kısa da olsa çıraklık yapmıştım" dedi.

"HEMŞERİMDEN BÖYLE BİR ŞEY ÇIKMASI BİRAZCIK ÜZDÜ"

"Bir sanatçı olarak sadece kendi hemşerimden böyle bir şey çıkması üzdü" diyen Yüksel, "Kimseyi incitmemek gibi çok temel bir şeyim vardır. Kendi kişiliğim eleştiride ve tartışmada polemiklerde çok iyiyimdir. Ufaklıktan üzülüyorsun. Oysaki incitmek senaryoyu filmi izlediniz. Senaryodaki usta erdemli bir usta. Bizim kadim Anadolu kültüründeki usta çırak ilişkisini, tekke erbabı, medrese erbabı ayrımındaki gibi bizim. Erdemsiz bir karakter değil, üç kağıtçı dolandırıcı veya sapık, değil dolayısıyla alınılması da üzüntü verici. İnsanların tamamını memnun etmek imkansız olabiliyor. Mahkemeye veren de bizim ağabeyimiz, sevdiğimiz kıymetli bir hemşerimiz. İncittiysem üzülürüm bundan başka da bir şey yapamam" diye konuştu.

Yapımcı Elif Dağdeviren ise eleştirileri hakaret olmadığı sürece bir yere yazdıklarını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Antalya'da 'İftarlık Gazoz' Filmi Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement