Antalya'da Batı Çevre Yolu Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Batı Çevre Yolu Çalışmaları

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, Batı Çevre Yolu açıldığında Antalya trafiğinde ciddi bir rahatlama olacağını söyledi.

25.05.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, Batı Çevre Yolu açıldığında Antalya trafiğinde ciddi bir rahatlama olacağını söyledi.

Batı Çevre Yolu çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunan Elvan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolun 14 kilometre uzunluğunda olduğunu belirtti.

Yol için 120 milyon liralık yatırım bedeli bulunduğunu bildiren Elvan, çalışmalara 2007'de başladıklarını ancak o dönemde imarla ilgili bazı sıkıntılar çıktığını anlattı.

Özellikle eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde Konyaaltı Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşmazlık yaşandığını bildiren Elvan, söz konusu anlaşmazlıktan kaynaklanan imarla ilgili problemin çözülememesi nedeniyle gecikme yaşandığını ifade etti.

İlk etapta yolun 6 kilometrelik bölümü açılacak

Elvan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in göreve gelmesinden sonra çalışmaların hızlandığını, yolun 6 kilometrelik bölümünün açılışa hazır olduğunu dile getirdi.

İlk etapta 6 kilometrelik bölümü kısa sürede açmayı planladıklarını söyleyen Elvan, "Diğer kesimlerle ilgili imar çalışmaları sonuçlandırılmak üzere. Ormandan geçen bölümle ilgili herhangi bir sorunumuz yok. İmarla ilgili çalışmaların bitiminde 3-4 ay gibi bir sürede Karayolları Genel Müdürlüğü bu çalışmaları tamamlayabilecek" dedi.

Yol çalışmalarında yaşanan sıkıntının parayla değil, imarla ilgili olduğunu vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"İmarla ilgili 400-500 metrelik bir kesimde sıkıntı kaldı. Bu sıkıntıları çözmek için çalışmalar devam ediyor. İlk açılacak 6 kilometrelik bölümden sonra kalan 8 kilometrelik kesimde de çalışmalar hemen hemen tamamlandı. İmar sorunu bulunan kesimi de çözüp, yolu 3-4 ay gibi bir sürede vatandaşları hizmetine sunacağız. Batı Çevre Yolu açıldığında Antalya'nın trafiğinde ciddi bir rahatlama söz konusu olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Batı Çevre Yolu Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement