Antalya, Eskişehir ve İzmir'de DHKP-C Operasyonu: 32 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Antalya, Eskişehir ve İzmir'de DHKP-C Operasyonu: 32 Gözaltı

Antalya, Eskişehir ve İzmir\'de DHKP-C Operasyonu: 32 Gözaltı

Savcı Mehmet Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından Antalya ve Eskişehir ve İzmir'de DHKP-C'ye yönelik operasyon başlatan polis 32 kişiyi gözaltına aldı.

01.04.2015 10:15  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından Antalya'da operasyona başlayan polis, hakkında gözaltı kararı bulunan 23 DHKP-C üyesinden 22'sini sabaha karşı gözaltına aldı.

Eskişehir'de de DHKP-C örgütü ile bağlantısı olduğu öne sürülen 5 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İzmir'de terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

POLİS DÜĞMEYE BASTI

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında rehin alınması ve 8 saat sonra şehit olmasının ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

'İSTİHBARAT' SIKI ÇALIŞTI

Antalya'da da benzer eylemler olabileceği istihbaratını alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eşzamanlı operasyon için düğmeye bastı ve DHKP-C üyesi 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

23 ADRESE BASKIN 22 GÖZALTI

Sabaha karşı 23 ayrı adreste çevik kuvvet, özel harekat ve terörle mücadele ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında çoğunluğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 22 kişi gözaltına alındı. Doktor kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Çallı'da bululan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 1 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.

"İDDİALAR ASILSIZ"

Gözaltı kararıyla ilgili açıklama yapan avukat Hakan Evcin, eylem iddialarının asılsız olduğu belirterek, "Grup yalnızca bugün akşam saat 19.00'da basın açıklaması yapacaktı" dedi.

ESKİŞEHİR'DE DE OPERASYON VAR

Eskişehir'de DHKP-C örgütü ile bağlantısı olduğu öne sürülen 5 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İstanbul'da Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesinin ardından dün gece Eskişehir'de operasyon başlatan Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C örgütü ile bağlantıları olduğu öne sürülen 5 kişiyi sabaha karşı gözaltını aldı.

İZMİR'DE OPERASYON: 5 GÖZALTI

İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından İzmir'de terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde, terör örgütü DHKP-C'ye operasyon düzenledi. Çiğli ilçesi Güzeltepe ve Karşıyaka ilçesi Doğançay semtlerinde, ikisi dernek 11 adrese yapılan eşzamanlı yapılan operasyonda, 5 erkek zanlı gözaltına alındı. Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonda yapılan aramada ise çok sayıda örgüt dökümanı, 30 tabanca mermisi, dijital döküman ve yasaklı yayın ele geçirildi. Zanlılar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Gözaltına alınanların, İstanbul'da öldürülen iki teröristi bahane ederek bazı parti binalarını işgal edebileceği yönünde ihbarı alındığı, operasyonla ilgili üç kişinin daha arandığı bildirildi.

SAVCI ŞEHİT OLDU

Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz, dün öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi'ndeki odasına giren teröristlerce rehin alınmıştı.

Düzenlenen operasyonda 2 terörist öldürülürken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan savcı Kiraz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

DHKP-C üyesi oldukları belirlenen; teröristlerden 1991 doğumlu Şafak Yayla'nın daha önceden canlı bomba eylem hazırlığı iddiasıyla, 1987 doğumlu Bahtiyar Doğruyol'un ise yasadışı yollardan yurtdışına çıkmak isterken yakalanarak hapis yattığı öğrenildi. İki teröristin yollarının hapis yattıkları Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde kesiştiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya, Eskişehir ve İzmir'de DHKP-C Operasyonu: 32 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • Beşiktaş: Allah devrimci diye hepinizin belanızı versin 16 3 Yanıtla
  • HDP: Sadece adalet istedik bunu sarayında oturan faşist mürteci bu hale getirdi herkeze baba şevkatiyle yaklaşsaydı bunların hiçbiri yaşanmazdı size göre terörist ama biz vicdan sahiplerine göre bozuk düzene karşı gelen bi çocuk uğruna can veren ŞEHİTTİRLER...anlatsakta hiçbizaman anlamıycaksınız 4 12 Yanıtla
  • Ali: Madem bunlar vardı ve biliniyorduda Savcının öldürülmesinimi beklediler yazıklar olsun seçim için oy için canlara kıyılabiliniyor işte AKP nin eseri 10 4 Yanıtla
  • muratti: savcımız ölmeden yapsaydınız ya bu baskınları iş işten geçti gene 9 5 Yanıtla
  • ankaraları: hdp oy vermezdim ama bu sefer oyum HDP ye bu pslklere oymu verilir yine en iyisi hdp. 0 12 Yanıtla
  • bilal: sıradan vatandaş olarak ben bile biliyorum bu hainlerin evi okmeydanı ve gazi Mahallesinde acaba emniyet ve bürokrasi ne zaman öğrenecek davul zurna lazım mı ? 10 0 Yanıtla
  • CANSIN ECE: göz altına alındalar ne olacak ki . serbest kalacaklar 6 3 Yanıtla
  • ....: geçin lan bunları yok neymiş operasyon yapılmış mış antalya ve eskişehir diyor ya. adamların yuvası okmeydanı nurtepe :D eğer siz kim olduklarını bilmiosanız ben bizim mahallediki 10 yaşındaki çocukları sokağa salım da size 2 saatte kim olduklarını isim isim liste liste vereyim. . adamlar saklanmıyorki zate gidin nurtepeye kahveye hepsi orda okmeydanı şarka hepsi orda zate. . . savcı ölünce elinde silahla saokaklara inenlerden kaç kişi yakaladınız ? 7 1 Yanıtla
  • Anti Faşist: Algı Operasyonları 0 8 Yanıtla
  • AMED:21: OLAYLAR BIZE VIZ GELIG AKP NIN OYUNU BU ( OYLARIMIZ HDP YE 0 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement