Antalya'da Görme Engelliler Satranç Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Antalya'da Görme Engelliler Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Antalya\'da Görme Engelliler Satranç Şampiyonası Sona Erdi

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası final maçları ve ödül töreni ile sona erdi.

30.01.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası final maçları ve ödül töreni ile sona erdi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) tarafından Manavgat'taki Side Star Elegance Otel'de düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası'na yaklaşık 600 sporcu katıldı. Görme engelli sporcular, kendilerine özel satranç takımlarıyla 5 gün boyunca mücadele etti. Yıldızlar, gençler, kadınlar ve genel kategoride yapılan şampiyonada dereceye giren sporcular ve başarılı kulüplere organizasyon sonunda madalya ve kupa verildi.

Ödül törenine, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, GESF Başkan vekili Hasan Sayyıdan, Satranç İl Temsilcisi Osman Akdoğan, federasyon yetkilileri, hakemler, antrenörler ve sporcular katıldı.

Törende konuşan GESF Başkan vekili Hasan Sayyıdan, Antalya'da düzenledikleri şampiyonaya yaklaşık 600 sporcunun katıldığını söyledi. Tahminlerinin üzerinde bir katılım olduğunu belirten Sayyıdan, "Burada milli takıma seçilecek sporcularımızı belirledik. Milli takıma seçilecek sporcularımızın da uluslararası şampiyonalarda ülkemizi başarıyla temsil edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz de dereceye giren sporcuları kutladı.

Şampiyonada kadınlar kategorisinde; Hediye Eryılmaz birinci, Huriye Çetintaş ikinci ve Ayten Cansel Özkan üçüncü oldu. Yıldızlar kategorisinde; Emre Eren birinci, Selami Kıran ikinci ve İsmail Uysal üçüncü oldu. Gençler kategorisinde ise şampiyonayı Süleyman Saltık birinci, Atakan Sarsam ikinci, Ümit Selçuk üçüncü tamamladı.

Genel alt kategorisinde; Enes Erden birinci, İbrahim Çetin ikinci, Cüneyt Kökalan üçüncü, genel üst kategorisinde ise Mümin Aksu birinci, Emre Ev ikinci, Levent Vural üçüncülüğü elde etti.

Şampiyonada takım olarak Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü birinci, İstanbul Altı Nokta Spor Kulübü ikinci, Mevlana Engelliler Spor Kulübü üçüncü oldu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Antalya'da Görme Engelliler Satranç Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement