Antalya'da Fabrikada Meydana Gelen Patlama - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Fabrikada Meydana Gelen Patlama

ANSİAD Başkanı Eroğlu: "İşveren olarak çuvaldızı kendimize de batırarak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda olası tehlikelere karşı tedbir almak sorumluluğu ve bilinci ile hareket etmeliyiz"

20.11.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, "İşveren olarak çuvaldızı kendimize de batırarak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda olası tehlikelere karşı tedbir almak sorumluluğu ve bilinci ile hareket etmeliyiz" dedi.

Eroğlu, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil yıkama fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığını öne sürdü.

Denetim sisteminin gözden geçirilmesini isteyen Eroğlu, tekstil yıkama fabrikasında meydana gelen patlamanın "bir uyarı" olduğunun altını çizdi.

Eroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda 6331 sayılı Yasa'nın, çözüm getirmediği son iş kazaları ile ortaya çıkmıştır. İşyerlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan sertifikalı iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi ile iş bitmiyor. Bakanlık kamusal denetimden ayrılmış, sorumluluk uzmana yüklenmiş. Uzmanın parasını denetlediği işveren veriyor. Seçtiğimiz uzmanın asıl mesleğinin ne olduğuna bakılmıyor bile. Gıda mühendisi inşaat işinde uzmanlık yapıyor. Sorunun kesin olarak çözümü gereklidir."

İş kazalarına engel olmak için kamu denetiminin ön planda olduğu, ulusal politikaların desteklendiği, bir formül ile yasanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Eroğlu, açıklamasında, "İşveren olarak çuvaldızı kendimize de batırarak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda olası tehlikelere karşı tedbir almak sorumluluğu ve bilinci ile hareket etmeliyiz. En önemlisi de firma kendisini denetleyen firma ya da kişiyi, parasını ödeyen işveren olarak seçmemeli. En azından parasal ilişkisi olmamalıdır" dedi.

Patlamanın iş dünyasında üzüntü ile karşılandığını bildiren Eroğlu, ölen işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, olayın yaşandığı işyerinin sahipleri ile kazada yaralanan işçilere de geçmiş olsun dileklerini iletti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Fabrikada Meydana Gelen Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement