Antalya'da 'Hafif Raylı' Referandumu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 'Hafif Raylı' Referandumu

Antalya\'da \'Hafif Raylı\' Referandumu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen referandumda, Muratpaşa, Kepez ve Aksu ilçesini kapsayan 20 mahallenin sakinleri, kent içindeki 11.5 kilometrelik hafif raylı sistemin Meydan'dan EXPO 2016 Antalya'nın kurulacağı Aksu'ya uzatılmasını öngörülen proje için oy kullandı.

31.08.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen referandumda, Muratpaşa, Kepez ve Aksu ilçesini kapsayan 20 mahallenin sakinleri, kent içindeki 11.5 kilometrelik hafif raylı sistemin Meydan'dan EXPO 2016 Antalya'nın kurulacağı Aksu'ya uzatılmasını öngörülen proje için oy kullandı.

Antalya'da, kent içindeki 11.5 kilometrelik hafif raylı sistem hattının Meydan'dan 2016 yılında Türkiye'nin ilk uluslararası fuarı EXPO 2016 Antalya'nın kurulacağı Aksu'ya uzatılması için 20 mahallede referandum yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel'in, 200 milyon liralık ulaşım projesi hakkında halk kararını belirlemek için gerçekleştirilen referandumda, güzergahta yer alan 20 mahallede 61 bin 365 kişi oturuyor.

20 MAHALLEDE OY KULLANILDI

Referandum, Muratpaşa İlçesi'ne bağlı Kızıltoprak, Meydankavağı, Mehmetçik, Tarım, Topçular, Yeşilova, Yenigöl, Yeşilköy, Kepez İlçesi'nden Göksu, Altınova Sinan, Aksu İlçesi'nden Cihadiye, Güzelyurt, Soğucaksu, Konak, Hacıaliler, Macun, Barbaros, Çalkaya, Solak, Pınarlı mahallelerinde yapıldı. Referandum için mahalle muhtarlıklarında kurulan sandıklarda saat 09.00'dan itibaren başlayan oy verme işleminde vatandaşlar, kabinde beyaz renkteki 'raylı sistemi istiyorum evet' ile siyah renkteki 'raylı sistemi istemiyorum hayır' yazılı pusulalardan tercihini yaptı.

'ADAM YERİNE KONMUŞ HİSSEDİYORUZ'

Kızıltoprak Mahallesi'nde oturan İsa Burhan, Başkan Türel'in yapılması düzenlenen hafif raylı sistem projesi hakkında halkın görüşünü almasının hoşuna gittiğini ve bu nedenle oy kullanmak istediğini söyledi. Hafif raylı sistemin yapılmasını ve daha güzel hizmetlerin devamını beklediğini anlatan Burhan, "Bugüne kadar pek görülmemiş bir şeyle karşı karşıyayız. Kendimizi adam yerine konmuş hissediyoruz" diye konuştu. Çocuğuyla birlikte oy kullanmaya gelen Dilek Kılınçkaya da proje hakkında vatandaşlara düşüncelerinin sorulmasına sevindiğini anlattı. Projenin hayata geçmesini talep ettiğini dile getiren Kılınçkaya, "Bizim isteklerimize yer verilmesi çok mutlu etti. Zevkle geldik oyumuzu kullandık" dedi.

PROJE HAKKINDA BİLGİ

Projeye, referandumda onaylanırsa havalimanı bağlantılı Meydan- Aksu EXPO hattıyla, Antalya'da 11.5 kilometre olan raylı sistem hattına 16 kilometre daha eklenecek. Antalya'nın 2016 yılında ev sahipliğini üstlendiği uluslararası botanik fuarı EXPO 2016 çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek projeyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi birlikte yapacak. Yaklaşık 200 milyon TL'lik projenin 23 Nisan 2016'da kapılarını açacak EXPO öncesi tamamlanması öngörülüyor. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'Hafif Raylı' Referandumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Nesimi DOĞAN: insanlara böyle referandum sorusu sormak nedir anlamadım. Siz böyle bir hizmettin olumlu veya olumsuz olması nasıl olur örneğin halka sorsunlar suyu kaça tüketmek istersiniz toplu taşıma hizmetlerin den nasıl kaça yararlanmak istersiniz örneğin lara plajlarının o halini halka sorup referandum yapsalar insanlara aylık maaşınızın 5000 tl olmasını istermisiniz gibi referandum 0 0 Yanıtla

Advertisement